Waarom hekelt LTO de DDB

Ik vraag mij toch wel af wat LTO bezielt. Nugaan ze via de melkveecafe's de DDB ook al tegen werken.
Laat ze eerst zelf de schaapjes maar eens op het droge houden. De groote bedrijven zeggen het vertrouwen in LTO op omdat deze hun belangen niet behartigd en de kleine bedrjven worden door LTO naar de kloten geholpen door hun visie op schaalvergrooting.
Van belangenbehartiging voor de boeren is het spoor ver zoek. Het mestbeleid hebben ze toch redelijk verklooid, en de inkomenspositie van de boeren doen ze ook niet erg veel.
Of zijn ze jaloers op de DDB, dat zij zoiets niet hebben kunnen bedenken.
Laat LTO dan een kerel wezen en laar de NMV z'n gang dan gaan.

gr Jan

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Van de week zie een NMW lidnog even en de DDB kost ons zoveel geld dat dan
hebben we niets meer alleen nog een LTO die wat voor ons doen kan
Bij de DDBspeelt alleen nog maar pers belang vanbepaalde pers een rol
Heeft seita al eens met arie gebeld ???????
Onbekend
Leer eerst eens schrijven domme boer, en ga dan eerst de nieuwe DDB-krant eens proberen te lezen. Dat zal voor jou nog een hele toer worden ben ik bang. Je zult wel niet bij de blijvers horen.
Onbekend
Dit is gewoon agrarisch MSN,begrijp dat dan:-) 😄 😄
Onbekend
Goede bijdrage aan deze diskussie, henk! Durf je nu ook nog iets zinnigs over de vraagstelling te zeggen of hou je het bij het afkraken van andermans bijdrage op grond van stijl- en spelfouten? Domme boer durft in ieder geval zijn mening te ventileren, hoewel die in dit geval een beetje onleesbaar overkwam.
Onbekend
wanneer zal agrarisch nederland zich eens "eensgezind" optreden???niet alleen
LTO , NMVmaar ook DDB doen niets liever dan anderen onderuit halen.
dit tot groot genoegen van andere organisaties en coöperaties.
met het uit elkaarspelen van boeren bereik je alleen maar een steeds
kleiner worden van een boerenbelangbehartiging.
wordt gewoon lid van allen partijen, de gene met de beste ideën krijgt vanzelf
de meeste aandacht en ondersteuning.
nu valt agrarisch nederland uiteen, nog erger dan in het christelijk tijdperk.
en b.v. inkooporganisaties lachen zich te barsten.
Onbekend
VERDEEL en HEERS;
het Minisierie van LNV lacht zich te barste 😉
Onbekend
waarom dan nietgewoon allemaallid worden van de dutch dairy bord het kan nu de kans is er dat het goed uitpakt lukt het niet wat dan nog .
Onbekend
en lid worden (of blijven) van LTO, dan ben je een strateeg.
Onbekend
pvi houdt meer van schoppenen twijfel zaaien dan zich verdiepen in deDDB
anders was pvi ZEKER al naar eenDDB avond geweest en zou natuurlijk de meest verhelderendeVRAGEN hebben gesteld????????????????
Onbekend
Op een voorlichtings avond van de ddb(ik heb er wel een bezocht) word een heel mooi verhaal verteld. Op dat moment ga je er bijna in geloven, Maar als je het later thuis betergaat kijken en de feiten op een rij zet kom je tot de conclusie dat het geen reel plan is.En zo als ik zijn er vele daar om vind ik het erg jammer dat sieta op dit forum gelijk in de slachtofferrol kruipt en niet met het forum in discussie gaat.Ondanks dat het niet altijd even hoffelijk gaat.Als ze daar niet tegen kan worden die onderhandelingen met de fabrieken over een kosten dekkende melkprijs ook niks.
Onbekend
De lto geeft de boeren een reele kijk op de zaken.En als dit tegen werken van de DDB betekend zegt dit wel iets over dit plan.Gisteren trouwens ook weer de nieuwe DDB krant ontvangen hier word de hele gramafoon weer afgedraait.wel las ik dat sieta in de redactie zit. Nu die krant klaar is heeft ze waarschijnlijk alle tijd om de vragen die hier op het forum nog leven te beantwoorden.
Onbekend
Inderdaad!!! Een paar reeele vragen en Sieta is foetsie !!!
Onbekend
De DDB krant is wel het toppunt. Men verwijt de grote zuivelverwerkers dat ze prijspieken op dewereldmarkt laten liggen, hoe wil je dat als enige aanbieder dan beter regelen? De ddb is gewoon nog een extra bestuurslaag die zich automatisch tegen zijn oprichters zal keren. Organiseren van boven af werkt niet, begin met iets nieuws in het klein!
Onbekend
Ik vraag me af hoe ze het probleem op fabrieksnivo oplossen als het werkelijk tot een leverboycot komt. Ik ben (nog) niet op een bijeenkomst van ddb geweest en zal waarschijnlijk al hondereden keren zijn uitgelegd, maar wie betaald het personeel van de fabriek als die stil komt te liggen doordat er geen melk is en wie betaald de "stilligkosten en de kosten voor opnieuw opstarten van productielijnen. laat staan de kosten van evetuele verloren marktaandeel. We hebben intussen gezien wat een lange adem een grootgrutter heeft als het om dit soort dingen gaat. ben benieuwd wat het antwoord is. Ik denk dat ik dat al weet. dus barst maar los met je standaard antwoord ddb.
Onbekend
Dat zat ik mij ook al af te vragen. Maar ik denk niet dat we daar een antwoord op krijgen.
Onbekend
Ik denk dat vele boeren dat als de grootste struikelblok zien. Ik heb nog nergens gelezen hoe ze dat gaan oplossen indien er claims of andere kostenposten voor de dag komen vanuit de Coop. aan de ene hand wat verdienen en aan de andere kant dubbel weer verliezen, daar pas ik voor. Ik ben van mening dat je geen lafaard bent als je zo over de DBB denkt maar misschien wel een wijs man/vrouw. Natuurlijk zal op mijn stukje wel reactie komen van : slaaf van je eigen bedrijf etc. maar ze moeten mij eerst maar eens uitleggen hoe ze de eventuele bovenstaande gevolgen gaan opvangen (incl stukje van EEN BOER)
Onbekend
Zouden jullie ook niet willen weten of het melkveebedrijf van Van Bakel al lid is van de DDB?
Dát lijkt mij de beste reclame.
Onbekend
Dat lijkt misschien zo, maar zolang ondersteuning van de oprichting van de melkgeldverening zonder verplichtingen is, kan iedereen wel steun toezeggen, dus ook van Bakel international. Het is maar de vraag hoeveel van deze 'papieren' steun overeind blijft wanneer er daadwerkelijk een vuist gemaakt moet worden.
Onbekend
Naar mijn mening is van "hekelen"in het geheel geen sprake wél van kritiek op het voorhouden van een worst.
Ik vindt het van realisme getuigen dat de DDB het belang inziet van een structureel lage wereldmarktmelkprijs om te voorkomen dat onze concurrenten zich te goed ontwikkelen.
Tegelijkertijd moet je echter constateren dat elke maatregel die de wereldmarkt frustreerd op termijn afgeschoten wordt. Dus ook de door de DDB gepropageerde methode van de CWT om melkproducten op te kopen en die buiten EU tegen lagere prijs weg te zetten. Maar wat denkt de DDB dan van de concurrentie bínnen de EU? Bij een melkprijs van 40 ct lacht Polen zich in het vuistje. Oók die boer met zijn melkveebedrijf in Hongarije. (zie DDB krant). Daarbij denk de DDB dat de CWT methode het ei van columbus is. Maar de CWT koopt vooral koeien op voor de slacht. Die zijn en blijven dus van de markt. Je kunt wel productie opkopen maar die koe kalft volgend jaar weer en heb je die productie nog steeds.
Als derde punt wil ik noemen de onzin dat er ook in Nieuw Zeeland prijsafspraken worden gemaakt. Voor dit seizoen (2005-2006) is de melkprijs in Nieuw Zeeland maar liefst met ruim 10% gedaald (4,54 naar 4,00 nz$ per kg melkvet en -eiwit.)
Omgerekend ongeveer 16€ ct per liter.
De CWT wordt trouwen slachtoffer van zijn eigen succes. Door de hoge melkprijs de laatste twee jaren is het aantal stuks jongvee in USA met 4% gestegen (alles wordt aangehouden) en wordt in 2006 een productie groei van 6% verwacht (grens voor levend vee met Canada weer open). Dit kan de markt en de CWT nooit opvangen, hoogstens de scherpe kantjes eraf zagen.
Onbekend
Precies zoals ik er ook tegen aan kijk Jos!
Je komt wel weer met feiten waar de ddb-aanhangers (ondertekenaars???) lustig op los kunnen gaan schieten.
Onbekend
Echte DDB-ers komen niet verder dan kopietjes maken van de DDB-site: weinig creatief! De vertegenwoordigers van de DDB (bijvoorbeeld mevr. van Keimpema) durven de diskussie op deze site al helemaal niet aan! Ik verwacht dus geen verhelderende diskussie als reaktie op deze hout snijdende argumenten van jos.
Onbekend
Jos, zijn dit feiten of zijn dit kreten die je ergens gelezen hebt?
Als het feiten zijn zou ik graag van je vernemen hoe daar dan aan komt.
Onbekend
Beste Mientje,

Ik heb familieen kennissen in Nieuw Zeeland en de informatie die ik hier heb komt uit vakbladen van zowel nieuw zeeland als de verenigide staten (hoards dairyman)
In de hoard dairyman las ik trouwens ook dat de melkprijs 2005 hoger is geworden dan op voorhand verwacht niet alleen door de CWT maarook door de hogere consumptie en men verwacht dat die consumptie groei zal afvlakken terwijl 2006 de productie alleen maar toeneemt.
Onbekend
Beste Jos,

Hoe het allemaal precies in Amerika gaat weet ik niet.
Maar hoe het in Nieuw-Zeeland gaat weet ik wel omdat we daar als pantner in een bedrijf zitten. Fonterra had de melkprijs voor seizoen 2005/2006 op 3,85 dollar gezet, maar tijdens de vergaderingen hebben de melkveehouders Fonterra duidelijk aangegeven dat ze daar niet voor wilde melken. Daarom heeft Fonterra de basisprijs nu staan op 4,- dollar per milksolid, maar als Fonterra goed draait kan die prijs wel hoger worden en volgt er nog een soort nabetaling.
Op dit moment krijgen we omgerekend € 0,20 per liter melk.
Fonterra wil ook graag dat de melkveehouders 3% meer gaan melken, maar op de vergadering was de reactie van een boer, dat Fonterra dan eerst maar voor een betere melkprijs moest zorgen.
Dus in Nieuw-Zeeland wordt door de melkveehouders terdege aangegeven wat zij voor melkprijs willen hebben.
Onbekend
Hardstikke interressant Mientje je zit dus korter op het vuur dan ik.
Maar volgens mij heb ik wel gelijk dat de melkprijs het seizoen daarvoor op 4,50 zat. Volgens mij werkt de structuur daar vergelijkbaar met de coöperatie hier.
De ledenraad kan ook een melkprijs afdwingen, met name de toevoeging naar de reserve's is onderhandelbaar. Alleen is het meestal zo dat de directie's de ledenraad in de zak hebben. Het afgelopen jaar bijv. heeft DOC ook goed uitbetaald.
Ze deden gewoon geen reserveringen, alles werd uitbetaald. Dit was belangrijk om een groep friese veehouders over de streep te trekken om aan DOC te leveren.
Forterra schermt nu met een stijging van de operationele winst van5,7 naar 6 miljard (halfjaarperiode tot november) maar rekent daar de verkoop van een gedeelte Fonterra Brands Mainland naar de New Zealand Dairy Foods bij in. Om de boeren die 4 dollar te kunnen betalen? Ook wordt geopperd dat Fonterra maar minder overzees moet investeren en de boeren beter moet uit betalen. Allemaal herkenbare verhalen.
maw. die 4 dollar komt niet uit de markt, en de lage us dollar is de nz veehouder sterk nadelig.Volgens de Farmers Weekly is 4 dollar de payout ceiling (plafond).
De verwachtte daling van de nz dollar kan pas op zijn vroegst het volgend seizoen een bijdrage leveren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , mestbeleid en ddb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN