Blue Tong in nederland!!!

dit komt van de site van LNV , het rare is dat Zibb en anderen het alleen nog over vermoedens hebben
<<<<<<<<<<<<<
Bluetongue bij schapen in Limburg
17-08-2006 - Op een bedrijf in Kerkrade is vanavond definitief bluetongue vastgesteld.
Naar aanleiding van deze besmetting worden de volgende maatregelen getroffen;
Met ingang van 22.45 uur geldt voor Nederland een algeheel exportverbod van levende herkauwers (runderen, schapen en geiten) en levende producten van deze dieren (sperma, eicellen en embryo's).
Rond de besmette bedrijven wordt een beschermingsgebied van 100 kilometer ingesteld; met daarom heen nog een toezichtgebied van 50 kilometer (in totaal dus 150 kilometer rond het besmette bedrijf). Levende herkauwers en levende producten mogen deze gebieden niet verlaten.
20 kilometer rond het besmette bedrijf is aan- en afvoer van levende herkauwers (runderen, geiten) verboden;
20 kilometer rond het besmette bedrijf moeten herkauwers worden opgestald en is het gebruik van insecticiden verplicht.
In het beschermingsgebied wordt geadviseerd om herkauwers, varkens en paarden op te stallen, en insecticiden te gebruiken.
Bluetongue is een virusziekte die door muggensteken kan worden overgebracht op alle herkauwers, maar de ziekte is alleen voor schapen echt gevaarlijk. Die kunnen ernstig ziek worden en er aan doodgaan. Voor de mens is de ziekte ongevaarlijk.
<<<<<<<<<<<<<<<
Hier verdere uitwerking van regels en vervoersbeperkingen
[www9.minlnv.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Moet toch niet gekker worden over duitsland en belgie hoor je niets en in het noorden zitten we op slot
Onbekend
die muggen hebben kennelijk geen geldige identiteitspapieren anders waren ze de grens wel overgestoken. Met de MKZ waren we in Nederland verdeeld in compatimenten, waar zijn ze nu????????
Onbekend
het heeft in het geval van blue tong maar met een ding te maken, en dat is de exportstatus van Nederland. Indeling van de compartimenten is van doen om besmettingshaarden te isoleren, blijkbaar hier niet aan de orde.
Onbekend
muggen zijn echt heel irritante beesten.
Onbekend
Dus wél:

[www.prikpagina.nl]
Onbekend
Met dank aan alle federaties en clubs die het mogelijk hebben gemaakt dat een goede en betaalbare vliegenbestrijding in nederland onmogelijk is .
En komt dit nou ook een keer in een krant
Onbekend
juist, om ook mijn deel te leveren aan de succesvolle serie "Dit slaat als een tang op een varken"; Wakker dier is wel een terroristische organisatie!!!
[www.telegraaf.nl]
anonymous_1249
Besmetting ging geloof ik ook via een mug. Lastig dus om compartimenten te maken. Daar wil een mug zich doorgaans niet aan houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , schapen , paarden , voer , sperma , dieren , stallen en bluetongue geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0