Visie Melkveehouderij 2015 in Nederland

<b>Openingscongres Landbouw Vakbeurs Zwolle voor jonge melkveehouders.

Speciaal voor jonge melkveehouders wordt op 11 oktober, voorafgaand aan de start van de Landbouw Vakbeurs Zwolle het congres ?Visie Melkveehouderij 2015 in Nederland? gehouden.

Na afloop van het congres opent ?Boer zoekt Vrouw?-presentatrice Yvon Jaspers de vakbeurs.

Sprekers</b>
Naar verwachting nemen meer dan 400 jonge melkveehouders deel aan dit congres in de IJsselhallen. Marcel Henst, hoofdredacteur van vakblad Boerderij, zal als dagvoorzitter de discussies leiden met gerenommeerde sprekers. De Belgische topspreker Jacques van Outryve, zeer goed ingevoerd in het politieke EU-krachtenveld, zal het spits afbijten. Wim Thus, afdelingsdirecteur Landbouw bij Rabobank Nederland, zal daarna zijn visie geven op de Nederlandse melkveehouderij en de financieringsaspecten. Vanuit de zijde van de zuivelindustrie zal Sybren Attema, voorzitter van Friesland Foods, een inleiding houden over de *Visie 2015* van zijn zuivelcoöperatie.

<b>Paneldiscussie</b>
De organisatie trekt ruim tijd uit voor discussies tussen de veehouders in de zaal met de drie inleiders en Dirk Bruins en Thomas Grupp, die ook in het panel plaatsnemen. Dirk Bruins is voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. Thomas Grupp, directeur van de Duitse KI-vereniging München-Grub, heeft een duidelijke visie op het Duitse Fleckvieh-ras. Hij is van mening dat melkproductie met een vleesrijke koe -met minder onkosten en een hogere restwaarde- de oplossing is voor het inkomen in de Nederlandse melkveehouderij bij een dalende melkprijs. In het algemeen zullen de effecten van het afschaffen van melkquota tijdens de discussies zeker aan bod komen.

<b>Unieke beursitems</b>
De Landbouw Vakbeurs Zwolle, aansluitend aan het congres, richt zich vooral op topondernemers in de agrarische sector die verder willen met hun bedrijf en investeringen willen plegen. Hierbij gaat het zowel om de varkens- als de melkveehouderij als de akkerbouw. Inmiddels hebben ruim 130 standhouders zich ingeschreven. Onder hen is een 25-tal bedrijven dat zich uitsluitend richt op de productie van biogas en de productie en het gebruik van duurzame energie. Ook worden er op de Landbouw Vakbeurs Zwolle 50 tot 100 topkoeien en ?kalveren van het Fleckvieh-ras geshowd en verkocht. Daaraan verlenen fokkerijorganisatie München-Grub en het handelsbedrijf van Dirkjan Kuenen hun medewerking.

De Landbouw Vakbeurs verwacht 23.000 bezoekers te trekken. Yvon Jaspers, bekend als presentatrice van het KRO-programma ?Boer zoekt Vrouw?, verricht op 11 oktober om 13.00 uur de officiële opening. Zij zal het startsein geven voor de Landbouw Vakbeurs Zwolle; een vakbeurs voor agrarische ondernemers die er een uitdaging in zien om te investeren in hun bedrijf en hun toekomst zeker te stellen. De Landbouw Vakbeurs duurt van 11 t/m 13 oktober en is die dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur

Deel dit topic

Reacties

Onbekend

Het toppunt van het ontbreken van een visie op de melkveehouderij is..........................................Thomas Grupp, groot voorvechter van het Fleckvieh-ras, uitnodigen om deel te nemen aan de paneldiscussie op het congres 'Visie melkveehouderij 2015 in Nederland'.
Tjonge, jonge, we gaan echt weer 30 jaar terug in de tijd.
Voor Nederlandse maatstaven met zijn dure grond en het mestbeleid zitten we toch echt niet te wachten op een terugkeer van de koe uit de 60-er en 70-er jaren.
Jonge boeren onder ons, geef Grupp van katoen op 11 oktober.
Onbekend
jonge vrijgezelle boeren zul je bedoelen als ik lees wie daar ook aanwezig is. Vind ik niet echt een serieuze opening van een conferentie ondanks haar lieve koppie
Onbekend
maar zij is toch al geen vrijgezel meer hoor, ze is zelfs al moeder. als wanhopige vrijgezel kan je beter ergens anders heen.
Onbekend
Goed lezen, DD: Yvon opent niet de conferentie, maar de vakbeurs. Dit is doorgaans slechts een ludieke formaliteit, lijkt me een prima sjouwtje voor haar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , koeien , koe , kalveren , melkprijs , energie , akkerbouw , melkproductie , boerderij , rabobank , melkveehouders , boer , biogas en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1