Rattestaartlarven

Sinds een paar dagen zijn ze bij mij weer volop aanwezig, de vieze larven van de blinde bij. Met name in de melkstal. Wie heeft er een probaat middel tegen ?
anonymous_0

Laatste  |  

Reacties

Onbekend
mest mixen.
Onbekend
Antwoord op de vraag...

Welk middel kan ik gebruiken tegen rattenstaartlarve?

Lurectron tegen Maden is uitermate geschikt tegen de rattenstaartlarve.
De rattenstaartlarve reageert bijna op geen enkel middel. Het is de larve van de blinde bij (Eristalis tenax L.). Net als de vlieg legt deze blinde bij eitjes. Deze komen afhankelijk van de temperatuur na een of meer weken uit: de rattestaartlarven. Lurectron tegen Maden doodt deze maden.

Arie Boorsma, Denka International bv, a.w.boorsma@denka.nl
Onbekend
Volgens mij werkt Tugon madendood.
Ik weet niet of het nog te koop is. Ik heb het wel eens gekocht bij de Welkoop.
Succes
Onbekend
voor het melken de melkput schoonspuiten, dan ben je er weer een paar uur vanaf, en het kost 2 minuten en geen geld...
anonymous_1250
met enige regelmaat van dat spul over de roosters sproeien. Heb het eind vorige week voor de 2e keer gedaan. Heb nog geen larve gezien.
anonymous_1250
lurectron gebruiken wij ook, bevalt super.
anonymous_1250
Oh ja en vliegen geen last van zeker met een maand? Die smerige larven kruipen tussen het melken door overal tussen. Elk kiertje en naadje nestelen ze zich. Net zoiets als Graats zegt, mest mixen.... Nou daar gaat een larve echt niet aan dood hoor, hooguit de vliegen. En mest mixen met 30 graden, nog meer ideeen??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden stal en melkstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!