Vetmelkers

De 16 vetmelkers die de dupe waren van de superheffings truc die sommige boeren hadden toegepast om met 10.000 kg melk met heel hoog vet de superheffing te omzeilen kunnen nu hun quotum omzetten in laag vet met meer kg melk

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
anonymous_602
Voor de echte vetmelkers, dus de boeren die een behoorlijk slomquotum hebben met hoog vet en een normaal vet leveren, biedt dit idd soelaas.

De vetconstructie melkers met bijvoorbeeld 20.000 kg melk met 7,5 % vet zouden dan bijvoorbeeld 35000 met 4,30 vet krijgen. Dan hebben ze nog steeds een probleem lijkt mij. Alhoewel dat voor een aantal ook weer betrekkelijk is aangezien zij in de dure tijd hun quotum hebben verkocht en er daarentegen ook boeren zijn die nu hun quotum verkopen om het voor een aantal jaren terug te huren.
anonymous_821
Redelijke oplossing, LTO pleitte voor iets dergelijks

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , superheffing en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN