Nordmilch-topman: melkprijs juli was fout

Nordmilch-topman: melkprijs juli was fout
Bremen ? Het Duitse zuivelcon­cern Nordmilch, een indexonder­neming van Friesland Foods, heeft de basismelkprijs in juli ten onrechte stabiel gehouden op 25,5 cent per kilo. De coöperatie had beter de prijsstijging van de concurrentie kunnen volgen, meent Nordmilch-topman Step­han Tomat.
In een poging te voorkomen dat een groot aantal leden overstapt naar de concurrentie heeft Tomat in een emotionele brief aan alle circa 10.000 leden duidelijk ge­maakt dat de melkprijs in juli ten onrechte te laag was gesteld.
De melkprijs vertoonde op dat moment een kloof van 1,5 cent met die van de regionale concur­rent Molkerei Ammerland. Deze melkverwerker verhoogde de ba­sisprijs in juli van 26 naar 27 cent.
Woedende reacties onder de melkveehouders van Nordmilch en een groot, niet nader genoemd, aantal opzeggingen noopten To­mat in de pen te klimmen. In de brief zegt de directievoorzitter dat de melkprijs van 25,5 cent door zijn vervangers in de direc­tie is vastgesteld. Volgens Tomat hadden zij echter op de prijsver­hoging bij Ammerland moeten reageren.
Tomat zelf was tijdens de vast­stelling voor het eerst in drie jaar op vakantie. Tomat betitelt het prijsbeleid van zijn mede-direc­tieleden als ?te voorzichtig? en is daar allesbehalve blij mee.
Aan de andere kant geeft hij echter in de brief ook uitdruk­king aan diepe teleurstelling over de stemming onder de veehou­ders.
?Onprofessioneel en buitenspo­rig,? luidt zijn oordeel over de op­zeggingen waarmee door hen is gereageerd. ?Van ondernemers verwacht ik eigenlijk meer kalm­te en na de successen van Nord­milch in de afgelopen jaren ook meer vertrouwen,? aldus Tomat, die tenslotte ook uithaalt naar het gedrag van Ammerland. Deze concurrent zou bewust hebben willen profiteren van de zwakte van Nordmilch en dat is naar de visie van Tomat niet verstandig. ?Don?t tickle the tiger (daag de tijger niet uit),? waarschuwt hij Ammerland.
In de periode tot en met juli dit jaar ligt de basismelkprijs van deze zuivelonderneming gemid­deld 42 cent per 100 kilo boven die van Nordmilch. Corr/AgD

Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 07/09/2006

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
een tijger die op sterven na dood is moet je niet plagen die moet je laten sterven
ammerland is de melkfabiek die een groot eigen kappitaal heef en dat kun je van nordmilch niet zeggen
Onbekend
als je alles maar eens wist
Onbekend
waarom hebben ze niet na betaald dan hadden ze beter kunnen doe gelijk met die brief
arie mag ik jou fax nummer kan ik jou die brief van herr tomat faxen
Onbekend
Als die belangrijk is dan zet je hem toch op dit prikbord?
Kan iedereen hem lezen
Onbekend
maar jij bent er zo handig mee en ik niet
ik ben het dan niet altijd met je eens arie maar verstand van pc,s heb je meer als ik en je bent er een stuk handiger mee
Onbekend
Klikeven het vinkje voor E-mailadres verstoppen weg bij devolgende reactie van je, dan mail ik het wel even
Onbekend
beste arie sorry dat het zo laat is maar we hebben ingekuild
www.kwakkel@freenet.de
of 0049voorduitsland 4734373 dat is onze fax
Onbekend
wat een slap verhaal,je krijgt dan toch gewoon een hogere nabetaling?
Schijnbaar is dat niet uit te leggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , vakantie , melkveehouders , coöperatie en zuivelonderneming geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0