Melkaanvoer stijgt en zuivelmarkt stijgt

Productschap meldt lichte stijging melkaanvoer
Zoetermeer ? De melkproductie in Nederland is in augustus iets toe­genomen in vergelijking met vo­rig jaar. Volgens het Productschap Zuivel, dat de voorlopige aanvoer­cijfers over augustus bekend heeft gemaakt, is er ongeveer 7 miljoen kilo meer melk geproduceerd.
De melkproductie heeft zich daardoor hersteld van de melk­aanvoer in juli. Toen werd als ge­volg van de tropische hitte iets minder melk dan normaal bij de zuivelonderneming aangevoerd.
In het huidige quotumseizoen ligt de melkaanvoer in Nederland nog steeds 1,5 procent boven het niveau van vorig jaar.
Tussen april en augustus is er na vijf maanden 4,51 miljard kilo melk geproduceerd.
Het vetgehalte van de melk die in deze periode werd geleverd, ligt met 4,27 procent vrijwel op het­zelfde niveau als vorig jaar.
De gegevens van het product­schap zijn indicatief, omdat ze zijn gebaseerd op de melkleveran­ties aan die zuivelbedrijven die maandelijks een opgave doorge­ven aan het Productschap Zuivel, dat zetelt in Zoetermeer.
<<<<<<<<<<<<<
Krappe aanvoer geeft botermarkt iets meer lucht
DOOR RENÿ VAN BUITENEN
TENDENS ZUIVELMARKT
Het begint er steeds beter uit te zien op de zuivelmarkt. Terwijl aan de al wekenlange prijsstijgin­gen van mager melkpoeder en weipoeder geen einde lijkt te ko­men, klinken nu ook vanaf de vetmarkt minder pessimistische geluiden.
De opkoop van boter via de in­terventie heeft er toe geleid dat er gaandeweg een meer evenwichti­ge situatie op botermarkt is ont­staan. Dat heeft de druk op de bo­terprijs verminderd. De officiële Nederlandse notering voor verse boter bleef afgelopen week nog gehandhaafd op 248 euro per 100 kilo, maar elders lopen de boter­prijzen op. Vanuit de Duitse kaasmarkt komen eveneens positieve berich­ten.
Ondanks een fors hogere productie is de vraag naar kaas goed. De voorraden zijn beperkt. Prijsstijgingen liggen in het ver­schiet.

--------------------------------------------------------------------------------

Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 03/10/2006

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
In aug. is de aanvoer iets hoger ,we moeten zeker op ons eigen quotum letten dat de prod. niet hoger is want dat kost geld
trouwens in sept. is de aanvoer weer lager ,volgens de grafieken van FF en CM
En de melkprijs dat komt wel goed .
Onbekend
Wim , gaat de melkprijs naar 40 cent dan ??
Onbekend

Ja,,, Wij leveren aan FF, maar we zitten met die klote marktcomforme melkprijs.

Wij krijgen dus uitbetaald naar de resultaten waarvan de marktcomforme melkprijs afhangt. Dus eerst moet de prijs bij Nordmilch,belgomilk en de andere omhoog gaan voor dat wij meer krijgen voor de melk.

gr Jan
anonymous_821
Zuivel optimistisch over orders
Voorburg – De zuivelindustrie is optimistisch over de orderporte­feuille. Dat blijkt tenminste uit gegevens van het Centraal Bu­reau voor de Statistiek (CBS).
In september zag 62 procent van de ondernemers in de zuivelindu­strie de waarde van de orderont­vangst stijgen. ”Nooit eerder heeft zo’n groot deel van de zuivelon­dernemers zich positief uitgela­ten over de orderontvangst”, meent het CBS. Zowel de binnen­landse als de buitenlandse orders stegen in waarde.



Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 04/10/2006
Onbekend
Typisch weer het bekende "zoethoudertje" Kom op zuivelverwerkers verhoog dan je
uitbetalingsprijs!!!!!!!
anonymous_821
Ja, als boeren niet weten te waarderen dat de zuivelindustrie de korting van vele miljoenen subsidie en afbraak van import heffingen voor een groot gedeelte goed maakt krijg je dergelijke opmerkingen.
nooit goed dus
Onbekend
typisch een opmerking van iemand aan de zijlijn!!!!
Onbekend
Ja Inderdaad , deze melkprijzen zijn gewoon slecht. We gaan die gasten van de zuivelindustriemet een heel erg groot salaris niet teveel bejubelen. Want dat doen ze zelf wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkpoeder , kaas , voer , zuivel , productschap-zuivel , melkproductie , boter , melkaanvoer , zuivelonderneming en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1