Moraalriddelrs: melden!



Ik heb geen behoefte om te reageren op alle anonieme lasterijke en smadelijke leugens, aannames en fantasieën, die inmiddels op dit forum staan afgedrukt. Mijn bijdrage op het landbouwdebat in Leeuwarden, was volledig in overeenstemming met het verhaal van de DDB. Er zijn voldoende sectorvertegenwoordigers en journalisten aanwezig geweest die dat zullen bevestigen. De eigen invulling die een aantal mensen op deze site menen te kunnen geven over mijn bijdrage vind ik storend, ongefundeerd en lasterlijk bovendien. Al deze anonieme moraalridders daag ik uit mij persoonlijk (telefonisch of in persoon) te benaderen, telefoonnummer te verkrijgen bij het secretariaat van de NMV 0344 655336. Wanneer deze helden dat niet aandurven, raad ik ze aan te stoppen met laster en smaad. Wanneer men op leugens zijn gelijk wil halen is dat, in mijn ogen, misselijkmakend. Verdeeldheid zaaien op leugens en bedrog, is een ernstige zaak.

Tijdstip: 14.30-17.30 uur
Friese landbouw in Europa, Restaurant De Grote wielen, Butlan 1, 8926 XH Leeuwarden

Friese landbouw in Europa kansen en bedreigingen

Kan men spreken van Friese landbouw in Europa: is landbouwbeleid provinciaal in te richten binnen het Europese landbouwbeleid? Het antwoord is nee. Friese boeren hebben te maken met internationaal en nationaal landbouwbeleid.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) buigt zich al langer over de toekomst van de Nederlandse melkveehouders nu door de WTO bepalingen en afspraken, de situatie in de landbouw drastisch zal wijzigen.
De toekomstvisie van minister Veerman laat wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over: De tijd van het garanderen van minimumprijzen voor een aantal belangrijke landbouwproducten is voorbij. De overheid laat de prijsvorming aan de markt over. De EU schaft de exportsubsidies af, halveert de invoerheffingen en verlaagt de toeslagrechten denkbaar met 20%.
Bovendien geven landbouwvertegenwoordigers aan dat zij maatregelen zullen nemen waardoor de melkprijs zal dalen met minstens 6 cent.

We moeten accepteren dat de overheid zich terugtrekt uit de landbouw en dat zal wanneer de melkveehouders niets ondernemen, een sterke inkomensachteruitgang tot gevolg hebben. Waar liggen dus de kansen voor de Europese boeren, moeten we gaan verbreden, deelnemen aan gesubsidieerde projecten, liggen de kansen in de vrije markt of in samenwerking?

Moeten we gaan verbreden, zoals vaak heel mooi wordt voorgesteld: richt je op toerisme, open een boerencamping, ga zelf zuivelen, sta fietspaden over je land toe, richt een skybox in enz. je woont immers in een fantastisch gebied met ongekende mogelijkheden, buit het uit.
Dat is echter niet de weg: Nederlandse dus ook Friese boeren hebben de meest efficiënte bedrijven ter wereld, ze draaien een werkweek van minstens 70 uur om een kwalitatief hoogstaand product af te leveren dan 100% gecontroleerd en gegarandeerd is.
Verbreding is een vanuit moreel standpunt onfatsoenlijke opstelling die uitbuiting vergoelijkt.
Er is geen enkele andere sector in Nederland die het hoeft te pikken dat door overheidsingrijpen hun inkomen sterk achteruit gaat, er is geen enkele sector of bevolkingsgroep in Nederland die hoeft te accepteren dat hij er een baan bij moet nemen bij een 70-urige werkweek om tot een fatsoenlijk inkomen te komen. Deze weg is immoreel.

Moeten we dan onze toevlucht zoeken in de cross compliance, de gesubsidieerde projecten? Het verleden heeft in deze al meerdere malen aangetoond dat de overheid een onbetrouwbare zakenpartner is, contracten over voorwaarden en uitkeringen, worden eenzijdig opgebroken en geschonden.
Het huidige kortingenbeleid op de toeslagrechten is een goed voorbeeld van de opstelling van de landbouwpolitiek: minimale futiliteiten en vergissingen worden buitenproportioneel en percentueel afgestraft. Blunders van de overheid komen overigens ook op het bordje van de gesubsidieerde producent. (afschieten Brussel Nederlandse bergboeren regeling, terugbetaling mestverwerkende bedrijven in kader Bijdrageregeling proefprojecten mestverwerking: niet goed aangevraagd in 1995 door LNV, bedrijven moeten terugbetalen) Deze weg is even onzeker als bouwen op ijs.

Wordt het dan de zogenoemde ?vrije markt? waar de sterk verenigde supermarktketens, de handel dus, momenteel de dienst uitmaken.
En bestaat er wel een vrije markt: wordt de markt wel gedicteerd door het markt mechanisme?
Van een markt mechanisme is geen sprake zolang de overheid blijft sleutelen aan het volume en de opbrengstprijs. De overheid stuurt de opbrengstprijs d.m.v het interventieniveau. En het volume door een melkquotering in te voeren die op structurele overproductie is ingesteld.

En hoe zijn de verhoudingen op de markt?
In Europa zijn er nog een handvol grote inkooporganisaties. Albert Heyn maakt onderdeel uit van de grootste inkooporganisatie, AMS, die voor bijna de helft van de Europese supermarkten gelijktijdig inkoopt.
Onze zuivelcoöperaties Friesland Foods en Campina hebben slechts een Europees marktaandeel van 3%. Onze individuele fabrieken kunnen voor de afzet niet om AMS heen, AMS wel om de individuele fabrieken.

Wanneer de overheid de landbouwsector aan de markt over wil laten, hebben zij de morele verplichting om een milieu te scheppen waardoor agrariërs de sterk verenigde supermarktketens het hoofd kunnen bieden.
Zij kunnen niet één van de marktpartijen, de producenten, ernstig beknotten in hun bewegingsvrijheid en mogelijkheden met een Mededingingswet die grote barrières opwerpt in de samenwerking, terwijl de andere partij, de machtige inkooporganisaties alle vrijheid geboden wordt om te bundelen, samen te werken en de prijzen te dicteren: omdat dit in het belang van de consument en dus de economie zou zijn.

Een melkprijs die lager ligt dan de kostprijs zorgt voor uitholling en afbraak van de boerenbedrijven, wat leidt tot verlies van volksgezondheid, banen, kwaliteitszekerheid, dierenwelzijn en leefbaarheid op het platteland.
Een sector die de Nederlandse Staat nu ieder jaar nog miljarden euro?s oplevert.

Voor de Europese boeren is er maar één kans om de vrije markt het hoofd te bieden en dat is bundelen in één organisatie. Een organisatie die zelf het volume op de markt wil reguleren en een kostendekkende prijs wil garanderen aan de melkveehouders. Dat wil de NMV met de Dutch Dairy Board bereiken binnen de European Milk Board, een samenwerkingsverband van Europese melkveehouderorganisaties.
Wat ik wil benadrukken is dat ik een immens vertrouwen heb in de Nederlandse melkveehouderij, maar ik ben ook realist en economisch ingesteld.

Toekomst voor de landbouw in elke provincie, in elk Europees land is er slechts wanneer de opbrengstprijs de kostprijs dekt.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
als je verstandig bent kijk je niet meer naar deze site, en laat je de roddels maar zoals ze zijn, hoe vervelend ook. Jij hebt jou standpunt verdedigd. Maar zoals het spreekwoord zegt, wie luistert aan de wand die hoort zijn eigen schand.
Onbekend
Hallo Arie

Heeft Sita al op jouw oproep gereageerd. Op die van mij nog niet volgens mij is ze alle leugens en achterklapsels op het prikbord aan het opzoeken om ons eens flink een draai om de oren te geven.
Ze zijn in ieder geval wel druk bij de NMV want over de totale stand still hoor je ze ook niet.
Onbekend
druf je niet te bellen arie
Onbekend

Arie j., ik begin het een beetje een zielige vertoning van je te vinden.
De persoonlijke rancune tegen Sieta en haar NMV vecht je maar rechtstreeks met hen uit. Je hebt haar telefoonnummer, dus waarom bel je haar niet !!!!
Onbekend
Nee hoor, WV. In dit geval moet ik Arie J. toch gelijk geven. Velen hebben zich gestoord aan de woordkeuze van deze mevrouw. En aangezien ze nog op geen enkele wijze haar woorden met bewijzen heeft gestaafd, lijkt het me ook niet meer dan logisch dat zij aan zet is. Ik heb hier ook enkele vragen gesteld die nog niet beantwoord zijn, ik wacht af.
Onbekend
Je moet hier met argementen winnen sieta op dit prikbord en niet met arme ik
Onbekend
Lees de tweede DDB krant die momenteel geschreven en binnenkort verschijnt en verstuurd wordt naar alle melkveehouders. Hele verhaal compleet.
Onbekend
ik hou wel van complete verhalen,
Waarom staan de statuten van de DDB maar voor de helft op de site????
En het raport van de GIBO????
Onbekend
Beste mevrouw Keimpema,

Ik heb op mijn gemak uw betoog gelezen en ik vind dat er best een aantal dingen die u stelt, hout snijden. Waar ik nu benieuwd naar ben, heeft de NMV door een gerespecteerd bureau de haalbaarheid van de DDB uit laten zoeken? Bijvoorbeeld door een soort rekenkamer, LEI of desnoods een economische faculteit van een universiteit.
Het zou toch zonde zijn van al de tijd en geld die er in gestoken is als het plan toch niet haalbaar blijkt te zijn. Ik meen gelezen te hebben dat iemand anders dit ook weleens heeft gevraagd op dit forum.

Tussen productiekosten en opbrengstprijzen zit altijd een bepaalde bandbreedte, deze is per product anders. De bandbreedte wordt door de markt bepaaldt door vraag en aanbod. Ik ben van mening dat melkveehouders zelf voor een groot deel debet zijn aan deze bandbreedte. We zijn bereid om gemiddeld 6 eurocent per kg melk aan quotumkosten te betalen, dit is toch onze eigen schuld.

De melkprijs was in 2005 +/- € 0,32 incl. BTW en Melkpremie - 6 eurocent quotumkosten = kostprijs € 0,26. Dit komt al dicht bij de wereldmarktprijs.
Ik denk dat bij een hogere melkprijs de kostprijs mee zal stijgen en dat het inkomen van een boer niet veel zal veranderen.

Ik meen dat er elk jaar een half % meer melk wordt geproduceerd in de wereld en dat de concumptietoename mede door oa china op het ogenblik 2% . Niemand kan deze vraag bij benen Nieuw Zeeland, Australie, Canada en VS allemaal niet. Het zou toch zonde zijn als wij de boot gaan missen.

Mijn mening is dat de NMV en LTO samen moeten werken, om er voor te zorgen dat normen die gesteld worden op: voedselveiligheid, dierwelzijn en milieu wereldwijd gelijk zijn. Op dat moment krijgen we een eerlijke wereldhandel. Dit kan alleen via de WTO.

Arjen Heijkoop
Onbekend
klopt wij roomser dan de paus
Onbekend
dit is duidelijke taal, bedankt Arjen. Als anderen niet tegen deze vorm van
discuseren kunnen ( op dit forum gebruikelijk) ,ga wat anders doen.
Ik vind dat op dit forum juist prachtig, om elkaar ongezouten je mening te geven.
Onbekend
Vaak ongezout dom gezever.
Onbekend
van sieta dus!!!!
Onbekend

De pot verwijt de ketel....................................................
Onbekend
juist
Onbekend
discussiëren doe je op feiten, op achtergrondinfo gestoeld, anders krijg je kretologie.
Onbekend
Non trade issues stonden niet op de agenda in Hongkong.
Onbekend
Beste Sieta,
zoals je hebt gemerkt sta ik wat kritisch tegenover de onderbouwing van het DDB-plan en bijwonen van de DDB-avond in Wadway heeft dat zeker niet weg kunnen nemen. Forse kritiek heb je op dit forum geoogst met je bijdrage aan het debat "Friese landbouw in Europa". Hoewel de betreffende uitspraken uit hun verband zijn gerukt, heb je die volgens de schrijvende pers wel degelijk gedaan. Ik vind het dan ook bijzonder jammer dat je geen behoefte hebt om te reageren op alle "anonieme lasterijke en smadelijke leugens, aannames en fantasieën".
Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik vind dat ik geen laster of leugens uitkraam, aannames doe ik op basis van de realiteit en fantasiën heb ik ergens anders over 😄. Ook mijn anonimiteit is maar beperkt, ik heb mijn mail-adres namelijk niet verborgen en iedereen kan dus kontakt met mij opnemen om mij al dan niet terecht te wijzen.

Op deze site wordt meestal gediskussieerd op het scherpst van de snede, iedereen heeft zicht op de aangedragen argumenten en iedereen kan tegenargumenten geven. Al diverse keren is er zo een diskussie gevoerd over het bestaansrecht van de DDB, immer eindigend in een patstelling: anti-DDB voert allerlei kritische knelpunten aan, pro-DDB komt niet verder als het kopieren van stukken van de DDB-site. Nu heb je de uitgelezen kans om alle kritiek te smoren, ga op dit podium de diskussie aan met de kritici. De NMV is zo stellig overtuigd van haar gelijk, dat je niets te verliezen hebt lijkt me. Slechts bij weigering om de diskussie aan te gaan verlies je iets: je geloofwaardigheid!
Onbekend
Sieta, dit valt me niet van je mee. Wat een grote woorden als je een keer stevig tegengesproken wordt. Leugens, smaad, fantasieen, laster tot en met bedrog aan toe. Jemoet maar durven. Ik hoop dat je het niet erg vindt als ik mij niet aangesproken voel. Ik begin zowaar nog de discussies met Graats te missen, hij bleef in ieder geval een stuk netter.
Jouw komst op dit forum heeft hetgemiddelde niveau nou niet bepaald doen stijgen. Er zijn in het verleden wel eens uitglijders geweest maar dit is wel een dieptepunt, vind ik.

Waar gaat het in feite om? Twee dingen volgens mij.
1 . Hoe wil de NMV de solidariteit organiseren die nodig is om van DDB een succes te maken. Of, beter nog hoe wil men het afdwingen???
2. Waarom moeten melkveehouders wel beschermd worden tegen de vrije markt en vollegrondstuinders, varkenshouders, campinghouders , bakkers, akkerbouwers, strandtenthouders, loonwerkers, schaatsefabrikanten, enz enz, niet ????

Vragen die al in velerlei vormen op dit forum opgeworpen zijn maar nog steeds niet afdoende beantwoord zijn.
Antwoord, Sieta ! Argumenteer !!
Onbekend
Ja, of je neus.......
Onbekend
Als web-master moet je anderen niet gaan vertellen wat ze wel en niet moeten doen, is niet netjes.
Onbekend
Als webmaster moet je je bekommeren om de vorm en zorgen dat de inhoud binnen de normen blijft, als je mensen terecht gaat wijzen; "Stuur ze daarom niet nogmaals een dure informatie-krant die bij de meesten direct bij het oud papier beland", is naar mijn bescheiden mening dit forum niet echt professioneel te noemen maar een goed bedoelde poging van hobbyisten met veel tijd.
Voor de goede orde, ik ben helemaal geen voorstander van de DDB, maar dat is in dezen niet relevant.
Onbekend
Co ook op dit prikbordkun je discuseren maar je stelling dat er nog slecht gebekteveehouders zouden zijn valt erg mee.
Anoniem blijken er veel harde schreewers te zijn waterg jammer is.
een domme vraag is er nognooit gesteld,als je daarna goed naar het antwoord luisterd
Bij de verkiezingen telt ook iedere stemook bij de DDB echte geinterreseerde doen mee ophet prikbord maar gaan ook ZEKER naar een voorlichtingsavond van de DDB.
Onbekend
Co bedoelde waarschijnlijk dat een vragensteller zich achter de pc toch iets gemakkelijker voelt en iets meer bedenktijd heeft voor een genuanceerde reaktie als tijdens een openbare DDB-avond.
Het lijkt mij een goede zaak als de NMV, in de persoon van bijvoorbeeld mevr. van Keimpema maar dat kan ook iemand anders zijn, op dit prikbord ingaat op gestelde vragen. Dat zij zich dan van antwoord onthoudt als de diskussie persoonlijk of zelfs vijandig wordt, vind ik niet meer dan terecht. Probéér echter in ieder geval een open diskussie aan te gaan, zoals ook op de DDB-avond mogelijk is. Voordeel van dit podium is het feit dat er meer ruimte en tijd is om wat dieper op de onderwerpen in te gaan, want daar liggen vaak de pijnpunten van het DDB-plan, mijns inziens. Ik hoop dat de NMV deze uitdaging aandurft! Tot snel?
Onbekend
Ik denk dat jij de vinger op de zere plek legt. Mevrouw Van Keimpema is zeer goed gebekt(ze zou wat dat betreft een aanwinst voor de lto zijn.) Maar op dit forum word veel dieper op de zaken ingegaan,en kunnen mensen die iets mindergoed gebekt zijn hun argumenten ook kwijt.En dan blijkt dat ze de ddb toch aardig lek schieten.
En verder vind ik dat een ieder die respectvol zijn mening wil uiten dat moet kunnen doen dus ook de webmaster en boeren die hun quotum verkocht hebben.
Onbekend
bij lto hebben we liever mensen met kennis dan het populistische gepraat van mevr. s en volgensmij gaat het om de inhoud
Onbekend
Ik heb het over haar gebektheid en niet over haar argumenten.Bij lto zijn veel mensen met zeer goede argumenten alleen ze weten ze niet over te brengen en dat vind ik zo jammer
Onbekend
Ik heb de stelling in de wereld geholpen over de publiciteitstunt van de NMV.

Op de vraag of ik Sieta wil bellen om de discussie onder elkaar uit te praten kan ik heel kort zijn, dat doe ik niet.

Ik heb er over na gedacht en ben tot de conclusie gekomen dat iedereen de discussie moet kunnen volgen. Wanneer hij via de telefoon zal lopen en ik stukken zou citeren, net zoals ik uit de krant heb gedaan, zal Sieta zeggen dat er niets van waar is en dat het leugens en achterklap is.

Bij deze heb ik mijn e-mail adres vrijgegeven en kan ze daarop reageren zodat ik haar meel op het prikbord kan zetten samen met mijn reactie.
Onbekend
klasse actie van Richard
Onbekend
ja ja, een webmaster mag partij kiezen, en ook besluiten of hij reacties van het prikbord af wil halen. Vaarwel!!
Onbekend
ff-lid deze opmerking zegt meer over jou dan over Co
Onbekend
Erg flauw, ff-lid. Co gaf hier zijn privé-mening en niet als webmaster. Tot nog toe heeft hij deze zaken prima uit elkaar weten te houden. Ik zou dus niet weten wat jij daar voor problemen mee kunt hebben!
Onbekend
Oh ja, je zei 'vaarwel', je leest dit dus niet meer!
Grasbaal
Hallo Sieta,

Wat ik jammer vind is dat de meeste belangenorganisaties discussies op internet niet serieus willen nemen.Er wordt liever geïnvesteerd in het organiseren van informatie avonden in het gehele land waar alleen de meeste gebekte bezoekers een vraag in het openbaar durven te stellen.

En dat terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. Opprikborden zoals deze durven ook andere mensen die niet in het openbaar hun mening durven te verkondigen hier wel voor hun mening uit te komen. En ja soms/vaak zijn deze mensen anoniem maar door de discussie aan te gaan geven ze in ieder geval aan dat ze betrokken zijn.

Ik denk dat (bijna) alle melkveehouders in Nederland nu wel op de hoogte zijn van de DDB plannen en wordt het tijd om eens werkelijk te peilen wat ze nu willen.
Stuur ze daarom niet nogmaals een dure informatie-krant die bij de meesten direct bij het oud papier beland maar stuur ze allemaal een briefkaart met een unieke code waarmee ze kunnen inloggen op een online enquête modulewaar zij hun keuze kunnen aangeven. Het liefst moeten de resultaten direct openbaar zijn zodat het spannend wordt om het dagelijks te volgen tot het moment van deadline bereikt is.

Voor degene die nu nog behoefte hebben aan meer informatie kun je verwijzen naar www.ddb.nuwaar antwoord op alle vragen is te vinden. Je moet het ijzer smeden als het heet is en hoe langer je daarmee wacht hoe moeilijker het wordt. Het voorjaar komt er weer aan en de aandacht voor de DDB zal weer verslappen en je kan als er nu geen knopen doorgehakt worden dekomende herfst weer helemaal opnieuw beginnen met het informeren van twijfelende melkveehouders......
Grasbaal
FF-Lid,

Waarom zou ik als webmaster mijn mening hier niet mogen neerzetten??.
Grasbaal
Hallo FF-lid,

Het woordje moet en moeten komt zeer vlot uit jouw vingers, even voor de duidelijk iedereen <b>MAG</b> op dit prikbord zijn mening plaatsen. Dus ook een webmaster die al vele honderden zo niet duizenden DDB postings langs zijn ogen heeft zien langs komen en gerust in staat is om daar een eigen mening over te vormen. En natuurlijk mag jij het daarover niet mee eens zijn...........
anonymous_761
Wegblijven??? Hallo, ze heeft een zaak te verdedigen? Roddels en achterklap horen erbij als je je nek uitsteekt, daar moet ze maar maling aan hebben! Ik zou het netter vinden van Sieta als ze reageerde op vragen die hier gesteld zijn/worden inplaats van de slachtofferrol aan te nemen! Te beginnen bij Arie J.!
anonymous_761
Waarom krijg ik nu het gevoel dat jouw commentaar allemaal kretologie is??? Waarom durf jij de discussie niet aan te gaan! Hier zitten allemaal potentiele leden, ik dacht dat jullie die onderhand wel kunnen gebruiken? Ik snap er i.i.g. niks van!
anonymous_821
Behalve mijn oproep hier heb ik naar de NMV ook nog een mail gestuurd om mijn beklag over Sieta te doen.
Een leesbevestiging daarvan gekregen , 3-3 om 10,30
Nog geen enkele reactie gehad
Hieronder een kopie
<<<<<<<<<<

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wil ik mij beklagen over uw bestuurslid Sieta van Keimpema.
Zij heeft een bijzonder heftige bijdrage op het prikbord van de melkquotumpagina geleverd.
Zij gebruikte daarbij termen als leugens en laster,die daar over haar geschreven zouden zijn.
[www.prikpagina.nl]
Op herhaalde verzoeken (ook van de Webmaster) om concreet aan te duiden waaruit die leugens en laster bestonden wenst zij geen reactie te geven
Ook wenst zij geen discussie over DDB , alleen een scheldpartij van haar kant kan er kennelijk van af
Aangezien haar bijdrage door haar aan bijdrage van mij was gekoppeld voelde ik me persoonlijk door haar aangesproken, vandaar deze mail aan uw organisatie.
O ja zij vond dat mensen die kritiek op haar standpunten hadden maar (via een omweg) haar moesten bellen.
De omgekeerde weg dus, als zij vind dat haar woorden of standpunt verkeerd zijn weergegeven moet ze dat zelf melden.
En er is op dat prikbord volop gelegenheid voor, maar mevrouw komt niet verder dan anderen van leugens en laster te betichten zonder aan te geven waaruit de leugens en laster bestaan.


P.S. voor het goede begrip van e.e.a. kan het beste even alles wat de laatste week op dat prikbord geschreven is worden doorgenomen
anonymous_821
Vanmorgen een mailtje terug ontvangen van de NMV.
Het enige wat ze schrijven is dat het doorgeven aan Sieta.
Of die nog iets van zich laat horen zullen we maar afwachten, veel verwacht ik er niet van.
Als ze haar beschuldigen echt concreet had willen benoemen was dat immers al gebeurt.

Al met al een slechte beurt voor Sieta en haar NMV
anonymous_821
O ja even nog de letterlijke inhoud gekopieerd van het mailtje.

<<"Uw mail is doorgegeven aan mw van Keimpema. Bijgevoegd een telefoonnummer waarop u mw van Keimpema kunt bereiken: 06 18470051"<<
anonymous_821
Het antwoord is heel duidelijk al op deze pagina gegeven
Zowel door Richard als door mij.
[www.prikpagina.nl]
En
[www.prikpagina.nl]
Bovendien heeft Sieta openlijk voor iedereen hier haar beschuldigingen neergezet. Dan hoort zij die ook openlijk die hard te maken.
Als zij een klein beetje lef had dan doet ze dat ook.
Nu probeert ze weg te kruipen achter de telefoon waarbij niemand hier mag volgen wat ze zegt.
anonymous_821
Even mijn naam aanklikken en je hebt mijn email adres.
En ik wacht dan ook een mailtje af .
Waarom je hier niet gewoon neer kunt zetten waaruit die leugens etc. bestaan is me niet duidelijk.
Dat zou voor anderen op dit prikbord ook duidelijkheid geven
anonymous_821
Het is ook goed dat men de mening van de NMV tot verbreding even tot zich neemt.
Lees het zelf hierboven in haar reactie
Ik kopieer er even iets uit wat Sieta nu zelf schrijft;
<<"Verbreding is een vanuit moreel standpunt onfatsoenlijke opstelling die uitbuiting vergoelijkt."<<
Dat kunnen dan niet alleen al die melkveehouders die een boerderijwinkeltje of camping eenzorgboerderijen (zie b.v [www.denhaneker.nl] ) hebben e.d. in hun zak steken
Maar ook al die ±10.000 boeren die lid zijn van een agr. natuurvereniging, (hier in de Alblasserwaard véruit de meerderheid van de melkveehouders) en een Sanpakket hebben weten nu wat ze aan de NMV in deze hebben.
In ieder geval nooit een actie of pleidooi voor wat extra geld of vergunningen in deze…
Natuurlijk moet elke boer en melkveehouder helemaal zelf weten of hij/zij voor zulke dingen iets voelt.
Maar het genadeloos afkraken van collega veehouders in deze van Sieta (en dus de NMV) vind ik nu iets wat moreel niet kan.
anonymous_821
Ben het in deze helemaal met je eens.
Hier kan je even over een antwoord nadenken en eventueel iets nazoeken
Cijfers waarmee wordt gestrooid over de zuivelmarkt uitvoer en invoer van buiten de EU etc. bedoel ik.
Op zo'n avond is het al gauw wie het meest adrem kan reageren.
Wat soms meer over rap van de tong zijn zegt, dan over argumenten
Waarbij er ook nog een voorzitter is die een discussie kan sturen of kappen al naar zijn wens of een meerderheid in zo'n zaal die een al te kritisch persoon weghoont

Sieta heeft er voor gekozen om hier te reageren, laat ze dan ook echt een discussie aangaan.
En niet wegkruipen achter een folder die nog wel eens een keer verschijnt, dat is buitengewoon zwak.

Ook ik heb besloten niet richting NMV te bellen, per slot van rekening was het Sieta die vond dat er leugens en laster over haar hier werd neergezet.
Laat ze het danzelf maar die leugens hier rechtzetten of contact met de persoon in kwestie opnemen.
Maar tot heden laat ze het totaal afweten.Kan ze die uitspraak over leugens niet hard maken?
Dat zou ik een afgang voor haar vinden
anonymous_1250
Steek je energie maar in andere vrouwen Ruud.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , melkprijs , campina , dierenwelzijn , nmv , europa , landbouwbeleid , ddb , gezondheid , overheid , melkveehouders , europees , economie , dairy , coöperaties en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0