Campina laat meer melk toe

Campina laat meer melk toe
Koppeling met financiering blijft in stand

Keulen ? Zuivelonderneming Campina werkt aan een plan waardoor de veehouders na af­schaffing van de melkquotering hun melkproductie gecontroleerd kunnen opvoeren. Die extra liters mogen echter niet de gemiddelde opbrengst drukken.
Dat heeft coöperatievoorzitter Kees Wantenaar gisteren gezegd op een bijeenkomst van de onder­neming in Keulen. Het bestuur hoopt de leden in het najaar een concreet model voor te leggen, waarbij de groei van de leden­melkplas en het resultaat van de onderneming in harmonie met el­kaar kunnen blijven.
?We gaan bekijken voor hoeveel extra melk we ruimte hebben en welke melkprijs daar dan tegen­over kan staan?, aldus Wantenaar. Hij voegt er aan toe dat Campina hoe dan ook de koppeling tussen de financiering van de onderne­ming en de ledenmelk in stand zal houden.?Dat staat niet ter discus­sie.? Dat betekent dat leden net als nu bij uitbreiding van hun melk­plas een bijdrage aan het eigen vermogen van de coöperatie moe­ten leveren. De mate waarin een veehouder bijdraagt, zal bepalend zijn voor de hoogte van zijn melk­prijs. Wantenaar sprak gisteren dat verband over een mogelijke A? en B?melkprijs.
Twee weken geleden liet con­current Friesland Foods weten een gecontroleerde groei van de ledenmelkplas mogelijk te willen maken na afschaffing van de melkquotering. Een koppeling met de financiering van de zuivel­coöperatie is daarbij niet aan de orde.

Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 10/06/2006

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , campina , melkproductie , coöperatie , zuivelonderneming en financiering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0