Melkprijs

Er gaan geluiden dat de melkprijs op wereldzuivelmarkt sterk aantrekt als de Europese en Amerikaanse gesubsidieerde export verdwijnen. Dat is goed nieuws als tenminste andere potentiële producentenzich niet al te gretig op de markt verdringen.
Misschien is de DDB dan wel helemaal niet nodig. Vooralsnog is het initiatief van de DDB niets meer dan een (mogelijk) antwoord op de steeds verder achterblijvende vergoeding voor arbeid en kapitaal voor de gewone melkveehouder ten opzichtte van de positie van Jan Modaal ofwel de doorsnee burger.
Het is, in de huidige economische trend, een breuk in het denken dat alleen schaalvergroting en specialisatie de oplossing voor deze ontwikkeling biedt.
Deze ontwikkeling en de promotie van devrije markt door de WTO en de bankiers vanhet IMF,is een belangrijke zo niet de belangrijkste vereiste voor de expansie van het kapitalisme, dat vooral de rijken rijker en de armen armer maakt. De geschiedenis heeft geleerd waar dat toe kan leiden.

[www.oneworld.nl]

Het is goed dat de profeten van de vrije-markt en het vrije-ondernemerschap dit ook terdege realiseren. Zie hier een taaie discussie over vrijhandel.

[www.politiekdebat.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Als de wereldmarktprijs aantrekt zullen minder mensen in staat zijn zuivel te kopen, dus de afzet zal stagneren.
Onbekend
Een hoge of een lage melkprijs is niet het enige bepalende voor het inkomen van een melkveehouder. Ik denk dat de DDB-boeren oa. hier een denkfout maken!!

Na mijn mening bepalen de productiekosten het inkomen van de nederlandse melkveehouders. Wij laten productiekosten zelf oplopen door die absurde bedragen te betalen voor quotum en grond. Als het de DDB'ers lukt de melkprijs te laten stijgen met een paar centen, dan weet ik zeker dat ze de productiekosten evenredig laten mee stijgen. Ze schieten er per saldo dus niets mee op. Het inkomen van een melkveehouder blijft dus laag. Het zit tussen de oren van de nederlandse melkveehouders.

Er is dus een veel eenvoudiger oplossing voor de DDB'ers dan de zuivelindustrie onderdruk zetten. Gewoon je bedrijf voorlopig niet meer uitbreiden.

Wij overwegen helft van ons quotum te cashen. Om vervolgens onze schulden af te lossen. We wachten dan maar eens rustig af
.
Onbekend
voor welke prijs ga je dan verkopen?
Onbekend
Het is een gokje maar Ik denk voor 50 tot 52 eurocent. Er is al zoveel 0% leverbaar verkocht, dat ik verwacht dat er over een paar maanden de prijzen weer iets gaan stijgen. Al duurt tot na de zomer ik heb geen haast. En als die verder zakt heb ik pech.
Onbekend
Heb jij cijfers hoeveel o% is verkocht?.Volgens mij was er niet veel, kun je ook niet veel verkopen.
Onbekend
Er zit nog veel 0% bij de handel ,want veel ervan is nog niet afgeschreven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , melkprijs , ddb , ondernemerschap , melkveehouder en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1