Leegloop onder de bioboeren

gisteravond werd er door een melkveehouder op de RFF vergadering gevraagd of het klopte dat er bij de biologische melkfabriek boeren weggaan. De bestuurslid zei dat dit klopte en dat er geen wachtlijst meer was, verder gaf hij niet aan wat de reden hiervoor was. Tevens werd er gezegd dat de weidemelk van RFF wel eens een geduchte concurrent van de biomelk kon worden temeer omdat het verschil langzamerhand voor de burger gevoelsmatig nu klein is geworden en het is natuurlijk een stukje goedkoper. Weet iemand wat de reden is voor deze leegloop, zijn het stoppers of is hier iets anders aan de hand

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
"leegloop onder de bioboeren"
Dat is ook vervelend voor die Bioboeren,misschien dat NORRIT nog helpt
Onbekend
zolang er maar een SKAL verklaring bij zit
Onbekend
Als ik in mijn omgeving kijk zijn veel bio boeren toch bedrijven die te weinig omvang hebben om een voldoende gezinsinkomen uit te halen.Als oplossing word er dan overgeschakeld naar bio melk.Maar dit blijkt toch niet voldoende om op lange termijn het hoofd boven water te houden.
Onbekend
Dat de bio bij RFF minder word is geen wonder. RFF doet weinig om het product te promoten en te verkopen . De fabriek in Drachten zou makkelijk 3 tot 4 keer zoveel biomelk kunnen verwerken Er zijn andere zuivelfabrieken die het veel beter doen zie veldpost van vorige week.
Onbekend
Er wordt heeeel veel biomelk verkocht naar Engeland via een
leveranciersvereniging.
Veel bioboeren stappen over naar deze vereniging.
Onbekend
Klopt helemaal, hier in de buurt zijn er ook een paar bio boeren bij die club,
Onbekend
Van boeren die doen zoals Paul zegt,geen woord gehoord natuurlijk?????
Hier in de regio ook enkele overstappers!
Onbekend
veel bioboeren van RFF zijn recentelijk overgestapt naar EKOMELK-Holland in Dreumel. Ene Kees van Zelderen is van deze bioboeren de contactpersoon.

Ik heb begrepen dat deze vertrokken bioboeren nog 3 jaar lid kunnen blijven van RFF.
Onbekend
Neehoor, Eko holland is een cooperatie, lid worden is exit r.f.f.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkveehouder en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2