Ruwvoer jongvee

wat is de besparing op ruwvoer wanneer je de jongveeopfok uitbesteed??

hoeveel per dier?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Zoek dat zelf maar ff op in het handboek voor de rundveehouderij, studentje/boerenzoon, mijn exemplaar ligt met al m'n diktaten op zolder.
Onbekend
Geschat op 300 euries
Onbekend
even heel diep graven in mijn hersens; was de ruwvoeropname per stuks jongvee niet ergens tussen de 1.400 en 1.500 kVEM per jaar dus voor de totale 2 jaar opfok totaal 2.800 en 3.000 kVEM.
Bij uitbesteden jongveeopfok even herrekenen de startperiode op het eigen bedrijf en op welke leeftijd komen ze terug.
Onbekend
Onbekend
Volgens mij is besparing op ruwvoer wel de laatste reden om jongveeopfok uit te besteden of ben je zo intensief dat je de eerste tot de laatste snede gras voor je melkkoeien nodig bent.
Onbekend
waarschijnlijk een student die de opfokkosten wil berekenen. verder heb je denk ik wel gelijk. D'r zijn genoeg boeren die een stal kunnen bouwen van alle ronde en vierkante balen die her en der op het erf liggen.
Onbekend
Geen besparing op ruwvoer, want als eens een gedeelte van je ruwvoer van mindere kwaliteit is zou je het aan het jongvee kunnen geven, als je het jongvee uitbesteed hebt moet je dit ruwvoer of toch aan de melkkoeien geven of op de mesthoop gooien.
En jongvee eet verhoudings gewijs niet veel in verglijking met melkkoeien. Voor hoeveel besparing verwijs ik naar het antwoord van sjakie.
Onbekend
dus jij kuilt in om het later op de mestbult te gooien. Das erg logisch.
Onbekend
Toen wij hier kwamen lag er een kuil die erg slecht bleek en die is in de mestverspreider beland ja.Dat was goedkoper dan de melkkoeien er van te voeren.
Onbekend
Het is idd zo dat als je je jongvee uitbesteed, je een beter graslandmanagement moet gaan voeren.
De laatste sneden gingen altijd naar het jongvee en moeten nu dus naar het melkvee. De laatste sneden zijn vaak van wat mindere kwaliteit. De laatste jaren proberen we de laatste sneden te slijten aan mensen met jongvee. Dit lukt niet altijd, dus dan maar tegen kostprijs weg. En we laten de schapen er vroeger op.
Ons maairegime is nu om de vier weken (als het weer het toelaat) en bevalt eigenlijk wel goed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , jongvee , jongveeopfok en ruwvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1