Vraag naar ideeën voor melkveehouderij

Wie heeft er een goed idee?:

Ondernemers gevraagd met ideeën voor vernieuwing melkveehouderij
Ondernemers die ideeën en plannen hebben voor vernieuwende producten, diensten en ontwikkelingen in de melkveehouderij hebben een maand de tijd om zich individueel of in groepsverband aan te melden bij de LTO-organisaties. Het moet gaan om innovatieve suggesties en concepten, die nog niet zijn uitgevoerd en kunnen leiden tot vernieuwingen in de rundveehouderij en de zuivelketen.

De Innovatieagenda ?Stappen naar een nieuwe melkweg? werd in september vorig jaar aangeboden aan de toenmalige minister van LNV. Doel van LTO is omondernemers in de gehele zuivelketen uit te dagen om innovatieve ideeën aan te dragen. Als goede ideeën en plannen worden aangemeld, zal het proces van idee naar projectplan worden ondersteund.

Vernieuwing is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde, concurrerende en maatschappelijk geaccepteerde melkveehouderij. De Innovatieagenda melkveehouderij van LTO biedt kansen om goede ideeën van ondernemers werkelijkheid te laten worden. LTO biedt gratis ondersteuning bij het uitwerken van plannen. Zo kunnen praktische ideeën van ondernemers op een laagdrempelige manier worden omgezet in onderzoeksvragen.

Op verzoek van vakgroep LTO Rundveehouderij had de Animal Sciences Group van Wageningen UR talrijke visies op de toekomst van de Nederlandse melkveehouderij bijeengebracht. De project mondde uit in vijf innovatiethema?s, die er de komende tijd toe doen. Het gaat hierbij om koplopers (ondernemers wijzen de weg naar vernieuwing), de productie van alternatieve of groene stroom, de verbinding met tussen de bedrijfstak en de samenleving, productdifferentiatie en marktwaarde. en passende bedrijfsomvang en maatwerk voor de individuele melkveehouder.

Belangstellenden kunnen zich tot 20 april 2007 a.s. aanmelden. Op de websites van de regionale LTO-organisaties en het Productschap Zuivel staat een inschrijfformulier met aanvullende informatie. Het PZ zal de uitwerking van een aantal ideeën financieren. De aangemelde ideeën worden door LTO-specialisten rundveehouderij beoordeeld en uitgewerkt tot een globaal plan. Vervolgens wordt bekeken welke ideeën als project doorgaan en welk (financierings)programma hierbij past. Meer informatie: zie www.ltonoord.nl, www.zlto.nl en www.llltb.nl.

Bron: [www.lto.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Leven we niet in 2007,dat als een ondernemer "vernieuwende producten, diensten en ontwikkelingen voor zijn sector bedenkt zo slim is dat hij dat zelf ontwikkeld en uitbuit?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , zuivel , wageningen-ur , productschap-zuivel en zuivelketen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0