DDB: Publiciteitstunt

De DDB wordt pas opgericht wanneer voor een bepaalde datum minimaal 30% van de veehouders in Nederland zich heeft ingeschreven.
Uit het feit dat niemand van de DDB noch NMV cijfers bekent wil maken over het aantal ingeschreven boeren en dat ze hebben toegezegd dat op het moment dat de 30% gehaald wordt de DDB/IM direct wordt op gericht, blijkt dat ze er nog lang niet zijn.
Ieder helder denkend mens ziet in dat het bij voorbaat al een kansloze onderneming was.

Meenemend dat de NMV is begonnen met roepen over een DDB alvorens contact te hebben gehad met de zuivelindustrie en de LTO denk ik dat ze het als een grote publiciteitsstunt gebruiken en op deze manier leden proberen te werven.

Vooral nu mevrouw van Kiempema nu ook nog zieltjes gaat winnen door te roepen dat de WTO het einde is van de christelijke landbouwpolitiek gaat het er steeds meer op lijken.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Helemaal mee eens Richard. Het is mij dan ook helemaal niet duidelijk wat die zgn christelijke landbouwpolitiek precies inhoudt. Ik zie het meer als de zoveelste uiting van kretologie, zonder dat ze dat verder uitlegt. Rap van de tongriem gesneden maar inhoudelijk stelt het niets voor.
Onbekend
prins willy de bakele komt morgenavond zijn carnavaleske landbouwpolitiek in kollum vertellen.wie weet komt er nog meer kretologie naar boven drijven
Onbekend
Al 15 jaar? , nee dan kan dit punt nog niet op hun imposante resultatenlijst.....Ze doen het wel met stille diplomatie (standaard lto-werkwijze, je denkt dat ze niks doen, maar vergis je niet...haha) want ik heb nog nooit geweten dat ze daar ook al een standpunt over hebben. Trouwens Arie, dat jij als afhaker zo'n LTO-fan bent maakt mij alleen maar afkeriger van die club als actieve boer. Jou belang is nooit mijn belang.
Onbekend
Wat Sieta van K. slaat echt nergens op. Ze weet absoluut niet waar ze het over heeft. Ze heeft van de zowel de bijbel als de economie nul verstand.

Overigens moeten alle mensen van de DDB hoog nodig naar een cursus economie. Bij een goede werking van vraag en aanbod is er voor elk bedrijf met een goed management een zekere continuiteit te behalen. In elke bedrijfstak vallen er bedrijven af en komen er nieuwe bij.

De heer van Bakel is heel erg rijk geworden van de quotumhandel en niet van van het boeren, dus die heb er absoluut belang bij dat het quotum blijft.
Onbekend
DDB Publiciteitsstunt? Ik dacht het niet. Gelukkig is er nu een organisatie die zijn nek durft uit te steken voor de melkveehouders. Wat heeft LTO cq . de laatste decenia gedaan voor ons melkveehouders? Voor mijn gevoel nul, komma nul. Dat de NMV nu met een gedurfd plan komt valt dit voor LTO natuurlijk zuur. In plaats van zich nu eindelijk eens gezamenlijk hard te gaan maken voor een redelijke melkprijs voor de melkveehouders kraken zij de boel zo hard het kan af. Waarom niet de krachten bundelen hier in Nederland en in Europees verband. De grote levensmiddelen inkoop organisaties doen toch ook niet anders.
Samen kunnen we een vuist maken en anders worden we allemaal de grote verliezer. Enkel de duur uitgekochte collage kan dan nog boer b lijven.
Onbekend
ik heb geen verstand van DDB ik bedoel de voors en tegens maar de NMV steekt toch haar nek uit kan iemand op dit forum 1 ding op noemen wat LTO heeft bereikt dan
Onbekend
Keuzemogelijkheid bij oormerken?
Onbekend
Ja AAnton de boer of het kalf
Onbekend
ze zien in eider geval de realiteit bij het quotum (afschaffen )
Onbekend
Als ik jou was zou ik maar snel wat bijkopen, anders haal jij zo rond 2010 (waarschijnlijk wel eerder) de minimale afleverhoeveelheid aan de RMO niet meer!
Onbekend
Je vroeg 1 ding. Zoals gevraagd noem ik er maar 1

Zonder druk van LTO was er vast en zeker geen derogatie geweest. Hiermee zeg ik niet dat dit volledig door LTO is gekomen, maar zonder hun inbreng kun je er van opaan dat Veerman en consorten echt niet zover waren gegaan dat wij naar 250 kg konden gaan.

reken nu maar eens uit 250 kg N of 170 voor je eigen bedrijf.

Maar ja als niet-LTO lid ook maar een klein beetje aangeven dat het ´toch niet zo slecht is van LTO´ valt niet mee, afgeven is veel makkelijker en leuker en bovenal stoer, nietwaar Klaas?

Soms denk ik dat bepaalde inspanningen maar eens alleen voor de LTO leden zouden moeten gelden (stel derogatie alleen voor LTO leden), maar dit is niet erg..hoe zeg je dat loyaal.....en is dus ook niet stoer, Klaas! Nee blijf jij maar lekker aan de zijkant staan, en lekker afgeven. Je moet blij zijn man dat vele van jouw collega´s wel de moeite en kosten nemen om aan belangenbehartiging mee te doen!!!!

groeten,

Matthijs
Onbekend
dat was klaas speedplanet en niet ik
Onbekend
Helemaal mee eens matthijs
En wat denk je van de muizen schade zonder LTO was dat niet gelukt
Onbekend
Beste Mathijs

Denk je echt dat de derogatie alleen aan LTO te danken is.
Denk je dat de derogatie blijft, een week terug heb ik van het milieu planbureau een stuk tekst geplaatst, milieu zal in 2030 nog lang niet aan de norm voldoen, over vijf jaar zal worden bezien of het milieu aan de norm voldoet en als we niet aan de norm voldoen is de derogatie weg.
Al ruim twintig jaar worden de duimschroeven aan gedraaid omdat Jou LTO maar mee wil lullen met..........Dat ik op de landbouw school zat ruim dertig jaar terug heb ik geleerd dat de optimale opbrengst bij 400 kg zuivere N ligt nu mogen jullie nog maar 250 kg gebruiken.Dankzij LTO dus bijna vijftig procent van wat normaal zou zijn. LTO had veel meer op de NORMEN moeten letten van de KRW deze normen zijn NOOIT haalbaar, dus de kraan gaat zeker nog dichter.
Onbekend
Of de derogatie blijft is inderdaad nog niet zeker, maar op dit moment heeft LTO hem wel binnengehaald.
De gebruiksnorm dierlijke mest is binnen derogatie 250 kg N, maar de totale N norm staat voor grasland klei met beweiden op 345 in 2006 afbouwend naar 310 in 2009 en voor maaien 385 om 350. Hier bij moeten we rekening houden dat voor dierlijke mest bij weiden een Werkingscoefficient van 35 % wordt aangehouden en bij maaien van 55%, iets waar ze bij jouw op school 30 jaar terug nog nooit van gehoord hadden, totaal komt de toegestane hoeveelheid N dan op 250 x 35% = 87,5
345-87.5 = 257.5 kg N uit kunstmest + 250 kg N uit dierlijke mest dus 507,5 kg N

dat is meer dan nodig

Gelukkig is de LTO niet 30 jaar stil blijven staan zoals jij.
Onbekend
Hallo Jos,

Waar ik je volledig gelijk in hebt, is dat over jaren de wet- en regelgeving anders zal zijn. Ook heb ik niet de illusie dat LTO op alle fronten naar 100% tevredenheid van de leden zal scoren, maar waar ik wel van overtuigd ben, is dat een collectieve balngenbehartiging broodnodig is.

Kijk rond je heen, wij boeren zijn echt niet meer enige speler op het platteland en ook markten/afnemers hebben eisen. Alle andere spelers (consumentenroganisaties, gemeenten, vakbonden, retail, natuurorganisaties etcetera) willen ons beperken in ons doen en laten. Als individu heb je weinig invloed op hen, als alleen melkveehouders ook niet veel, slechts wanneer je als collectief naar buiten treedt wordt je serieus genomen (in de goede zin van het woord uiteraard :-))

Ik zie het als volgt: LTO roeit voor het collectief, wanneer de rivier niet zo hard stroomt kun je vooruitgang boeken, echter wanneer de rivier turbulent is en wel hard stroomt dan roei je je de klere en ga je netto toch achteruit. Maar denk er eens aan waar je was geweest wanneer je niet zou roeien......

Ieder moet voor zich weten of hij/zij lid is, maar ik hoop dat je wel begrijpt dat LTO voor leden maar ook voor niet leden (soms) wel voordeel behaalt.

Jos, vind je het goed wanneer ik toch nog een paar dingetjes opsom:
- derogatie (oké, vast niet tot in lengte van dagen)
- boer-boer transport en Vogelaar variant
- bestemmingsplannen buitengebied (w.o. groottes van erfperceel)
- spuitvrije zones (speelde een aantal jaren terug)
- toe blijven staan uierhaar-branden en uitstel verbod koudmerken

groeten,

matthijs
Onbekend
Hoi Mathijs: IK heb bewondering voor je zo vast houdend aan LTO.
Meer als 50% van de boeren en tuinders hebben al hun lidmaatschap opgezegt van LTO. Waarom vraag ik me af.
In de dertig jaar dat ik in de landbouw actief ben geweest heb ik LTO alleen maar horen het overheidsbelang te verkopen. Alleen LTO mag ietsje invloed hebben door met de politiek aan tafel te mogen zitten.
Je voorbeeld van het roeien is heel mooi, we roeien achteruit en achter uit en maar roeien. Als maar meer regeltjes en regeltjes.
Van de PBO onderzoeken weet ik dat veel regeltjes mede onder goed vinden van LTO wettelijk gemaakt wordt.
Vaak in het voordeel van LTO de werkvergunningen lopen allemaal via LTO van iedere werkvergunning krijgt LTO een aardig centje. Veel tuinders worden beroerd van deze constructie en ervaren dat JUIST LTO de boeren en tuinders dwarsboomt dmv werkvergunningen die niet op tijd worden verstrekt.
Drie mnd van te voren worden ze aangevraagt en LTO laat ze rustig in de la liggen.
Boete voor een illegaal 8000 euro en allemaal omdat de vergunningen er niet komen.Vragen bij de samen werkenden arbeids vergunningen uwv blijkt dat JUIST LTO de vertragende factor in het geheel is.
Onbekend
Doe mij maar 170kg., met de Franse excretie van 80 kgN per koe, zonder boekhouding en verdere eisen (grondmonsters,bemestingsplannen etc.) Maak trouwens eens hard dat de derogatie aan LTO te danken is, dan zouden ze Veerman en Van Geel als onbetaalde arbeidskrachten kunnen noteren! Dus.... beetje onnozel, zoniet complete onzin. Op last van de LNV en Vrom ambetenaren is 250 kg N in Brussel bepleit eerst in combinatie met Minas later gebruiksnormen. Volgens mij ging er nog een bekende ZLTO voor het kamerdebat aan roepen dat we heel blij mochten zijn als de 250 kg in Brussel er door kwam!
Onbekend
Mark, ik schreef ook dat dit niet volledig door LTO is gekomen, maar wanneer LTO niet voor hogere normen was gegaan, wie had dit dan wel gedaan?
Onbekend
Wat betreft het hele mestgebeuren heeft LTO ons mooi in de wind laten staan. Ik denk dat het in begin 90-er jaren was, dat de voorzitter van OLM (later GLTO) de heer H. Slijkhuis kandidaatvoor detwee kamer verkiezing op de lijst van de C.D.A. stond. Er mocht toen van de organisatie niet meer over mest en regelgeving worden gesproken omdat de Slijkhuis kandidaat was voor de Tweede Kamer. Helaas voor Slijkhuis verloor het CDA en hij werd niet gekozen. En het mestvenijn kwam over de boeren heen. Eerst de mestboekhouding, toen Minas en nu weer het nieuwe mestbeleid. Waar houdt het op? Wat de LTO betreft elke boer moet van hun bijna wat anders erbij gaan doen. Zorgboerderij, camping, Bed en Breakfast etc. etc. Zijn we hiervoor boer geworden en wat denken de andere beroepsgroepen wel over ons. Ik zie de campinghouders bij mij in de buurt al zwart kijken. LTO en NMV maken jullie zich toch gezamenlijk sterk om op redelijke manier een redelijk inkomen uit het mooie beroep van boer te halen
Onbekend
Ik zie er anders weinig nieuwe melkveebedrijven bij komen, afvallen wel. Goede werking van vraag en aanbod???? Ben heel benieuwd naar je onderbouwing. "Is er voor elk bedrijf met een goed management een zekere continuiteit te behalen" Tjonge wat een les in economie! Je zou ook kunnen schrijven over minder uitgeven dan je aan inkomsten hebt, rara wat is dat?
Onbekend
beste forum leden ik begrijp niet waar jullie je zo druk om maken als de ddb er komt of niet ik ben voor het ddb en tegen het afschaffen van het quotem ook al zit ik in duitsland met 90 ha en plaats over in de stal als nederland zo graag van het quotem af wil laten ze dat dan doen en dan ook in het volgende melk jaar ik heb daar dan ook geen probleem mee maar dan moetten jullie ook niet zeuren als je dan voor niks in de melkstal staat en een fabrieks quotem kun je ook vergeten wandtdat kun je nu weer zien ze zeggen dat het quotem niet volkomt en er wordt volgas gegeven maar als het quotem wel vol komt zijn jullie degene die de superheffing moetten betalen en de melkfabriekken hebben de winst en jullie de pech en daar nog bij als jullie geloven dat er teveel melk is in de eu we praten dan over die 17% wat er teveel zou zijn waarom schreeuwt dan iedere fabriek om melk daar zijn de doc de nordmilch en rukkers leerdammer hoordt er ook bij geloof ik maar dat laatste weet ik niet zeker en daar nog bij krijgen we in 3 jaar nog 1,5 % quotem er bijals er dan teveel zou zijn in de eu waarom dan die verhoging
Onbekend
nog even een reactie voor matthijs ik geef op niemand af zelfs niet op LTO maar je gaat in de verdediging net als je je aangesproken voelt en die opmerking over meeliften als het DDB wel lukt moet je ook zo sportief zijn om geen hogere melkprijs aan te nemen
Onbekend
OK Klaas, jouw reactie op die van Seine vatte ik op als dat je twijvelde of LTO uberhaupt ooit wel iets goeds heeft gedaan, vandaar mijn reactie

als je het bedoeld hebt als vraag aan de bezoekers van dit forum, dan zou mijn kritische houding beter richting Seine kunnen gaan.

Wel blijf ik achter de geschreven woorden staan!

En over het wel of niet meeliften met een betere prijs: je stipt nu net een HEEL belangrijk punt aan voor wat betreft belangenbehartiging. Belangenbehartiging doe je in feite voor de hele groep, dus voor alle melkveehouders, of alle varkenshouders etc en er kan geen onderscheid gemaakt worden tussen wel of geen lid (alhoewel ik het soms wel wenselijk zou achten)

Stel dat dit wel kon, ja dan zou de wereld er heel anders uitzien:
- bijv. leden een kleine spuit/teeltvrije zone, niet leden niet?
- bij vakbonden: leden wel inflatiecorrectie, niet leden niet?

Nee wil je als belangenbehartiger serieus genomen worden, dan moet je uiteraard spreken over de hele groep!
Onbekend
als dan de hele groep mee doet heb ik er ook geen probleem mee
Onbekend
Er is een prima werking van vraag en aanbod. Heel veel boeren in Nederland kunnen nog steeds hoge melkquotum en grondprijzen betalen en dit doen ze ook nog.

Met andere woorden:
We zijn zelf zo gek om ons de tering werken voor een klein inkomen. Als we daar nu eens mee stoppen en weigeren woekerprijzen te betalen voor quotum en grond. In dat geval komen de bovenstaande prijzen vanzelf weer in proportie met de melkprijs.

Stel dat de DDB het voor mekaar krijgt de melkprijs structureel op een hoger plan te krijgen. Wat gaan jij, ik en de rest van melkend Nederland dan doen: De makelaar bellen voor quotum en grond !
Wat is het gevolg: De quotum- en grondprijzen stijgen in dezelfde proportie mee. Wat gebeurt er met ons inkomen:Het blijft niets.

Ik zou direct mijn melkpremie inleveren als het quotum zou worden afgeschaft.
Onbekend
Mee eens .Hogere melkprijs geeft hogere kostprijs.Wet van de remmende voorsprong gaat dan nog sterker spelen.
Onbekend
Mark je kunt je ook eens in de lto verdiepen in plaats van er alleen maar tegen aan te schoppen. Het is geen club die wonderen vericht.Maar van uit hun positie doen ze veel goeds voor de boeren.En geven en reel beeld weer van wat de boeren te wachten staat. En tuurlijk maken ze fouten. Maar dit alles is beter dan een club die van de daken schreuwt hoe het allemaal zou moeten zijn . En onder tussen veel mensen valse hoop geeft.
Onbekend
Richard, nu wil mevrouw van Keimpema zelf even reageren: Wanneer je niet aanwezig bent geweest in Leeuwarden bij het landbouwdebat van de Christen Unie/SGP, moet je misschien iets minder zelfverzekerd een ander woorden in de mond leggen.
De vraag in Leeuwarden was of we weer terug konden naar het oude rentmeesterschap uit de bijbel.
Als lid van het forum heb ik geantwoord dat die tijd niet terugkomt omdat we ons hebben weggegeven aan de WTO. En WTO staat vooor wereldhandel. Handel heeft niets met moreel te maken, maar gaat over geld verdienen.
Het idyllische beeld uit de bijbel komt niet terug, dat is een feit.
Daarom moeten we ons richten op de realiteit, aanpassen naar de huidige situatie. Dus niet lijdzaam afwachten wat de handel of de politiek voor ons bedenkt.

Wanneer je mensen wil citeren, zorg dan dat je op de hoogte bent. De discussie verplaatsen naar personen,is voor jou rekening.
Sieta van Keimpema
Onbekend
Mevrouw Keimpema,

Ik snap best de redenen waarom jullie dit doen, maar heeft DDB weleens laten onderzoek naar de haalbaarheid van jullie plannen en mocht het lukken wat de consequenties zijn op langer termijn?Door een gerespecteerd onderzoeksbureau of unversiteit.

Mij kunnen jullie niet overtuigen, ik heb het gevoel dat we terug in de tijd gaan.
Onbekend
Sorry Sieta, maar wat geeft u waardeloze argumenten. Ik ken heel veel mensen die vrije handel voeren en overtuigd Christen zijn.

Ik schaam me dat ik me had opgeven voor DDB. Ik ga het per direct opzeggen. Met mensen zoals u komen niets verder.

Ik ben pas bij een avond van LTO-noord geweest. Ze zouden eens meer moeten praten over dingen die ze bereikt hebben. In dat geval wordt de NMV met hun DDB weggevaagd, dat zijn alleen maar schreeuwers.
Onbekend
LTO kan niet praten over de goede dingen die ze gedaan heeft.
ze hebben hun boeren alleen maar verkocht door voor de minister uit te ptaten ( ruiming driehoek MKZ)
SIETAga door met je goede werken en bedankt voor je inzet.
Onbekend
Elke keer bij een discussie over DDB is het duidelijk dat de verdeeldheid zeer groot is.Dit geeft mij de zekerheid dat het op de manier als NMV het zich voorstelt niet van de grond komt. Zelf vind ik het een populistische aktie waar menigeen blindelings achteraan loopt.ben er van overtuigd dat een hogere melkprijs alleen maar een hogere grond en quotumprijs in de hand werkt en zijn we weer op hetzelfde punt aangekomen als waar we nu zitten,met dit verschil een slechtere concurrentiepositie.Ook bij een hogere melkprijs zullen degenen met de laagste kostprijs de meeste slagkracht hebben,dus degenen die kostprijsverlaging/beheersing niet als de oplossing zien lopen weer achteraan.
Onbekend
Begin niet binnen de driehoek over lto,ze villen je waar je bijstaat ik denk dat ze te veel gezien hebben van de lto policy
Onbekend
als je de mkz drie hoek bedoelt heb je gelijk ik kwam er weg we zijn 5 mei geruimd
en dat gebeurt niet weer toen had lto een mooie belofte. en heb lto altijd gesteund en onze cooperatie. maar ik heb er wel van geleerd dat alleen de private ondernemers het redden die kunnen volgens mij beter rekenen
Onbekend
lto?
praat mij niet over het lto.
Het zijn zo langzamerhand zakken vullers.
De enige belangen die ze behartigen zijn hun eigen belangen.
Ze zitten overal in altijd zie ik weer die zelfde koppen of dit nu van de melkvee academie is of van natuurwerkgroepjes overal zakken vullen en elkaar de hand boven het hoofd houden.
Fusies dat zou het zijn, dan kon alles goedkoper minder afdracht minder personeel dusallemaal goedkoper.
Nou het enige wat is vertrokken is de koffiejuf en de oudpapierman en zelf zijn de kopstukken nog een paar loonschalen om hoog gegaan.
Ik moet er zolangzamerhand van op de pot
Onbekend
Dat er teveel de zelfde mensen overal in zitten ben ik met je eens.Maar als je er commetaar op hebt moet je jezelf ook kandidaat stellen .En dat is vaak het probleem. En de mensen die wat ondernemen alleen maar voor zakkenvullers uitmaken breng je de sector ook niet veel verder mee.
Onbekend
Goed zo, Hans. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Onbekend
"En omdat de handelaren al lang geleden afstand hebben genomen van bijbelse normen voor rentmeesterschap, staat het voortbestaan van het ‘christelijke boeren’ op het spel.Dit zei dagelijks-bestuurslid S. van Keimpema van de Nederlandse Melkveehoudersvakbond gisteren op een minisymposium over bijbels georiënteerde landbouw in restaurant De Grote Wielen even buiten Leeuwarden. "

Zo staat het in het friesch dagblad, en aangezien ik geen uitnodiging had en Friesland een eind weg is ben ik er inderdaad niet geweest en moet ik het hebben van wat de kranten schrijven.

Maar mevrouw van Keimpema, u heeft mijn stelling dat de DDB een publiciteitsstunt is van de NMV niet ontkracht
Onbekend
Dit is ZEKER geen stunt maar BELANGENBEHARTIGING kijk als prikbordcritici eens naar de superketens die haar inkoop bundelen WANNEER wij als veehouders deDDBsteunen is erzeker kans van slagen en worden we niet overgeleverd aan de retailorganisaties{ minimale prijzen}
DUSDOE MEESTEUN DEDDB...
anonymous_821
De NMV heeftnu ook naar buiten gebracht dat ze voor een rekening courant systeem zijn.....
LTO pleit er al meer als 15 jaar voor, helaas tevergeefs overigens, en nu doet de NMV of ze iets nieuws hebben uitgevonden.
In werkelijkheid lopen ze natuurlijk vele en vele jaren achter, maar het wordt gebracht alsof gisteren iemand op een nieuw idee is gekomen...
Over zieltjes winnen gesproken....
anonymous_821
Dat jij niet weet dat LTO ergens een standpunt over heeft zegt natuurlijk alleen iets over jou onkunde.
Verder haakt elke melkveehouder een keer in zijn leven af, dat zal ook elk NMV lid
En ook jij zal eenmaal afhaken of denk je het eeuwige leven als melkveehouder te hebben?
Dus maak daar verder maar geen domme opmerkingen meer over.
anonymous_821
Typische manier van geschiedvervalsing.
De NVV heeft vreselijk te keer gegaan tegen de mestwetgeving incl. een bezetting van 'Assen'
Het heeft ze jarenlang vreselijk opgebroken, ze konden bij het grote publiek en bij de politiek geen goed meer doen
<
De mestwetgeving wat betreft Minas was een ontsnapping poging om met de Brusselse nitraatrichtlijn zo gunstig mogelijk uit te komen.
Vooral voor de gemiddelde melkveehouder was die gunstiger dan de wat we nu uiteindelijk hebben.
Maar het is uiteindelijk een Brusselse oplegging en het is zonder meer geschiedvervalsing om zoiets even LTO aan te smeren
anonymous_821
Nou ik lees dat er nog wel wat meer door u is gezegd op die avond.
Te gek voor woorden vind ik een opmerking van u dathandel per definitie onchristelijk vind, dat kan dan zeker iedere christen die handelt in zijn zak steken?
Ook een opmerking die u nu maakt“Handel heeft niets met moreel te maken, maar gaat over geld verdienen”
Dan is elke persoon die handelt iemand zonder moreel? En die heeft bij zijn handel geen gevoel voor wat goed en recht is?

<<<<<
Vervolgens maakt een onzinnige opmerking over boeren die aan verbreding (Agr. Natuurbeheer e.d.) doen uw vreemde gedachtekronkels compleet; ik kopieer even
“Verbreding is vanuit een moreel standpunt verwerpelijk, omdat het impliciet goedkeuring verleent aan uitbuiting.”

[www.frieschdagblad.nl]

O ja, voor de jaren dertig was er op geen enkele manier ooit sprake van bescherming door quotering of exportsubsidies, het christendom bestond toen misschien in uw ogen nog niet?
Over boeren die altijd al voor de vrije markt en vrije handel produceren zal ik het verder maar niet hebben akkerbouwers met aardappel , uien etc. of tuinders, champignontelers, boomkwekers etc.
Dat zullen dan ook wel geen christenen zijn….

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , ddb en politiek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN