Alfa Beag: resultaten vallen tegen


Die conclusie trekken de accountants van Alfa Beag op grond van de resultaten over het afgelopen seizoen van vijftig melkveebedrijven.
Het nettoresultaat op deze bedrijven stijgt weliswaar, maar de groei blijft beperkt tot 35 cent per 100 kilo meetmelk. Het resultaat is met 4,39 euro per 100 kilo nog steeds negatief. Het saldo melkvee dat resteert na verrekening van de opbrengsten en de directe kosten komt uit op 28,24 euro. Dat saldo ligt bijna een euro hoger dan vorig seizoen.

Dat het uiteindelijke bedrijfsresultaat niet krachtiger is gegroeid dan 35 cent komt door de toename van de niet-toegerekende kosten. Die stegen met meer dan een halve euro per 100 kilo meetmelk. Ook de arbeidskosten namen toe.



Publicatiedatum: zaterdag 24 juni 2006
Door: Agrarisch Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
't is maar net hoe je een bericht brengt: een hoger saldo, een hoger netto resultaat, maar Alfa Beag is niet tevreden. Gezien de dalende melkprijs en stijgende kosten lijkt me dit een prima resultaat van de betreffende vijftig boeren.
Onbekend
gelijk heb je sjakie
Hoe komt men erop om te schrijven dat de resultaten tegenvallen.
Het is maar hoe de verwachting gestelt wordt.
Als men eenverbetering van 50% verwacht kan zelfs een verbetering van 45% nog tegenvallen.
En zo heb je dus nooit geen leut,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee en meetmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN