Te weinig vaarzen

Mogelijk te weinig vaarzen door import Russen

De Russen kopen in Nederland zoveel drachtige vaarzen op, dat in de tweede helft van dit jaar mogelijk te weinig dieren voor handen zijn om aan de vraag te voldoen. Dat zeiden twee Friese koeienfokkers maandag.

Volgens fokker Henk Bles van Bles Dairies in Leeuwarden gaat van de 40.000 Nederlandse exportvaarzen tot twee jaar de helft naar Rusland. Hij vraagt zich af of de Russen het huidige importtempo in stand kunnen houden. "Het is de vraag of hun organisatie en infrastructuur dit kan volhouden, aldus Bles. "Het bouwen van stallen en het opzetten van management kost veel tijd, weet Nammen Schaap van Schaap Dairies uit Dronrijp.

Sinds 2000 is er sprake van stabilisatie en zelfs van groei in de Russische melkveehouderij. Dit wordt versterkt door een sterk stimulerend overheidsbeleid. Er wordt een productiegroei nagestreefd van 5,5 procent in een periode van twee tot drie jaar, zo meldde het ministerie van LNV vorige week in de uitgave Berichten Buitenland.

ANP/AgriMedia, maandag 3 juli 2006

zou het quotum dan toch niet vol komen?? Cr Delta geeft wederom aan dat er te weinig inseminaties zijn gedaan, en dan dit verhaal, het kan weleens krap worden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
De eerste 3 maanden van het quotumjaar is er anders wel goed gemolken. Bij FF toch zo'n 2,5% meer dan vorig jaar (incl.vetcorr.) Maar er zijn nog 9 maanden te gaan.
Onbekend
mooi alternatief om naast melken, vaarzen op te fokken. Er is meestal 1 groot gevaar, als importerende landen ook maar een "scheet" ruiken gooien ze de grenzen dicht.
Onbekend
Op het quotum zal het wel niet al te veel invloedhebben.
Vaarzen voor Rusland zijn erg kort drachtig, bij mij moeten er binnen een week ook nog weg maar die kalven pas in januari.
Als er zo door gemolken wordt dan zitten boeren tegen die tijd meer te kijken welke koe er uit kan dan dat ze vaarzen moeten hebben.
Verder is er echt geen buitengewone vraag naar vaarzen hoor, Rusland geeft netto 900 euro, daar komt dan nog export premie bij.
Onbekend
maar die produceren hier dus in januari geen melk meer
Onbekend
En vergeet niet dat de russen al een poosje aan het kopen zijn.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , melkveehouderij , dieren , cr-delta , stallen en fokkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0