Consequenties productie biobrandstoffen voor de diervoederindustrie

Concurrentie tussen food, feed en fuel zal toenemen

Voedselveiligheid
Van der Aar waarschuwde voor mogelijke problemen ten aanzien van de voedselveiligheid. De diervoedersector zit niet te wachten op 'nieuwe' bijproducten met mogelijk resten van mycotoxinen, zware metalen, residuen van gewasbeschermingsmiddelen, methanol en mineralen.

Bron: [www.agriholland.nl]

De heer van der Kroon die de fir boeren begleidt is net terug uit Oostduitsland.Daar draaien al meerder jaren biogas instalaties en de problemen met mycotoxinen is daar zo groot dat ze zijn hulp ingeroepen hebben.Tientallen koeien rollen zonder reden dood? Nou ja niet zonder reden mycotoxinen zijn bacterien die geen zuurstof behoeven en daarom zijn ze levensgevaarlijk, kuilmonsters toonden aan dat de gevonden waarden (kiemen van Mycotoxinen)veels te hoog liggen bij bedrijven die de mest van biogas instalaties afnemen

Hij beweerd dat het komt door de verarming van de mest door de biogas installaties en voorspeld dat als ze hier ook op grote schaalkomen wij voor de zelfde problemen komen te staan.Hij heeft de oplossing voor het probleem.
1 geen mest meer injecteren maar bovengrondsuitrijden het zonlicht doet de rest. 2 koolstof in de mest zodat de zuurstof minnende bacterien het voedsel verder verteren en als je zuurstof minnende bacterien heb hebben de mycotoxinen veel minder kans.maar wordt gedwarsboomt door Jawel LTO die vorig jaar een grote promotie toer gemaakt heeft om alle boeren gek te maken van biogas zonder dat ze de gevolgen goed in kaart willen brengen.

En als je dan stroom gemaakt heb wordt je uitgekleed door de stroom prducenten die maar een paar centen geven voor je stroom en ze verkopen het voor 13 cent per kw.Het kan dus alleen als de overheid de andere tien cent subsidie geeft. en willen we van subsidie leven???

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Volgens mij komen deze instalaties nooit massaal in bedrijf, nl benodigde gewassen kunnen nooit voldoende geteelt worden, zoals jos v goed schreef als je afhankelijk bent van subsidie om het zaakje draaiende te houden bent dan ben je niet goed bezig.
Denk dat de grootste twee punten zijn als door deze energieverslinders de voedsel productie voor ons mensen in gevaar gaat brengen door schaarste dan is het zo afgelopen.
En dat de overheid veel geld misloopt door zelf minder energie indirect te verkopen dan komen de vergunningen ook niet zo snel los om te mogen bouwen.
Denk dat we niet zo bang hoeven zijn voor een zeer snelle op komst van die dingen.
Onbekend
ben ik niet mee eens, je ziet het nu al met de tarwe, duur door die installaties.
Onbekend
Dat de tarwe nu duur is heeft maar een beetje te maken met biobrandstof omdat het nogniet zo veel wordt toegepast.
De hoge prijs heeft meer te maken met wereldwijd lagere opbrengsten en dat de wereldvoorraad minimaal is.
Zie hier in hetakkerbouwgebied dat er afgelopen jaar zeker gem 2 ton en de beetjesminder is geoogst dan voorgaande jaren.
Ik denk dat de zwaar gesubsidieerde energievretende bioinstalaties vlug verdwijnen als blijkt dat een van de eerste levensbehoefte tarwe in de verdrukking komt.
Onbekend
FIR; is dat niet die organisatie die het voeren van een soort koolstof promoot, deze koolstof was enkele jaren geleden niet meer te leveren omdat deze verontreinigd was (dioxine bevatte)??

Dit klinkt niet als een onafhankelijk verhaal, doordat FIR bovengronds bemesten in combinatie met prijzige koolstof voeren promoot.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , koeien , voedselveiligheid , overheid , biogas en fir geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0