Illustratie van: Henk 1120

Vakmanschap is ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Geen bier meer leveren aan Albert Heijn!

Uitgegeven: 5 januari 2006 09:39 Laatst gewijzigd: 5 januari 2006 18:21

ENSCHEDE - Bierbrouwerij Grolsch levert voorlopig geen bier aan supermarktketen Albert Heijn. Beide partijen hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de voorwaarden voor dit jaar, zo liet Grolsch donderdag weten. De levering is dinsdag al gestaakt, aldus een woordvoerder.

Ook drankhandel Gall & Gall, onderdeel van Ahold, krijgt geen bier meer. Grolsch verwacht dat zijn bier binnen enkele dagen niet meer verkrijgbaar is in de winkelketens. Albert Heijn spreekt dit tegen. "Wij hebben nog tot half januari Grolsch-bier op voorraad", zei een woordvoerder.

Weloverwogen

Grolsch zegt normaal gesproken niet naar buiten te treden over zijn zakelijke relaties, maar voelt zich nu gezien de gevolgen van zijn besluit daartoe genoodzaakt. "Dit is een weloverwogen beslissing", aldus een woordvoerder. Grolsch is in sterke mate afhankelijk van de verkoop van bier bij Albert Heijn. Ongeveer 35 procent van de totale omzet van de onderneming uit Enschede komt uit Nederlandse supermarkten. Albert Heijn behoort tot de vier belangrijkste klanten.

Bekend is dat bierbrouwers al lange tijd ontevreden zijn over het prijsbeleid van supermarktketens voor bier. Veel ketens stunten met de bierprijzen om klanten te lokken. Grolsch liet vorig jaar bij de presentatie van de halfjaarcijfers al weten dat supermarktketens bij bierbrouwers het mes op de keel hebben gezet. De winst daalde mede daardoor met 10 procent.

Lage inkoopprijs

Volgens Grolsch wilde Albert Heijn een te lage inkoopprijs bedingen. De bierbrouwer ontkent afspraken te willen maken over de adviesprijs. "De supermarkt bepaalt de prijs voor de consument", aldus de zegsman.

De verhoudingen tussen supermarktketens en hun leveranciers zijn verhard sinds de prijzenslag tussen de winkelketens. Albert Heijn begon in het najaar van 2003 een prijzenoorlog om marktaandeel terug te winnen. Het bedrijf zegt daarmee door te willen gaan. Onderhandelingen over hervatting van de levering van Grolsch-bier zijn nog gaande. "De belangen van beide partijen zijn groot", aldus de Grolsch-woordvoerder. Albert Heijn zegt met bier een breed assortiment te willen blijven aanbieden. "Daar hoort Grolsch ook bij."

'Grolsch wilde prijzen fors verhogen'

Grolsch wilde volgens Albert Heijn de bierprijzen fors verhogen. De bierbrouwer eiste dat de verkoopprijs voor een krat van 24 flesjes van 30 centiliter in de winkel met 1,30 euro omhoogging. Dit komt neer op een stijging van 16 procent. Ook wilde de onderneming een 13 procent hogere inkoopprijs bedingen.

Dit verklaarde Albert Heijn donderdag in reactie op het besluit van Grolsch om geen bier meer te leveren aan het supermarktbedrijf en diens dochteronderneming Gall & Gall. Het supermarktbedrijf, dat zevenhonderd winkels exploiteert, noemt de voorgestelde verhogingen "onacceptabel".

Grolsch ontkende eerder op de dag dat het invloed wil uitoefenen op de verkoopprijzen in de AH-winkels. "De supermarkt bepaalt de prijs voor de consument", aldus een woordvoerder van de brouwerij uit Enschede.

Kijk hier kan de zuivelindustrie een voorbeeld aan nemen, we moeten ons niet langer laten terroriseren door de grote supermarktketens en een eerlijke prijs durven af te dwingen! Dan hebben we mischien ook geen DDB nodig als onze zuivelbobo's hun werk beter doen en een voorbeeld aan Grolsch en Pijnenburg nemen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Het blijkt dus wel dat je een merk moet hebben partij te zijn in de onderhandelingen,als zij alleen het huismerk bier van ah maakten werden ze stil afgeserveerd en haalde het bericht niet eens de pers. Vooral bij dagverse melk is het moeilijk onderhandelen voor de zuivel industrie.
Onbekend
Die zit , koeboer ...!!
Onbekend
Wat zit?
Onbekend
wordt de bierbostel ook duurder
anonymous_1246
Tsja maar wat is Pijnenburg er beter van geworden ? en wat gaat Grolsch er beter van worden? .......Op een dag drink je geen Grolsch meer maar bier

Oftewel koren op de molen van de concurrent dus nog maar even afwachten met het trekken van conclusies.
Onbekend
Ik denk dat Pijnenburg nu een betere prijs beurt voor zijn koek , en als iedereen bang is dat de supers overlopen naar een concurrent bereik je nooit iets en is het koren op de molen voor de supers. Denk je nu echt dat Heineken of Bavaria wel blij zijn met dat gestunt van Albert Heijn?
anonymous_1246
Nee de bierbrouwers zijn allerminst tevreden met dat gestunt maar Grolsch neemt nu wel risico door de kastanjes uit het vuur te halen en hoe het conflict ook eindigt de anderen zullen er in beide scenario's niet slechter van worden.

Vindt het btw prijzenswaardig van deze bierbrouwer om het "gevecht" op deze manier aan te gaan maar of het verstandig is blijft een tweede
Onbekend
Wie niet waagt , wie niet wint!
Iemand moet het doen , mischien zegt over een maand Heineken hetzelfde, mischien spreken ze wel iets af , wie zal het zeggen? In ieder geval maken ze duidelijk dat er niet gestunt kan worden met hun produkt en daar zijn ze in te prijzen! Het lijkt er op dat in de supermarktenoorlog geregeld iemand op moet staan en zeggen tot hier en niet verder!
Onbekend
ZAANDAM (ANP) - Grolsch wilde volgens Albert Heijn de bierprijzen fors verhogen. De bierbrouwer eiste dat de verkoopprijs voor een krat van 24 flesjes van 30 centiliter in de winkel met 1,30 euro omhoogging. Dit komt neer op een stijging van 16 procent. Ook wilde de onderneming een 13 procent hogere inkoopprijs bedingen.

"Wij zijn niet tegen hogere prijzen, als dat goed is uit te leggen aan de consument. Maar het is nu niet zo dat de water- en graanprijzen en de arbeidskosten enorm zijn gestegen voor Grolsch", aldus een woordvoerder van de supermarktketen. Albert Heijn verwacht de komende dagen weer met de bierbrouwer om tafel te zitten.

------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- ---------
De laatst genoemde uitspraken van die woordvoerder vindt ik de moeite waard. Ben benieuwd of dat de melkveehouders perspectief kan bieden.

Naast de opkomst de laatste jaren van de discounters Aldi en Lidl, waar de merkenstrategie van de zuivelaars niet opgaat, zie je bij andere supermarkten meer assortimentvergroting in de schappen. Meer soorten produkten, maar minder merken. Een huismerk en een A-merk. Geen Campina en Friesche Vlag meer naast elkaar. Het zal de inkopers van die supermarkten meer uitspeel mogelijkheid geven ben ik bang.
Onbekend
Nou ze zullen er wel weer uitkomen, iemand (of alle twee) doet wel wat water bij het bier.
Maar om hieruit een conclusie te trekken gaat te ver.
Grols wilde de prijs verhogen, A-H zag daar geen reden toe, En dan is er een conflict.
Niks bijzonders eigenlijk, behalve dat het blijkbaar nogal hoog gespeelt wordt.
Waarbij A-H volgens Grols de grootste afnemer van haar is..
Onbekend
Ondernemen is ook durf, na Pijnenburg een 2de grote producent die de strijd
aandurfd. Ben het met George eens: WANNEER DOET DE ZUIVELINDUSTRIE
IETS DERGELIJKS!!!!!!!!
Onbekend
Water bij het bier!!!!!!!!!
Zoiets doe je niet Arie.
Onbekend
<img src="[tinypic.com]; alt="Image hosted by TinyPic.com">
proost
Onbekend
Producenten niet aan het woord bij rondetafelgesprek

Aan het rondetafelgesprek over de prijsconcurrentie in de levensmiddelenbranche, dat op 11 oktober plaats heeft gevonden in Den Haag, deden geen producentenorganisaties mee. Uit de 20 organisaties die waren aangemeld voor deelname aan het gesprek, was een selectie gemaakt op grond van omvang en representativiteit. Voor de landbouw was de keuze gevallen op de LTO, die vervolgens niet kwam opdagen. Een flinke gemiste kans, omdat juist in dit ronde tafelgesprek de wenselijkheid van wetgeving voor het tegengaan van verkoop onder de inkoopsprijs, aan de orde kwam. En vooral de landbouw heeft te lijden onder de groeiende macht van grote inkooporganisaties. Wel aanwezig waren vertegenwoordigers van Laurus, Heineken, Albert Heyn, Vakcentrum Woerden, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, Unie van zelfstandige ondernemers België en een groot aantal leden van de Vaste Kamercommissie Landbouw (VKC Landbouw).

De heer Boer, woordvoerder en directie-voorzitter van Albert Heyn (AH), was de enige die geen bezwaren had tegen de huidige gang van zaken. De heer Boer minimaliseerde de invloed van AH op de prijsvorming door te stellen dat discounters als Aldi en Lidl een veel groter marktaandeel hadden en dus meer invloed op de prijsvorming dan AH. Een beetje last van het calimero-effect misschien (ik is klein en zij zijn groot) want de heer Boer ‘vergat’ te vermelden dat AH onderdeel is van de grootste inkoopmacht in Europa, AMS.

De andere woordvoerders waren een stuk minder te spreken over de huidige afbraak in de voedselbranche. Honderden producten staan onder de inkoopprijs in de winkels waardoor een groot aantal, vooral zelfstandige, supermarktondernemers het erg zwaar hebben. De prijzenslag heeft al aan ruim 34.000 winkelpersoneelsleden hun baan gekost.

De woordvoerders uit de voedselindustrie spraken de aanwezige leden van de VKC Landbouw er op aan, dat de Mededingingswet genoeg mogelijkheden zou kunnen bieden om aan de huidige gang van zaken een eind te maken. Bovendien blijkt er wel wetgeving tegen verkoop onder de kostprijs te zijn in tien andere Europese landen waaronder België. De Belgische woordvoerder, de heer Ardiës, verklaarde dat alle partijen in de keten tevreden waren over deze wet.

De producenten werden in dit ronde tafelgesprek niet gehoord, zowel de zuivel als de LTO, waren de grote afwezigen. Onbegrijpelijk, omdat juist onder de producenten de malaise het allergrootst is. De NMV was wel aanwezig op de publieke tribune, maar heeft niet het woord kunnen voeren door de eerder genoemde keuze van sprekers. Jammer, want de NMV had graag in willen brengen dat wetgeving toegespitst zou moeten worden tegen verkoop onder de kostprijs van de grondstoffen en niet op de inkoopprijs van voedingsmiddelen. De wetgeving in de tien Europese landen heeft immers voor de producenten niet geleid tot een aanvaardbaar prijsniveau van hun producten.

Van de site van de NMV.
Onbekend
Sterke merken is het werk
Onbekend
En alle winkelketens gaan stappen over van A merken op huismerken, sinds de winkeloorlog is begonnen.
Onbekend

'Sterke merken is het werk'
Daar ben ik het niet mee eens. Over 25 jaar weet niemand meer dat Grolsch een biermerk was. Sommigen van jullie hebben de tijd misschien nog meegemaakt dat alle A-merken speldjes weggaven. Nou wij hebben ze bewaard, 250 in totaal, van deze merken, die ruim 30 jaar geleden bestonden, zijn er thans geen 5 meer over. Kortom ik geloof niet in een merkenstrategie. Het oprichten en instandhouden van merken kost klauwen met geld. Neem het merk 'melkunie', daar is tot voor enkele jaren terug nog voor tientallen miljoenen ingepompt om het merk weer volop in de schijnwerpers te krijgen. Even later trekt men er net zo makkelijk de stekker weer uit. Ook Unilever had voorheen 1200 merken onder haar hoede tot ze voor enkele jaren terug besloot om er hiervan maar liefst 850 op te doeken. Er werd toen ook aangekondigd dat ook de resterende merken nog eens kritisch onder de loep zouden worden genomen. We moeten gewoon constateren dat de merken-hausse over is. Op alle terreinen winnen de huismerken marktaandeel.
Dit item gaat over het biermerk Grolsch, een branche die relatief nog weinig last heeft van huismerken, maar ik geloof toch dat de retail ook met dit product alles op alles gaat zetten om de kwaliteit van deze A-bieren te evenaren in de vorm van een eigen huismerkbier. De strijd die ze op dit moment met Grolsch voeren zal ze daar alleen maar meer in volharden.
Ook schreef iemand dat Peijnenburg als winnaar uit de bus is gekomen in de strijd met AH, maar als je de plaats van de koek in het AH-schap ziet dan waag ik dat te betwijfelen.
Velen van ons houden zich teveel bezig met de opbrengsten-kant van de zuivelindustrie, zij zouden zich teveel in de luren laten leggen door de retail.
Zelden hoor je veehouders klagen over de enorme budgetten die de zuivel alleen al uitgeeft aan het in de markt zetten van nieuwe merken en het vervolgens 'onderhouden'ervan.
Het enigste waarin ik ben geinteresseerd is de uitbetalingscapaciteit van mijn fabriek. Met andere woorden wat beur ik en denkt de fabriek ook nog eens aan zijn eigen voortbestaan, dus reserveert het ook nog wat.
Mijns inziens moet de zuivelindustrie geen nieuwe merken meer in de markt zetten, maar de bestaande merken nog wel handhaven zolang ze nog rendement opleveren.
Onbekend
Het is maar goed dat de zuivelindustrie zelf haar deskundigen op het gebied van marketing hebben en dat de boeren op dit forum niet aan het roer staan.
Dat zou beslist slecht voor hun melkprijs zijn
Hier even een ander berichtje
<<<<<<

'Duitsland moet voorbeeld nemen aan Campina'
De Duitse zuivelsector dreigt in de concurrentieslag achterop te raken en zou een voorbeeld moeten nemen aan Campina. Dat zegt Gerd Sonnleitner, voorzitter van de Duitse boerenfederatie DBV.
Wij gaan met een slakkengang en de rest vliegt ons in de zesde versnelling voorbij", zei Sonnleitner in een interview met het blad top agrar.
Sonnleitner ziet het als een belangrijke taak van de DBV de zuivelcoöperaties alert te houden. Hij wees daarom op Campina, waar volgens hem 200 medewerkers bezig zijn met innovatie. Dat levert toevoegingsproducten op waarmee Campina vruchtensappen- en chocoladefabrikanten bedient, terwijl het bedrijf ook volop meedoet in gezondheidstrends, aldus Sonnleitner. De Duitse zuivelsector brengt volgens hem niets vergelijkbaars.
Sonnleitner riep de coöperaties ook op meer geld te besteden aan reclame om te voorkomen dat de bekendheid van merken verloren gaat.

Publicatiedatum: donderdag 5 januari 2006
Door: Agrarisch Dagblad
Onbekend
Ditbetwijfel ik sterk vanwaar het aloude gezegde:Het gezonde boerenverstand gebruiken .
Deze spreuk is nog steeds van kracht ook wat betreftde melkhandel waar twee belangen zijn
Verkopers en verleasers proberen de kopers en leasers tot haast te verleiden terwijl er nog steeds sprake is van een mogelijke onderschrijding?
Onbekend
arie.j schreef:
>
> Het is maar goed dat de zuivelindustrie zelf haar deskundigen
> op het gebied van marketing hebben en dat de boeren op dit
> forum niet aan het roer staan.

Het roepen is weer begonnen,heb je er ook argumenten voor?
Onbekend

O, die kun je hier volop lezen.
Grolsch is het grote voorbeeld, Waarom?
Omdat ze onenigheid met A-H hebben, en dat schijnt een voorbeeld van kracht te zijn.
Dat Grolsch al jaren teruglopende resultaten heeft, zowel financieel als in afzetvolume,interesseert ze weinig.
Dus vertaalt naar de zuivel;
Een zuivel onderneming die met de vuist op tafel slaat is belangrijk, de melkprijskennelijk minder
Onbekend
Ik snap helemaal niks van je vertaling.
Argumenten wil ik horen.
Onbekend
Van de 250 A-merken nog maar 5 over??????
Man zwets toch niet , Coca cola -Pepsi -7up - Marlboro -Verkade - Douwe Egberts -
Droste - Mars - Campina - Mona - Pickwick-Grolsch - Heineken en zo kan ik nog wel even doorgaan met merken die mijn hele leven lang al bestaan!
Die huismerken evenaren de A merken heus niet , ook dat huismerkbier zoals jager Pit of brouwmeester is niet te zuipen , pudding van de Edah niet te vreten enz.
Weet je wat het is met die huismerken? Ze zijn goedkoper en zo smaken ze ook!
Je kunt met merken echt wel winst maken hoor , kijk naar Gazelle fietsen of naar Toyota en BMW , geen koopjes maar wel goed verkocht!
Onbekend
Klets niet!!!!
Er zijn er hier die met alle geweld dom wiilen blijven!!

Het gaat gewoon slecht met Grolsch.
Winst per aandeel in 2003--- 1,80
Winst per aandeel in2004----1,22
Prognose winst per aandeel 2005----1,00
Gang van zaken:--- Netto winst daalde in 1e halfjaar 9,8% naar 7,4mln.
Verwacht voor 2005 een winstdaling door volume dalingen Nederlandse markt
Bron: Beleggersbelangen van 23 december 2005
<
Hier even hun laatste analyse over Grolsch uit nummer van 9 sept j.l.
Het is een beetje aan elkaar geplakt
<<
<img src="[tinypic.com]; alt="Image hosted by TinyPic.com">
<img src="[tinypic.com]; alt="Image hosted by TinyPic.com">
Onbekend
De winst van de onderneming zegt niks over het feit of een merk sterk is of niet.
het gaat om naams bekentheid en beleving van de consument.
Onbekend
Há dat is nieuw, een sterk merk dat verlies oplevert
Daarvan moeten we je hebben hier
Jullie worden hoe langer hoe zotter.
<<

Wat is een sterk merk?
Antwoord: Dat de consument wil beslist wil hebben ook al kost het belangrijk meer dan de rest
En al het andere is gebeuzel!
Onbekend
Met een goeie auto kun je ook slecht rijden. Het huidige verlies zit niet in het feit dat grolsch een slecht merk is
Onbekend
Grolsch kan de juiste prijs niet maken plus dat zijn afzet in volume terug loopt.
Duidelijker kan niet gedemonstreerd worden dat fout zit met zijn strategie
Onbekend
Een fabriek met een flinke overcapaciteit. Grolsch zal wanneer het internationaal wil blijven opereren terzijnertijd wel worden overgenomen door sterkere macht. Maar het doet verder geen afbreuk aan het feit dat het MERK een A-uitstraling heeft.
Onbekend
.Koers is te hoog voor overname.
En wat is een sterk merk voor jou? Een merk dat steeds minder consumenten willen hebben?
In ieder geval heb je alleen iets aan een merk als een bedrijf het goed kan vermarkten
Hier nog even de analyse van de Iris van de Rabo bank
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Grolsch (Verkopen), matige gang van zaken in moeilijke markt
NL0000354793

Grolsch (Verkopen), matige cijfers en een matige prognose karakteriseren de halfjaarcijfers van Grolsch.

eerste jaarhelft 2005

Omzet: EUR 147 mln (was EUR 151 mln, -2.6 😵

Oper.res: EUR 11,6 mln (was EUR 13,4 mln, -13.4 😵

Oper.marge: 7.9 % (was 8.9 😵

Netto res: EUR 7,4 mln (was EUR 8,2 mln, -9.7 😵

Netto marge: 5 % (was 5.4 😵

WPA: EUR 0,44 (was EUR 0,49, -10 😵

Grolsch verwacht een lagere winst in 2005

Grolsch heeft in het eerste halfjaar van 2005 een netto winst van EUR 7,4 miljoen gerealiseerd (2004: EUR 8,2 miljoen). In de eerste helft van 2005 is het resultaat enerzijds positief beïnvloed door het werken vanuit één locatie, anderzijds negatief door hogere handelskortingen ten gevolge van de marktomstandigheden in de Nederlandse retail.

Verhevigde druk op het consumentenprijsniveau in Nederland door de supermarktoorlog, en ook op het netto prijsniveau voor Grolsch, kenmerkt tot dusverre 2005, aldus de onderneming. In de eerste zes maanden van het jaar realiseerde Grolsch in een dalende Nederlandse markt een nagenoeg gelijk marktaandeel, mede op basis van haar aanhoudende groei in het horecasegment. In het Verenigd Koninkrijk is Grolsch in de eerste helft van 2005 terughoudend geweest in het meegaan in de extreme prijsconcurrentie, resulterend in een negatieve volumeontwikkeling.

Grolsch verwacht in 2005 haar marktpositie voor het totaal van haar kernmarkten te verbeteren. Voor Nederland zal de druk op het netto prijsniveau zich ook in het tweede halfjaar laten gelden. Daarnaast zijn er extra marketinginspanningen voor de ondersteuning van de introducties van Grolsch Premium Blond en het PerfectDraft thuistapsysteem. De totale nettowinst zal, inclusief de verwachte opbrengst van de verkoop van de oude Enschedese brouwerij, naar verwachting lager zijn dan het voorgaande jaar (2004: Euro 20,6 miljoen). De onzekere marktomstandigheden en het feit dat de opbrengst van de oude brouwerij nog niet definitief bepaald is, maken dat het op dit moment niet mogelijk is een exactere indicatie voor het gehele jaar af te geven, aldus Grolsch.

IRIS-commentaar: zwakke cijfers en vooruitzichten

De cijfers van Grolsch zijn een teleurstelling. Bovendien verwachten wij niet dat de druk in het supermarktkanaal voor Grolsch snel ten einde loopt, terwijl het management mogelijk te positief is over het herstel in het Verenigd Koninkrijk in de tweede jaarhelft.

Dat de druk vanuit het supermarktkanaal groot is blijkt uit de zwakke autonome omzetgroei in Nederland van 5%. De volumedaling van 10% in het VK valt tegen en wij zien niet in hoe Grolsch denkt alleen met nieuwe promotie acties deze trend te keren. Wat dat betreft zit er dus een risico in de verwachtingen van Grolsch.

Wij handhaven het fundamentele Verkoop advies.

Auteur: Peter van der Lely, analist van IRIS Research.

Aandelenpositie analist
Belangrijke informatie
Toelichting adviesmethodiek
Kwartaaloverzicht IRIS-Adviezen
Belangen Rabobank

07-09-2005 18:57
[www.rabobank.nl]
Onbekend
sterk merk, in mijn ogen een grote naamsbekendheid, weinig smet opgebouwd en je bent geen nerd als je een kratje grolsch uit de winkel haalt. Als je het met de financieele bril op gaat bekijken is het wellicht een ander verhaal, maar daar heb jij het Iris-verslag wel voor toegevoegd.
Onbekend
Grolsch is een biermerk dat bestaat sinds 1615 ! En volgens sommige ben je dan geen sterk merk???
Grolsch draait financieel mischien wat minder , waarschijnlijk omdat ze teveel werden uitgemolken door de AH en daar willen ze nu dus verandering in brengen.
Onbekend
Er zijn maar 3 Nederlandse merken bij de Top-100 George, en daar is in de allerverste verte geen Grolsch bij
<<<<<

vrijdag 22 juli 2005 17:24
Drie Nederlandse merken bij top-100
Coca-Cola, Microsoft, IBM, General Electric en Intel zijn al jarenlang in deze volgorde de sterkste merken ter wereld volgens het tijdschrift Business Week.
Daar komt dit jaar geen verandering in. Voor Nederland staan Philips, ING en Heineken in de top-100.
Pakjesvervoerder UPS is op de 32e plaats de hoogste nieuwkomer op de lijst. Zoekmachine Google komt binnen op de 38e plaats.
Andere debutanten in de top-100 zijn het Zwitserse farmabedrijf Novartis op de 44e plaats, de Spaanse kledingverkoper Zara (77), autoproducent Hyundai uit Japan (84) en de Italiaanse producent van luxegoederen Bulgari (94).

Hollands glorie
Philipsis het bekendste Nederlandse merk. Het elektronicabedrijf maakte een sprongetje van de 65e naar de 53e plaats.

Het concern lanceerde vorig najaar de campagne 'Sense and simplicity', die volgens Business Week vruchten heeft afgeworpen.

Maar in de Verenigde Staten blijft de zichtbaarheid van Philips een probleem, aldus Business Week. Amerikanen verwarren het merk vaak met olieconcern Phillips.

Bankverzekeraar ING steeg van 88 naar 87 en Heineken sluit de top-100, waar het vorig jaar nog op plaats 99 stond.
Ga naar de volledige top-100 van Business Week (pdf).
Bron: zibb
Publicatiedatum: 22 juli 2005
[www.elsevier.nl]
Onbekend
wat een gezeur toch ik heb grolsch vandaag een mail gestuurd met dat ik achter hun beslissing sta ik heb die 1,60 euro wel over voor een kratje goed bier
ik ga dan ook af en toe naar holland bier en pindakaas halen
bier van grolsch en pindakaas van calve
Onbekend
Het Nederlandse lijstje ziet er anders uit en lijkt me in dit geval relevanter:

[www.infores.com]
Onbekend
Dat is uitsluitend naar omzet, zo steeg Campina van de 37e plaats in 2001 naar de 1e omdat alle Campina alle consumptie melk onder de Campina naam bracht i.p.v.
Melk-Unie.
Bedrijven met verscheidene 1e klas merken komen zo lager uit dan een bedrijf metalles onder één merk, dat zegt niets over de kwaliteit van een merk.
Bovendien hebben in zo'n lijst goederen met veel omzet per definitie een voorsprong.
Als je het over een écht sterk merk wil hebben dan moet je zoiets als Maggi nemen.
Eigenlijk geen enkele concurrentie en de merknaam is soortnaam geworden, want wie heeft het nu over soeparoma?
Onbekend
Arie zever nou toch niet, Grolsch is gewoon een super merk , iets wat al vanaf 1615 bestaat heeft zich echt wel bewezen en goede en slechte tijden overleeft.
Groot gelijk dat ze hun produkt niet "weggeven"!
Daar kunnen er meer een voorbeeld aannemen , anders wordt je wegevaagt door de supermarkten.
Onbekend
Ach hou toch op over je antieke bier
Praktisch alle soorten van Grosch zijn minder dan 10 jaar oud.
Als ze alleen maar dat zelfde bier van 1600 hadden gehad waren ze al meer dan 100 jaar failliet geweest
[www.cambrinus.nl]
Onbekend
Als wij nu nog melk zouden leveren in bussen zouden we ook al lang failliet zijn.
Onbekend
Ach Arie je begrijpt er niks van , ik zeg toch niet dat hun bier nog uit 1615 stamt!
En ook niet dat ze niet meerdere soorten bier hebben gebrouwen.
Ik bedoel dat je echt wel een sterk en bekend merk bent als je al zolang bestaat!
Onbekend
>Bedrijven met verscheidene 1e klas merken komen zo lager uit dan een bedrijf met alles onder één merk

Dat toont dus aan dat Grolsch wel degelijk een belangrijk aandeel vormt in de supermarkt. Dat ze zakken op deze lijst is niet vreemd daar supermarkten het bier zo'n beetje "weggeven" .Als hier bij de C1000 het heineken bier in de aanbieding is voor 6.99 euro zetten ze tegenwoordig gewoon de auto bij de laadingang van de supermarkt en stouwen ze de kofferbak vol met een voorraad voor 8 weken want dan is het wederom in de aanbieding. De horeca,slijter en bierbrouwer moeten dit met lede ogen aanzien.Op korte termijn doe je de consument een groot plezier op lange termijn wordt er veel stukgemaakt en kunnen we straks alleen nog maar kiezen uit huismerkbocht. Geen sterk staaltje van maatschappelijk ondernemen en tevens machtsmisbruik .

>dat zegt niets over de kwaliteit van een merk

Kwaliteit is persoonlijk en voor mij is Grolsch wel degelijk een sterk merk evenals Heineken,Amstel,Warsteiner en Budweiser

>zoiets als Maggi nemen

Grolsch heeft op google 488000 hits en maggi 102000 ! Nu jij weer.....
En mensen noemen een huismerksoeparoma ook gewoon Maggi. Het onderscheidene karakter van dit merk is dus verdwenen.

[www.onzetaal.nl]
Onbekend

Wat is een merk?
Nou niets anders dan een naam ter onderscheiding van de rest.
En dat kan voor één product met constante kwaliteit zijn, zoals Yakult
Of voor een beperkt aantal artikelen van een bedrijf zoals Mona
Maar kan ook voor zeer veel producten van één onderneming zijn, zoals Campina of de Auto merken, noem ze maar op.
En dat laatste is niet te vergelijken met het eerste.
Verder zegt veel omzet niets over de kwaliteit van een artikel.
En de kwaliteit van een artikel zegt weer niets over de winstgevendheid.

Het is heel makkelijk om extra eerste klas artikelen te maken, maar er winst mee maken is héél wat anders.
En dat laatste gaat het om.
Philips maakt b.v. gloeilampen, het schijnt niet moeilijk te zijn er te maken met een dubbele levensduur dan Philips (als je niet op productie kosten kijkt).
Maar er dan met winst veel van verkopen, dat is andere koek.

En daarom is een sterk merk iets anders dan de meest superieure kwaliteit.
Het is juiste mix van kwaliteit en prijs, en dat met naamsbekendheid, een merk dus
Met daarbij een succesvolle verkoop.
Onbekend
Ja dit verhaal is duidelijk , maar jij bent de topic begonnen dat Grolsch geen sterk merk is , en dat ben ik dus niet met je eens.
Onbekend
Een sterk merk is in de financiële wereld een merk met de volgende 2 eigenschappen;
Een goede tot beste winstmarge die niet of nauwelijks terugloopt en waarvan men verwacht dat die in de eerst volgende jaren ook goed zal blijven.
Daarnaast een omzet (afzet) die het liefst groeit en groeipotentie heeft.

Grolsch soort op beide punten niet goed, de winstmarge van het totaal van haar productenloopt de laatste jaren flink terug en er is volgens de analisten die ik liet lezen nog verdere druk op de marge te wachten.
Daarnaast loopt ook het volume van de afzet terug en ook daar is voor de toekomst geen teken dat het tij keert.
Onbekend
Als Grolsch geen sterk merk was, dan zouden ze bij AH de schouders ophalen over deze niet leveringsactie. En aangezien ze dat niet doen, kun je stellen dat het wel degelijk een sterk merk is. Met winstgevendheid heeft dat niets te maken
Onbekend

Arie j. jij zegt dat een sterk merk zowel groei- als winstpotentie moet hebben. Als dat criteria zijn waaraan een sterk merk moet voldoen dan blijven er verrekte weinig sterke merken over. Veel merkfabrikanten hebben de grootste moeite om omzet en winst op peil te houden, laat staan om deze te laten groeien.
Onbekend
Even wat kennis ophalen die ver weg was gezakt:
In Product-Markt-Combinaties gesproken is Grolsch gedaald van een STAR naar een CASH COW; de marktgroei van bier is de afgelopen jaren gedaald en haar marktaandeel is nauwelijks veranderd.
Of de cash-flow door Grolsch de afgelopen jaren voldoende is gespendeerd in innovatie is mij niet geheel helder.
Onbekend
Wat een geleerd gewauwel, weet je het zelf waar je het over hebt?
Ik weet alleen dat Grolsch een oud en een bekend merk is en dat hun bier goed genoeg smaakt.
Onbekend
Proost allemaal!!!!!!!
Onbekend
Jij praat jezelf tegen eerst zeg je dat iets een sterk merk is als de consument het beslist wil hebben en er meer voor wil betalen ,nu heb je het ineens weer over naamsbekendheid.
Onbekend
wat zie ik hier; MIJN FRIESCHE VLAG GEDAALD IN DE INDEX EN INGEHAALD DOOR EEN ASFALTERINGSBEDRIJF? HET IS EEN SCHANDE!
Onbekend
Tsja ik rook een pakje in de week en gooi mijn eigen melk in de koffie.... sorry
Onbekend
En toch drink ik gewoon Bavaria en blijf mijn Mona toetje eten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bier , supermarkt , ddb en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3