Friesland Foods overweegt productie weidemelk

Friesland Foods overweegt productie weidemelk
Meppel ? Friesland Foods onder­zoekt de mogelijkheden om wei­demelk op de markt te brengen. Het zuivelconcern zegt weidegang van koeien te willen stimuleren, maar Friesland Foods wil wel ze­ker weten of de consument er ook een hogere prijs voor over heeft.
Zo reageert Friesland Foods op de stap die concurrent Campina gisteren bekendmaakte.
Campina verwacht in het voor­jaar van 2007 dagverse melk on­der haar eigen merk als weide­melk met een evenwichtiger vet­samenstelling te kunnenverko­pen.
?Ook wij kunnen die gezondere melk produceren, maar we onder­zoeken of de melk ook voldoende onderscheidend vermogen in de markt heeft?, meldt Friesland Foods. Het concern zegt boven­dien de uitkomsten te willen af­wachten van het onderzoek dat de Nederlandse Zuivel Organisatie nu uitvoert met het CBL, de koe­pelorganisatie van supermark­ten.
NZO en CBL hebben in decem­ber vorig jaar afgesproken de marktkansen voor weidemelk te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet be­kend.
Wakker Dier zegt in een reactie blij te zijn met de stap van Cam­pina. De organisatie heeft de afge­lopen tijd nadrukkelijk gepleit voor weidegang. Zij spreekt nu van een doorbraak. Wakker Dier heeft inmiddels Friesland Foods opgeroepen de stap van Campina te volgen. > Pagina 7


Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 14/07/2006

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
leuk dat ze het zo brengen. helemaal omdat ik in het verhaal van campina helemaal geen woordt gelezen heb over verlplichter weidegang.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , campina , zuivel , wakker-dier , weidegang , zuivelconcern en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1