LTO Noord positief over 2006

LTO Noord positief over 2006
Drachten/Deventer - De verwachtingen van landbouworganisatie LTO Noord voor dit jaar zijn positief. Dat zegt algemeen directeur T. van Vuren naar aanleiding van de bekendmaking van de jaarcijfers over 2005. Over vorig jaar werd een verlies geboekt van twee miljoen euro. ,,Toch zijn we hoe raar het klinkt content met de cijfers. Voor het afgelopen fusiejaar hadden we rekening gehouden met 3,7 miljoen euro verlies. We hebben sterk gelet op de kosten en dat hebben we kennelijk zo goed gedaan dat we dit resultaat hebben behaald.? Een groot deel van het verlies komt voor rekening van afvloeiingskosten en het langer in dienst houden van administratief en ict-personeel dan was voorzien.
Voor dit jaar verwacht de directeur een bescheiden positief resultaat. Hij durft nu nog geen schatting te geven over de hoogte ervan.
De landbouworganisatie maakte vorig jaar een sterke krimp door. Het aantal voltijdsfuncties nam af van 180 naar 145,7. Volgens de fusieplannen zouden dat er eind 2005 126 moeten zijn. Voor een deel is dat het gevolg van het langer in dienst houden van personeel op de administratie en de ict. ,,Een andere oorzaak is het weer binnenhalen van werk dat we hadden uitbesteed. Werkzaamheden en acht man aan personeel hebben we overgenomen van moederorganisatie LTO Nederland en de redactie en vormgeving van ons blad Nieuwe Oogst zit nu ook in de regionale organisatie van LTO Noord.? Met het weer binnenhalen van het uitbestede werk was het aantal functies op 1 augustus 134,1. ,,En daarbij zijn nog niet alle functies vervuld.?
LTO Noord heeft vorig jaar vooral veel leden verloren in de glastuinbouwgebieden. In 2005 nam het aantal leden af met 10 procent tot ruim 24.000. ,,Het verlies aan leden was bijna alleen maar toe te schrijven aan de oprichting van een andere belangenorganisatie buiten LTO Nederland. De rest komt door de jaarlijkse krimp in de landbouw.?
Voor dit jaar is het verlies aan leden minimaal. ,,We zitten met de daling van het aantal leden nu onder de jaarlijkse krimp van het aantal boeren van ongeveer 4 procent?, zegt Van Vuren. In Fryslân was de daling van het aantal leden in 2005 minimaal. ,,Hier ligt de daling onder tot op het niveau van de teruggang van het aantal boeren in Nederland?, geeft voorzitter G. Kooistra van de Friese afdeling aan. ,,Hier is ruim 65 procent van het aantal boeren georganiseerd. Maar dat kunnen er veel meer zijn. Dit najaar beginnen we met een promotiecampagne om vooral meer jonge boeren te interesseren.?

Uit het 'Fries Dagblad'

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , administratie , lto-noord , jaarcijfers en jonge boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0