Weidemelk volgens Campina en Gerda?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
bedankt, het lukt mij (nog) niet om een foto op dit forum te zetten
Onbekend
trouwens, ik moet hartelijk lachen om die reakties bij deze topic op "geen stijl".
Persoonlijk zie ik liever Marianne, maar ja-ja, het gaat om de inhoud. (-;
Onbekend
over inhoud gesproken, zij ligt de afgelopen dagen flink onder vuur(NRCnext). zie onderstaand artikel. Oke Maarten is ook geen lekkere jongen maar toch.....
Arie.J brand los zou ik zeggen.................(grapje)




De zondeval van Thieme

Maarten ’t Hart
Als het mezelf niet betrof, zou ik er reuze veel schik om hebben. Kijk nou toch, Rudy Kousbroek en Maarten ’t Hart, twee van die fanatieke kruisvaarders tegen al wat religie is. Ze hebben zich opgeworpen als lijstduwer van de Partij voor de Dieren, en wie blijken ze als woordvoerder zowel de Eerste als Tweede Kamer in te hebben geduwd? Twee zevendedagsadventisten.

En als u nog gedacht mocht hebben dat godsdienst en politiek niets met elkaar gemeen hebben, en dat je onverkort achter de Partij voor de Dieren kon blijven staan, ongeacht de religieuze opvattingen van de lijsttrekster, dan zijn Rudy en ik akelig bruut uit de droom geholpen door een interview van Marianne Thieme in De Telegraaf. Daarin zegt zij dat Adam en Eva in het paradijs vegetariërs waren. Pas na de zondeval vergrepen zij zich aan vlees. Alleen al theologisch is dat volstrekt onhoudbaar, want als het eten van vlees zondig zou zijn, dan is het wel erg merkwaardig dat God zelf, als hij bij Abraham op bezoek is, behalve een smakelijke pannenkoek, volgens Genesis 18:7 ook een teder kalf oppeuzelt dat met boter en melk is klaargemaakt.

Marianne Thieme gelooft dus dat Adam en Eva historische personen waren. Ze gelooft blijkbaar ook in de zondeval en neem ik aan dus ook dat daar in het historische paradijs een slang opeens het woord tot Eva richtte, om haar ertoe over te halen een hapje te nemen van een niet nader gespecificeerde vrucht. Van mij mag iemand zulke zotternijen gerust voor waar houden. Je valt er kinderen tenslotte ook niet hard over dat ze in sinterklaas geloven. Maar ik vrees dat je, als je zulke opvattingen in interviews gaat ventileren, daarmee de partij waar je lijsttrekker van bent, ongelooflijk veel schade berokkent. En dat nog niet eens zozeer omdat Rudy Kousbroek en ik nu vreselijk voor aap staan, want dat is passend bij dierenpartijlijstduwers en eigenlijk ook reuze vermakelijk, maar omdat alle normale, redelijke, verstandige mensen die wij wellicht hadden kunnen overhalen om de partij te steunen, nu zullen zeggen: bekijk het maar, met mensen die niet alleen geloven in de zondeval maar het eten van vlees dan in het verlengde daarvan ook nog als zondig bestempelen, willen we niks te maken hebben.

En ongetwijfeld zullen ook heel veel mensen die de partij tot nu toe met hun stem gesteund hebben sterk geneigd zijn af te haken. Wat mezelf betreft, ik wil alles doen wat in mijn vermogen ligt, om de bio-industrie te bestrijden, want die beschouw ik als een schandvlek van de beschaving. Met mijn steun voor de partij hoop ik daar een kleine bijdrage aan te leveren. Maar wat heeft mijn geduw opgeleverd? Twee zevendedagsadventisten in de twee Kamers van onze volksvertegenwoordiging. Zevendedagsadventisten houden er lugubere opvattingen op na. Ze geloven dat Jezus binnen zeer afzienbare tijd zal wederkomen, en dat dan alle ongelovigen, ik dus onder anderen, voor eeuwig verdelgd zullen worden. Daar kan ik eerlijk gezegd niet wakker van liggen maar zo’n geloof heeft eigenaardige consequenties. Wie dat vurig gelooft kán zich helemaal niet inzetten voor een partij, noch zich sterk maken voor de bestrijding van de bio-industrie. Noch het een noch het ander heeft immers toekomst, zeer binnenkort is het daarmee toch gedaan. Mij lijken daarom zevendedagsadventisten bij uitstek ongeschikt om een partij te leiden.

Op Thieme en Koffeman zou ik daarom een klemmend beroep willen doen hun geloof nog eens goed te doordenken. Krachtens hun overtuiging rest hun simpelweg niets anders dan hun functies ter beschikking te stellen. Daarmee kunnen ze de schade die ze de partij al toegebracht hebben, misschien nog beperken. Ondertussen kunnen ze zich door de aanmaak van lange witte jurken met enorme pofmouwen al voorbereiden op de wederkomst waarbij ze als reusachtige vogels Jezus tegemoet zullen vliegen. Voor ik verdelgd word, wil ik ze daarbij dan wel een opkontje geven, zodat ze makkelijker omhoog kunnen komen. Dit is de tekst van de column die Maarten ’t Hart op 8 april uitsprak in het radioprogramma Vroege Vogels.

Dit is de tekst van de column die Maarten ’t Hart op 8 april uitsprak in het radioprogramma Vroege Vogels.

PvdD en evolutie

Op de Opiniepagina van 29 maart verbaast de godsdienstfilosoof Taede A. Smedes zich erover dat Marianne Thieme, leider van de de Partij voor de Dieren, de passage uit het Europees verkiezingsprogramma heeft geschrapt waarin de evolutietheorie wordt gegeven als verklaring voor het ontstaan der soorten.

Hij vraagt zich af of dat te maken heeft met haar bekering tot de de zevendedagsadventisten. Hij is van mening dat Thieme hiermee zaagt aan de poten van haar eigen partij.

In haar weerwoord wijst Thieme erop dat de PvdD als seculiere partij geen behoefte heeft om een verklaring te geven over het ontstaan van leven: „Het is niet het leven van lang geleden dat ons boeit, maar het leven van weerloze wezens dat op dit moment met voeten getreden wordt.”

10 april
Onbekend
Het verschil tussen marianne en arie J. is nog niet zo groot behalve dat mariane vegetarier is
Onbekend
te gek om op te reageren (laag, lager............laagst!)
Onbekend
Minister Gerda Verburg wil samen met Campina bruine boterham met glas melk weer 'vet cool' maken

Om gezonde voeding te bevorderen biedt Campina alle 7.900 basis-scholen in Nederland een week gratis Campina's nieuwe, nog gezondere melk aan

Samen zorgen dat de bruine boterham met een glas melk weer ‘vet cool’ wordt. Dat is de uitdaging voor overheid en Campina. Nederlanders, en dan vooral kinderen, moeten gezonder gaan eten en ook veel meer bewegen. Niet omdat de overheid dat zegt, maar omdat ze het zelf leuk en lekker vinden. Kinderen, de volwassenen van de toekomst, zijn steeds vaker te dik, bewegen te weinig en komen te weinig buiten. “Daarom ook de noodzaak van aandacht voor gezonde voeding. Ik geef dan ook een compliment voor de gezonde melk van Campina. Slim. Gelukkig zijn er steeds meer slimme bedrijven. Samen met hen wil ik mensen leren dat gezond eten en bewegen goed is. Te beginnen bij kinderen.” Dat was de boodschap van Gerda Verburg, de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), vanochtend bij de introductie van Campina’s nieuwe, nog gezondere melk. Deze introductie had plaats op de Campina-boerderij van de broers Bert en Adrie Vollering in Waarder, gelegen in het Groene Hart. De coöperatieve zuivelonderneming Campina sloot zich bij de oproep van de minister aan en maakte bekend dat alle 7.900 basisscholen in Nederland een week gratis Campina’s nieuwe melk kunnen krijgen. Bovendien gaat Campina via haar internetsites publiceren welke veehouders een open dag organiseren, zodat volwassenen en kinderen kennis kunnen maken met de oorsprong van de melk.

De oproep van minister Gerda Verburg voor gezonde voeding in combinatie met meer beweging ging vergezeld door een ludieke actie om bewegen door schoolkinderen te bevorderen: een wedstrijd handmelken van een koe voor een gezond goed doel. Minister Verburg ging de strijd aan met Barbara de Loor, bekend schaatster, tv personality en ambassadeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NIS, en Ankie Wijnen, melkveehouder en Voorzitter Coöperatieraad Campina. Aangemoedigd door leerlingen van basisschool De Molenwiek uit Woerden, gingen de drie topvrouwen aan het werk. Elke liter handgemolken melk was goed voor een sport/beweegkist voor een basisschool en 1000 euro voor een goed doel.

Nieuwe Campina melk nu in de winkel – Grootste reclamecampagne ooit
Campina’s nieuwe melk (volle melk, halfvolle melk, karnemelk) is nu volop verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. De vertrouwde Campina melk – Campina is het grootste melkmerk van Nederland – heeft vanaf nu een evenwichtiger vetzuursamenstelling. Ruim 500 Campina-boeren maken de melk nu nog gezonder door melk te produceren met 20% meer onverzadigde vetten. De combinatie van speciale, natuurlijke bijvoeding en lekker grazen in de wei zorgt ervoor, dat de koeien het hele jaar door melk geven met deze evenwichtiger vetzuursamenstelling. De nieuwe melk van Campina zorgt voor Nederlands grootste aparte melkstroom: 200 miljoen liter Campina melk die staat voor een uniek totaalconcept. De introductie wordt vanaf deze week fors ondersteund door onder meer via televisie- en radioreclame waarin Campina-boeren de hoofdrol spelen. Het is Campina’s grootste reclamecampagne ooit. Maar ook niet eerder kwam Campina met een zo grote vernieuwing in het hart van haar assortiment, pure, verse melk.

Campina staat voor gezonde voeding – Samenwerking met NISB
Kees Wantenaar, Voorzitter Bestuur/Raad van Commissarissen Campina, hield tijdens de introductie van Campina’s nieuwe melk een pleidooi voor meer waardering van de gezonde aspecten van melk. “Melk is ook anno 2007 nog steeds de witte motor zonder weerga. Melk is van nature gezond en bevat belangrijke bouwstoffen voor het menselijke lichaam, zoals calcium, eiwitten en vitamines. Juist in een tijd waarin steeds meer volwassenen en kinderen kampen met overgewicht, is gezonde voeding in combinatie met meer beweging de juiste remedie. Elk initiatief dat volwassenen, maar vooral ook kinderen in beweging zet en gezonde voeding bevordert, kan op onze warme steun rekenen”, aldus Wantenaar. ”Daarom gaan Campina en het NISB intensief samenwerken om sport en bewegen op Nederlandse basisscholen te stimuleren. Dat doen we door sport-/ beweegkisten te doneren. Leerlingen worden hierdoor gestimuleerd om meer te bewegen en dat is alleen maar goed voor hun gezondheid. En daarom ook ons initiatief om alle basisscholen in Nederland een week gratis onze nog gezondere melk te geven.”

Onderdeel van het stimuleren van beweging van schoolkinderen is een nationale groene ballonnen actie van Campina. De onderneming liet vanochtend ongeveer 35.000 (biologisch afbreekbare) ballonnen op en de vinder van een ballon kan haar of zijn favoriete lagere school opgeven die in aanmerking dient te komen voor een sport/beweegkist. Onder de opgegeven scholen worden vervolgens enkele tientallen sport/beweegkisten verloot.

Terug naar de oorsprong van de melk – Campina’s open dagen op websites
Wantenaar benadrukte ook het belang van een zichtbare melkveehouderij, van Campina-boeren die staan voor wat ze doen en die dat ook willen laten zien aan consumenten en andere belangstellenden. Omdat het zo belangrijk is dat volwassenen en kinderen weten waar de melk vandaan komt en welke zorg melkveehouders besteden aan dieren, landschap en melk, stimuleert Campina het dat melkveehouders hun bedrijf open stellen voor het publiek. In de loop van mei zal Campina daarom op haar websites www.campina.nl en www.campina.com een agenda publiceren met open dagen bij haar leden-melkveehouders. Via internet vullen de Campina-boeren deze agenda zelf en kunnen ze naderhand ook foto-impressies publiceren.

[www.campina.com]
Onbekend
Je moet er ergens mee heen nu Appie ze niet hoeft!! (grapje)
Goeie actie van Pear. uh Campina
anonymous_602
<img src="[www.geenstijl.nl];
anonymous_821
En tot mijn verbazing lees ik dat Jan Cees Schep, een mij zeer welbekende melkveehouder die even iets verder aan dezelfde weg woont een hoofdrol in de reclame spot speelt
<<<<<<
Veehouder Jan Cees Schep speelt hoofdrol in televisiespot van Campina
Tot zijn verbazing werd Jan Cees Schep onlangs bena­derd voor de hoofdrol in de nieuwe televisiespot, waarmee Campina de nieuwe merkmelk aan de man probeert te brengen.
De 62-jarige melkveehouder uit Bleskensgraaf nam vo­rig jaar zoals veel andere collega’s deel aan een screen­test. Bleek hij na afloop de perfecte kop te hebben voor de commercial die gisteravond voor het eerst op de televisie werd vertoond.
”Het is me niet tegengevallen”, zegt Schep terugkij­kend op de opnames. ”Je doet het ergens voor hè, dan komt de motivatie ook wel. Ik wil er voor zorgen dat deze nieuwe melk bij de consument komt. Het geeft mij een goed gevoel hierbij betrokken te zijn.”
Schep is speelt niet alleen een rol in de televisiespot.
Hij is ook een van de ruim 500 veehouders die Campina van de nieuwe melk voorzien.
Sinds 1 februari voert hij zijn 85 melkkoeien met het speciale Nutex-voer.
In combinatie met weidegang moet het aangepaste rantsoen er voor zorgen dat de koeien melk leveren met een evenwichtiger vetsamen­stelling. ”We hebben minder Nutex nodig dan we dachten”, heeft hij al ervaren. ”Het blijkt dat je er aar­dig mee kunt spelen. Maar dat moet je wel leren. In het begin gaven we de koeien driekwart kilo Nutex per dag. Het bleek dat ze daarmee behoorlijk ver boven de norm uitkwamen die Campina verlangt. Inmiddels vol­doen we met 0,6 kilo ook aan de normen.”
Schep wil er maar mee zeggen op dat sturing met het voer, zeker in combinatie met weidegang, van groot belang is met het oog op de kosten. Campina maakt de vergoeding voor de deelnemende veehouders afhan­kelijk van de mate waarin de geleverde melk aan de normen voor de vetsamenstelling voldoet.
Vooralsnog kan Jan Cees Schep goed uit de voeten met het basisbedrag van 80 cent per 100 kilo melk. ”Het mooie is dat een aanpassing in het rantsoen direct ef­fect heeft op de melkproductie.”
AGr. Dagblad.
Hier zie ik hem op de foto
[www.campina.com]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN