RFF sluit een(weidemelk??) fabriek

ik wordt met de dag nieuwsgierigder wat RFF in zijn overeenkomst heeft staan omtrent de weidemelk, want zou de weidemelk niet uit Groningen en Nijkerk komen. Ik ga er maar vanuit dat de meerwaarde in het leveren van meer produkten zit, anders konden ze beter meer grondstoffen stoppen zoals poeders etc.

bron Lc

Zuivelconcern stopt productie Groningen

Gepubliceerd op 13 juni 2007, 16:30
Laatst bijgewerkt op 13 juni 2007, 16:32

MEPPEL -Zuivelconcern Friesland Foods concentreert de productie van dagverse zuivel in Nijkerk en beëindigt de productie in Groningen. De dagversproductie brengt het concern onder in de nieuwe werkmaatschappij Friesland Foods Fresh. In Groningen gaan zeventig arbeidsplaatsen verloren.
De laatste jaren zijn de activiteiten van het dagverse zuivelsegment verliesgevend. De opbrengstprijzen staan al enige tijd onder druk. Met de concentratie in Nijkerk wil het concern de kosten beter beheersen. Tegelijk streeft Friesland Foods naar hogere opbrengstprijzen. In Nijkerk investeert de zuivelcooperatie 5 miljoen in uitbreiding van de productie en het distributiecentrum.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Tegelijkertijd streeft RFF naar hogere opbrengstprijzen. Men heeft het licht ook in Meppel gezien hoera. Had ff eerder nagedacht, dan had je zonder problemen de prijzen dit jaar al fors kunnen verhogen, maar jaRFF levert blijkbaar graag aan AH voor weinig. Van de strategie begrijp ik niet zo heel veel meer.
Onbekend
Cornelis, het afzeiken van RFF is echt jouw ding, zo te lezen. Probeer gewoon te accepteren dat meneer Sanders dit voorjaar een geweldige bok heeft geschoten met z'n grootpraat. Wees op z'n minst blij dat AH alsnog ruimte in haar schappen heeft gereserveerd voor Campina melk. Bij volgende onderhandelingen liggen de kaarten weer open.

Net als jij juich ik het ook van harte toe dat RFF gaat voor hogere opbrengstprijzen. Dat er gesaneerd wordt in het aantal produktielokaties heb ik geen boodschap aan. Als het betekend efficiëntere verwerking; prima.
Onbekend
Cornelis heeft de klok horen luiden maar vergeet dat campina jaren geleden al in duitsland onder de prijs ging zitten,heeft ie vast nooit van gehoord en al helemaal nooit vragen over gesteld ,laat hem maar .
Onbekend
Maxxum je bent slecht op de hoogte, het is bekend dat Campina dat heeft gedaan en denk nou niet dat ik daar trots op ben.
Onbekend
waarom niet trots? was toch een prima beslissing?
Onbekend
Ik doel op het goedkoper aanbieden in Duitsland dan de concurrent.
Onbekend
Wat moet je er dan mee, weg laten lopen? Campina riep tot een paar maanden geleden dat er veel te veel melk was,voor hun waarschijnlijk destijds de enige manier om de melk kwijt te raken.Volgens arie leverde export naar italie ook niets op. Lijkt me dan een goede beslissing.
Onbekend
ik ben het niet met jou eens jhb. inderdaad had Tiny Sanders een grote mond (via de pers), ik heb het hier al eerder gezegd, ik zag en zie dit nog steeds als een signaal richting RFF,zijnde; wij willen hogere prijzen, de markt is er rijp voor, steun ons. RFF heeft het "een-tweetje" niet willen opzetten of willens en wetens onderuitgehaald om Campina een hak te zetten. hoe het ook zij ik vindt het een gemiste kans om al dit voorjaar de revenuën van de betere zuivelmarkt door te geven aan alle Campina én RFF veehouders.

het verleden is het verleden, ik weet dat er indertijd dingen zijngebeurt die niet altijd even "vriendelijk" waren. maar ik denk dat we met elkaar ook een keer moeten kunnen zeggen; het verleden is geweest, nu de markt schoon is moeten we samen optrekken om de volle winst voor de leden van en Campina en RFF er uit te halen. ik ben van mening dat hier een taak ligt voor de leden van de ledenraden van Campina en RFF om de verantwoordelijken binnen de beide organisaties hiertoe op te roepen.
Onbekend
Wat wel duidelijk word met de maneuvres van de grote jongens is dat de strategie van de produktie beheersing die de superheffing eigenlijk is niet meer werkt!
Onbekend
Zaltbommel heerst? jammer frits.
Onbekend
verklaar je nader jhb
Onbekend
Sanders een bok geschoten? Man doe je ogen toch eens open, de prijsverhoging lag voor het oprapen, maar nee hoor RFF maakt liever meer winst dan melkgeld uitbetalen. En het afzeiken van RFF: het zou beter zijn als jullie leden dat meer zouden doen. Blijft over mijn punt van de strategie: dit voorjaar marktaandeel kopen om je fabriek vol te zetten en twee maande later je fabriek sluiten??????
Onbekend
prijsverhoging lag voor het oprapen. Precies, en dat heeft RFF gedaan dus. Niemand hier op dit prikbord weet de exacte leveringsvoorwaarden en inkoopprijs die overeen gekomen is. Maar neem maar van mij aan dat de inkoopprijs voor AH substantieel hoger is dan het vorige contract. Het is dat AH niet te afhankelijk wil zijn, maar er lagen ook aanbiedingen voor het dagvers vanuit het buitenland.

het spanningsveld winst van de onderneming vs. melkgeld staat op dit moment volop in de aandacht. Liever bij het leven dan bij de dood, maar zolang de regelementen en statuten niet zijn aangepast is deze dwaze verhouding onvermijdelijk.

>>>Blijft over mijn punt van de strategie: dit voorjaar marktaandeel kopen om je fabriek vol te zetten en twee maande later je fabriek sluiten??????>>>>
volledig verkeerd getrokken conclusie. Niet alleen de Friese vlag weidemelk met haar lage marge staat overal in de stelling te pronken, maar ook die overheerlijke vla's e.d.in alle mogelijke variëteiten is nog weer wat beter van haar plaats gegarandeerd in het schap. Vla's e.d. hebben toch zo'n heerlijke marge Cornelis!!!

Hoe efficiëntere produktie, hoe liever ik het heb. Op dit moment beter het eigen huis op orde brengen dan in Nederland met de enigste concurrent die je nog een beetje scherp houdt, weglopen.
Onbekend
Ben blij dat je zelf zo op de hoogte denkt te zijn JHB, alleen heb ik altijd gezien dat als AH van leverancier verandert zal dit niet zijn omdat deze duurder is dan de vorige. Ben ook blij voor je dat je zo tevreden bent over RFF, dat hebben ze graag. Ik probeer kritisch te zijn en ben van mening dat de melkprijs onnodig laag is door toedoen van RFF.
Onbekend
ga jij maar eens in het archief kijken, en je zult zien dat ik RFF kritisch volg. Inderdaad een andere opstelling dan de verbitterende zuurpruimerij van sommige anderen 😉
Onbekend
hierboven alles gelezen te hebben kom ik tot 1 conclusie: we weten met z'n allen te weining van onze melkfabrieken omtrent de invloed van de dagvers of andere produkten op onze melkprijs.
Even terug naar de NMV-rapport(als aanname), gaat er van elke euro omzet tussen 25 en 71 cent (doc t/m campina) weg als kosten. Wat is dan de invloed van een bv dagvers met een prijsverhoging van ca 1 cent op onze melkprijs, een tiende, honderdste of duizendste ??? Ik weet het niet. Ik krijg wel eens de indruk dat 1 cent prijsverhoging in de schappen sommigen zich rijk rekenen met een cent hogerder melkprijs.
Onbekend
wat heb je als lid van ff te vertellen over sluiting van deze fabriek is het uit kosten overweging als dat zo is hoe gaat het met riante afvloeings regelingen voor personeel om en hoe lang zitten ze daar aan vast heb je als leden hier invloed op of is dit gewoon bobo gedrag en de leden hebben niets te vertellenDD schreef:
>
> hierboven alles gelezen te hebben kom ik tot 1 conclusie: we
> weten met z'n allen te weining van onze melkfabrieken omtrent
> de invloed van de dagvers of andere produkten op onze
> melkprijs.
> Even terug naar de NMV-rapport(als aanname), gaat er van elke
> euro omzet tussen 25 en 71 cent (doc t/m campina) weg als
> kosten. Wat is dan de invloed van een bv dagvers met een
> prijsverhoging van ca 1 cent op onze melkprijs, een tiende,
> honderdste of duizendste ??? Ik weet het niet. Ik krijg wel
> eens de indruk dat 1 cent prijsverhoging in de schappen
> sommigen zich rijk rekenen met een cent hogerder melkprijs.
Onbekend
"dirk schreef: wat heb je als lid van ff te vertellen over sluiting van deze fabriek.
is het uit kostenoverweging, als dat zo is hoe gaat het met riante afvloeingsregelingen voor personeel om en hoe lang zitten ze daar aan vast
heb je als leden hier invloed op of is dit gewoon bobo gedrag en de leden hebben niets te vertellen."

dirk, dit soort zaken laten wij graag aan onze directies over; daarvoor zijn ze aangenomen en daarvoor worden ze (goed) betaald.
Het door ons als leden gekozen Bestuur (regioraad en RvC) ziet namens ons als leden toe op dit soort besluiten; "zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten"
Onbekend
dat was mijn vraag niet Dirk. Ik concludeer dus dat jij net als ik het ook niet weet. Je kunt van alles wel op dit forum zetten over leveringen van RFF of Campina over die dagvers maar als je de cijfers en de verdiensten niet weet praten we toch als een kip zonder kop
Onbekend
Er staan 2 nordmilch fabrieken te koop die zou men ook kunnen beleveren......
Onbekend
Heel Nordmilch zou toch te koop staan? Of is dit gerucht alweer helemaal uit de wereld geholpen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , zuivel , zuivelconcern en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1