Kortgeding Campina versus Cono ??

net gehoord op de radio,

de voormalig acteur Peer M(" ik zeg nog, geen bommetje&quot die eerstin dienst van de Campina was gaat nu reclame maken voor de beemsterkaas van de Cono. En dat is Campina in het verkeerde keelgat geschoten.
Campina heeft er zelfs(bron: radionieuws) een kort geding voor over.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
sorry niet gelezen
Onbekend
Moet Campina op zo'n manier met collega's omgaan
en nog wel met een collega die al jaren een betere prijs weet neer te zetten.
Jaloers?????

Binnenland

do 10 mei 2007, 22:37
Campina eist stopzetting reclame Beemsterkaas
DEN BOSCH - Campina wil dat Cono Kaasmakers stopt met de reclamespotjes waarin de acteur Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst. De zuivelfabrikant heeft tegen de kaasmaker een kort geding aangespannen, bevestigde directeur Eric Hulst van Cono donderdagavond.

Peer Mascini ('Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!) maakte jaren geleden furore met een reclame voor MelkUnie, een merk dat Campina destijds voerde. Naast Mascini speelden koeien in deze commercials de hoofdrol. Dat is ook het geval in de spotjes van Cono. Campina vindt dat de kaasmaker daarmee inbreuk maakt op zijn auteursrecht.

Hulst erkende dat de reclame voor zijn kaas is gëinspireerd door de MelkUnie-spotjes. „Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar ik snap het niet van Campina. We doen nergens afbreuk aan. MelkUnie is al zeven jaar geleden van de markt gehaald”.
Onbekend
Ik vind hem sterk. Volgens mij moet Campina er niet te veel over zeuren want Campina is opgehouden met de campagne omdat mensen wel de reclame kende maar niet wisten voor welk merk het was. Met die gedachte in het achterhoofd kan ik me voorstellen dat dit nu weer gebeurt en mensen hem gewoon in de rij plaatsen met de oude Campina reclames. En dat de hele zuivel meelift. Jammer dat FF zo graag weide melk onder huismerk verkoopt. Anders kon de merkmelk van Campina, FF, en de Cono kaas er extra van profiteren.
Onbekend
Kunnen de Campina leden/bestuur hier niet wat aan doen, daar gaat weer melkgeld van zowel Campina- als Cono-leden
Onbekend
Levert allemaal gratis publiciteit op. De pers schrijft en in Zalbommel zijn ze blij; hoeven ze minder STER-minuutjes te kopen.
Onbekend
Het filmpje wordt goed bekeken op Youtube:
Onbekend
zo zie je maar weer leden hebben niets te vertellen de bonzen maken uit wat er gebeurtCo Scholten schreef:
>
> Het filmpje wordt goed bekeken op Youtube:
>
Onbekend
heb je al wat gezegd in deze richting campina/afdelings bestuur. ben wel benieuwd wat de reactie was.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina , kaas , cono en beemsterkaas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0