RFF goed bezig

RFF leden vinden het goed dat men weidemelk gaat leveren aan AH. Waarom koopt RFF marktaandeel in dit segment? Jullie hadden toch een geweldige kaasdivisie, gekoppeld aan de torenhoge weipoederprijzen op dit moment zou ik zeggen van alle RFF melk kaas maken. Als ik RFF lid was zou ik me dat afvragen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Jij blij dat je geen lid bent,hoef je je dat niet af te vragen.
Onbekend
enige jaren geleden was het nog zo: RFF marktmacht in de kaas en Campina marktmacht in de versmarkt, rollen kunnen wijzigen 😉
Onbekend
En zou dit geen bakken met boerengeld gekost hebben.
Onbekend
de retail heeft de macht overgenomen; de retail heeft toen heel goed ingespeeld op de splitsing vanuit Brussel in enerzijds melkprijs uit de markt en anderzijds losgekoppelde premies vanuit EU.
Onbekend
als mijn informatie klopt(collega-boer en Cono-lid) draait het bij de kaasdivisieallemaal maar zozo. Die geweldige kaasdivisie(RFF) van weleer heeft al een x aantal jaren geen positieve bijdrage aan de winst geleverd. Dus als redelijk geinformeerde RFF-lid vraag ik me dat dus niet af.

Nu we je toch even bij de staart hebben heb ik wel een vraag aan jou en je Campina-leden.

Hoe zien jullie alle die veranderingen (sluitingen en die verschuivingen van zuivelproducenten in de EG). Heeft Campina te lang vertrouwt op Europa, is er een lijk uit het verleden waar men nog mee zit. Ik kan me een vergadering van RFF herinneren van ca 5 jaar geleden waar de spreker zei: als je al je geld in EG moet verdienen kun je de tent net zo goed sluiten en laat een ander dat maar doen(het ging hier met name over Duitsland).

Begrijp me niet verkeerd, wat RFF nu doet is door de marktomstandigheden zeer gunstig uitgepakt het kan bij een daling zo weer anders lopen. RFF heeft tenslotte ook verschillende malen de deksel op zijn hoofd gekregen
Onbekend
Ik denk dat Campina in Duitsland tot nog toe weinig heeft verdiend in al die jaren en ze profiteren niet van de hoge weipoeder prijzen omdat dit wordt verwerkt in Veghel. En de caseine bijdrage van de EU is in een paar jaar opgedroogd. Als dan ook de van oudsher sterke consumptie melk geteisterd wordt door EEn supermarktoorlog en concurrenten die het voor veel minder aanbieden heb je het plaatje compleet.
Onbekend
Als ik het goed begrepen heb, brengt verpoederen nu meer op als wegzetten op de versmarkt. Is wel eens anders geweest. Langere termijnvisie RFF?

Bulkprodukten kunnen veel fabrieken leveren, ook huismerk-produkt. Voor hoelang worden dit soort contracten afgesloten? Eén jaar?

In Heiloo worden prima produkten gemaakt, maar wel aan het verkeerde eind van de file (logistiek...). Nu een harde aanleiding om structuur te verbeteren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , kaas en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN