Dit is nou 60 vrijheid in Nederland

Bij Farmers4all kon je een tijdje geleden medicijnen bestellen tegen een vrij scherpe prijs. Er was dus een DAP die dat kon leveren. Alleen hij is zodanig onder druk gezet door collega's en/of leveranciers dat deze gedwongen werd om te stoppen. Dit als bescherming van inkomen van de al goed verdiendende collega's marges van meer als 300% t.o.v inkoopprijs) De consument (wij dus) moeten weer extreme prijzen betalen. Wat 60 jaar vrijheid al niet heeft opgeleverd.
Onterecht in een maatschappij waar marktwerking een gemeengoed is.

Dit is ook de reden dat ik tegen DDB ben. Anders zou ik wel heel veel boter op m'n neus hebben.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_821
Mmmm..
De meeste medicijnen zijn alleen bij de dierenarts verkrijgbaar, daar meent de wetgever een reden voor te hebben
Als een dierenarts zich dan gaat gedragen als gewone winkel,dan is dat niet helemaal de bedoeling van de wetgever lijkt me.
Ik kan me de reactie van andere dierenartsen wel voorstellen, alleen zou bij zo'n monopoly maximum prijzen moeten gelden
Onbekend
ik weet even niet wat hier de wetgever mee te maken heeft, ik had het hier over de dwang die "collega's" op deze dap heeft uitgeoefend.De AID heeft deze werkwijze by the way goedgekeurd (er dient bij afgifte van de betreffende UDA-medicijnen een behandelingsplan voor deze artikelen klaar te liggen) Dat de DAP hier als een gewone winkel t.o.v je huidige DAP gaat gedragen is dus niet terrecht, maar dat kon je ook niet weten als je de voorwaarden niet gezien hebt. Maar Arie.J (dit is niet persoonlijk hoor) hoe zou je het vinden dat de Jan van Drie-groep andere afnemers/leveranciers van jou kalveren gaat dwingen om niet meer mag betalen/beuren dan dat zij bepalen.? We leven toch niet in Cuba ofzo ?
anonymous_821
Inderdaad weet ik de voorwaarden niet, er is in de loop der tijd nogal de nodige ophef geweest over z.g.n. postorder dierenartsen.
Dat is deze dus niet begrijp ik, alleen wat stelt zo'n behandelplan voor?
Is dat standaard voor ieder bedrijf gelijk? Of ook nog toegespitst op het bedrijf waar de medicijnen aangeleverd worden?

Verder is het wel interessant om te weten wat die druk inhoud, collega's zijn daar beperkt in lijkt me, en een leverancier lijkt me alleen onder druk te zetten als een groot aantal dierenartsen (b.v.inkoopcombinatie) dreigt over te stappen naar een ander merk.
Maar is een legaal drukmiddel dat ook voor gewone artikel voorkomt
Onbekend
een lijst met open vragen hoe omgaat met bepaalde aandoeningen (mastitis,longen, klauwen etc.). hieronder de mailing van Farmers4all

Geachte deelnemer van Farmers4all,

Eind november waren wij verheugd dat wij zeer scherpe prijzen voor rundveediergeneesmiddelen in overeenstemming met de dierenarts die hiervoor zijn nek uitgestoken heeft in de catalogus konden zetten met zeer scherpe prijzen.

Veel deelnemers van Farmers4all hebben op deze actie gereageerd.
Uiteindelijk is de dierenarts voor de Kerstdagen begonnen met bezoeken en uitleveren in de zuidelijke provincies.
Helaas is het nu zover dat deze dierenarts door zijn collega dierenartsen zo onder druk wordt gezet dat hij het niet verantwoord acht om verder te bezoeken en uit te leveren.

Volgens de dierenarts heeft hij geen leveringsplicht, verwijzend naar de leveringsvoorwaarden opgesteld door de KNMVD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde). Zijn plichten worden begin januari grondig onderzocht, want dit geldt volgens hem voor elke dierenarts aangesloten bij de KNMVD, waaruit blijkt dat in principe geen enkele aangesloten dierenarts leveringsplicht heeft.



Wij hopen dat u begrip heeft voor deze voor u teleurstellende actie en hopen dit in het nieuwe jaar te kunnen corrigeren.

Tot nader bericht zult u uw geneesmiddelen via uw huidige dierenarts moeten bestellen, met als lichtpuntje, een betere onderhandelingspositie voor u, omdat u weet voor welke prijzen het ook mogelijk is.



Feit is dat de actie van Farmers4all een enorm schok effect teweeg heeft gebracht bij de Nederlandse dierenartsen, waardoor het bestaansrecht van Farmers4all nogmaals bevestigd wordt.

In onze ogen is het onder druk zetten van hun collega, een zinloze actie, aangezien de prijzen en de bijbehorende marges nu toch al “op straat liggen”.

Deze “bedreiging” kunnen ze beter als “kans” zien, en als dierenarts meedoen.


Wij laten het hierbij niet zitten, in 2006 gaan wij ons uiterste best doen om de rundveediergeneesmiddelen zo spoedig mogelijk weer in de catalogus te krijgen en tevens willen wij een betere continuïteit van de bezoeken realiseren.


Onze welgemeende excuses voor het in uw ogen misschien late reactie, wij werden hiermee zelf ook verrast, maar wij hebben tot het laatste moment geprobeerd deze actie tot een goede afloop te brengen.


Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Farmers4all

Richard Kimmann
Onbekend
begin van het einde voor Farmer4all??
Onbekend
zou best kunnen, Farmers4all laat zich op deze manier ontzettend in de luren leggen. Ik hoop voor hun beginnersfout maar een overeenkomst is een overeenkomst zou ik zeggen.
Onbekend

Aan alle vormen van sektarisch gedrag komt vroeg of laat een eind.
DDB, Farmers4all, het NVM-makelaars bolwerk, KNMvD in combinatie met de Dierenartsencooperatie m.b.t. inkoop van medicijnen enz.
Onbekend
dat zullen we nog wel een zien
Onbekend
gebruik die rommel niet of nauwlijks
Onbekend
das ook lekker. Ben ik net lid geworden om goedkoper aan medicijnen te komen(scheelde soms wel tot 50%). Kunnen ze dadelijk niet meer geleverd worden! Fijne boel (
Onbekend
Ja ja, ik geloof er helemaal niets van dat er een zogenaamde zeer scherpe deal was. Ben bang dat het een goedkope reclamestunt van Farmers4all was om wat nieuwe leden te trekken.

Als toch bij alle veeartsen in de zuiden bekend is om welke collega dit gaat dan kan Richard van F4A die brief waarin dit beweerd wordt ook scannen en online laten zien?
Onbekend
ik vind het wel een leuke uitdaging naar Farmers4all toe. Ik had zelf ook besteld want Avuloxil voor 23 euro (bij mij dap 35 euro) en Execenel voor 42 euro (60 euro bij mij) is altijd aantrekkelijk, ik was al lid onder de mom van niet geschoten is altijd mis maar verdere voordelen heb ik ook nog niet gezien daar ben ik eerlijk in (meer als half jaar lid) de prijzen liggen hoogstens 4 a 5 % onder de prijs die je anders betaald maar dat houd ook in dat je meestal grote hoeveelheden moet kopen en dat hoef ik anders niet. In het verleden is vaak gesuggereerd dat sommige leden vele euro al verdient hebben, alleen ik niet.............die dag moet nog komen misschien als het assortiment verbeterd wordt.

Uit het verleden van deze pagina weet ik dat Richard deze pagina ook leest dus Richard kom maar op, je naam en faam staat nu ter discussie je hebt alle troeven in handen om onze twijfels weg te nemen.
Onbekend
volgens mij is het met farmers4all het zelfde als met lto ledenkorting; als je een bedrijf bel wat dat een bepaald produkt moet kosten en je zeg dat je lid bent van de lto, dan krijg je te horen dat vaste klanten standaard nog meer korting krijgen
Onbekend
De Bruin:ook ik ben het volledig met je eens ,er zijn er die altijd willen
zeuren. Ben enkele maanden lid en heb al een aantal artikelen
voor een zeer scherpe prijs gekocht. Gisteren nog plastic besteld.
vergelijk maar eens.
Onbekend
Ik ben van mening dat het concept van F4A gerust kan slagen maar dan voornamelijk als er concreet grote partijen van 1 product kan worden ingekocht.

Nu moet een leverancier met de billen bloot zonder dat hij de zekerheid heeft dat er echt gekocht wordt.

Daarom zal een rolletje plastic hooguit enkele euro's goedkoper zijn dan bij mijnvaste leverancier om de hoek waar ik s ávonds laat ook nog een rol kan halen. En hem daarom ook die extra euro's gun.

Plastic kan je pas echt goedkoop inkopen als je een trailer vol koopt en betaald. Dan pas kan je je in de prijs onderscheiden.
Onbekend
8 - 50-0.1588,00
9 - 50-0.1599,00
10-50-0.15110,00ex btw / franko. bij plallet 5 % korting.

maar wat belangrijk is : goeie kwaliteit.

prettige jaarwisseling.
Onbekend

Kom maar op met je prijzen voor plastic !!
Onbekend
U zult begrijpen dat ik niet op elke reactie kan en wil reageren, en niet elke dag op dit prikbord kijk.
In de mail die Gerke al heeft gepubliceerd, is volgens mij e.e.a. duidelijk uitgelegd.

Misschien als aanvulling: het in eerste instantie lijkende succes, is tevens in zijn nadeel gaan werken. Het feit dat er veel deelnemers bestellingen hebben geplaatst, is er ook mede oorzaak van dat dit niet werd getolereerd. Er zouden meer dierenartsen bezoeken afleggen, want 1 dierenarts mag niet zoveel bezoekadressen hebben, maar die hebben onderdruk dus afgehaakt.
En laten we duidelijk zijn, het betreft hier geen “snelweg*”dierenarts.

Doordat Farmers4all zijn nek uitsteekt, is het er terdege van bewust dat het daardoor bepaalde reacties kan verwachten, zeker als iets niet loopt zoals verwacht. Maar dit weerhoud Farmers4all er niet van om er in 2006 weer tegenaan te knallen.

Tot slot wil ik u allen een goede jaarwisseling en een gezond en succesvol 2006 toewensen.

Farmers4all
Richard Kimmann

*Op verzoek wilden ze best wel langer blijven, en namen ze de B-wegen.
(zoals u ziet ben ik mijn humor in de strijd niet verloren)
Onbekend
Jammer dat farmer4all nu ze hun nek hebben uitgestoken niet kunnen afwerkenom de klus te klaren namelijk de veehouders van medicijnen te voorzien voor een prijs die 30 tot 70 % lager ligt dan de reguliere DAP.
Het is toch onterecht dat een aantal dierenartsen dit kunnen torpederen en dat men zo met collegaas omgaat.Dit moeten we als veehouders niet, nemen laat er maar een dicussie op gang komen om daar duidelijkheid in te krijgen waar de kosten moeten liggen.
Volgens mij zijn we daar als veehouder allemaal meegebaat.

Farmers voor alle boeren ga zo door en laat je niet van de snel [binnen weg ] afdrukken.

ps. Nog allen een voorspoedig 2006 toegewenst
Onbekend
Wat zitten jullie nu te zeuren !
Ik vind het schitterend wat richard doet , en dat het soms een keertje tegen kan zitten , nou ja pech dan .
De volgende keer beter .
Maar dat dit tegen gewerkt word door andere DAP 's komt gewoon door dat er weer boeren zo nodig met deze prijzen naar hun eigen DAP gaan en zeggen van , zie je wel jullie kunnen ook wel voor die prijzen leveren !!

Wie is hier nu stom dan ?Richard of die domme boer die het voor de rest weer moet verpesten.

Hou je gewoon stil als je mooi goedkoope produkten kunt kopen .

Ja , ik erger mij eraan dat er boeren zijn die nu op richard afgeven!!
anonymous_821
Dat laatste, van die boeren die aan hun dierenarts vragen of hij ook voor die prijs kan leveren, met het stille dreigement van "anders koop ik elders" dat is natuurlijk iets wat te voorzien was.
Dat moet je boeren niet verwijten, dat gaat overal met alle artikelen zo.
Onbekend
waar zien we dat meer (supermarkten)
Onbekend
Als eerst wil ik Gerke bedanken voor de prikkelende opmerkingen die hij gaf, want we zijn een dag verder en er zijn al 15 reacties hierop gekomen. Ik begrijp zijn reactie ook wel, maar het beste is toch om iedereen vrij te laten in het doen en laten, ook voor die veearts die afgesproken heeft met farmers4all. Ik had precies hetzelfde gedaan als die veearts. Ik vind het belachelijk dat deze veearts bedreigd is, maar de bedreiger(s) zal/zullen zich wel in de hoek gedrukt voelen. Ik vind het belangrijk als lid van farmers4all, maar ook in het belang van alle andere veehouders om deze bedreiger verder in de hoek te drukken, ofwel aan de schandpaal te nagelen. Deze bedreiging komt hoe dan ook in de landelijke media terecht en zal menig veehouder wijzen om nog een keer te kijken wat men betaalt voor verschillende producten/diensten. Misschien moet je dan niet bij farmers4all kopen maar bij een ander, tenminste als die goekoper/beter is. Die beslissing moet je elke keer zelf nemen en daar is ook iedereen vrij in, al meer dan 60 jaar Gerke!

Wat de veeartsen betreft, ben ik persoonlijk diep bedroefd over de manier van kosten berekenen over diensten en producten. Door de gemaakte kosten van visites bekostigd te krijgen worden de marges over de medicijnen verhoogd. Voor mij is in ieder geval duidelijk dat waar kosten gemaakt worden, die daar ook verhaald moeten worden!

Ik hoop dat die discussie volgend jaar opbloeit, het liefst in de landelijke media en laat die bedreiging omgezet worden in een opelijke discussie. Die sukkel heeft me wel even 250 Euro door de neus gejaagd en die had ik beter kunnen spenderendezer dagen.

Verder ben ik erg tevreden over Farmers4all. Ik was altijd behoorlijk scherp op gemaakte kosten, maar ik heb toch alleen dit jaar 1100 euro bespaard met grondstoffen, kunstmest, maiszaad en geneesmiddelen, maar het is natuurlijk weer een uitdaging voor farmers4all om dit bespaarde bedrag volgend jaar te verhogen en voor mij om de goede beslissing te nemen als ondernemer.

een fijne jaarwisseling toegewenst
Onbekend
Eef

Dat onder druk zetten door collega dierenartsen was te verwachten, al jaren lopen er rechtzaken tegen zogezegde snelweg dierenartsen. Dus dat kon deze dierenarts ook verwachten.

Ben zeer benieuwd wat de door jouw genoemde bedreiging precies inhield en laat Richard de overeenkomst tussen F4A en die dierenarts online maar eens tonen. Als dat ook niet lukt dan zal ook de landelijke media dit waarschijnlijk niet serieus nemen.
Onbekend
Geheel mee eens!
Onbekend
Hans , waarom zou richard dat contract online moeten laten zien ?
Als je geen vertrouwen in richard hebt word je gewoon geen lid , of zeg je je lidmaadschap op , klaar toch !

Ik heb er vertrouwen in dat richard scherpe prijzen op tafel probeerd te krijgen , en als je bij een ander net zulke scherpe prijzen of scherper kunt of betere service krijgt , kun je daar ook kopen . En geen haan die er naar kraait.
Onbekend
Heb contact gehad met Farmers4all, ik ben absoluut niet blij mee met wat er gebeurd is(netjes gezegd) maar gezien het verloop van het gesprek zien we het eerst maar eens een tijdje aan met wat voor zakelijke tegenreactie(beter onderbouwde aanbiedingen) Richard de komende jaar komt. Ben overigens wel eens met de kritiek over prijsafspraken/voorwaarden die leveranciers kunnen afdwingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ddb en boter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN