Melkprijs Campina in augustus 5 cent hoger dan in juni

"Melkprijs Campina in augustus 5 cent hoger dan in juni
De voorschotmelkprijs die Campina betaalt aan haar leden, zal in augustus van dit jaar zo?n vijf cent per kilo melk hoger zijn dan in juni. Melkveehouders zullen op hun melknota ervaren dat het normale seizoensmatige patroon dit jaar wordt versterkt door de positieve ontwikkelingen op de zuivelmarkt. De maandelijkse voorschotprijs van Campina komt daarmee verder boven die in 2006 te liggen.

Het resultaat van Campina in 2007 en daarmee de melkprijs wordt versterkt door een positieve uitkomst van de onderhandelingen met afnemers in Duitsland over de verkoopprijzen voor basis-consumptiezuivel, zoals melk, yoghurt en kwark. De noodzakelijke en door Campina veelvuldig bepleite prijsverhoging kon gerealiseerd worden. Ook boekt Campina vooruitgang in de opbrengsten van caseïnaat en zijn eerste positieve signalen zichtbaar in de kaasmarkt. Daarentegen was het door de sterke concurrentie in Nederland in veel mindere mate mogelijk om de noodzakelijke prijsverhogingen in basis-consumptiezuivel door te voeren. Campina heeft ook in 2007 te maken met versnelde afbouw van de EU-zuivelsteun en kostenstijgingen van energie en verpakkingen.
Campina kent een heldere, transparante manier om het resultaat uit te betalen, bijvoorbeeld met een heldere verdeling over melkeiwit en melkvet, over de seizoenen en over voorschot en nabetaling. Veehouders kunnen er daardoor met hun bedrijfsvoering op inspelen, zoals met veevoeding en het afkalfpatroon.

Gegarandeerde toeslag
Onderdeel van de heldere melkprijsbepaling is dat Campina werkt met seizoensheffingen en ?toeslagen, om te stimuleren dat er minder melk wordt aangeleverd in het voorjaar en meer melk in het najaar. Dit leidt tot voordelen in de markt en tot een optimale bezetting van productiebedrijven en melkophaalwagens, wat het resultaat van Campina ten goede komt en daarmee de melkprijs voor de leden. In de maanden februari tot en met juni geldt een seizoensheffing van 0,9 cent per kilo melk, terwijl er elk jaar van augustus tot en met november een gegarandeerde toeslag geldt van 3,6 cent per kilo melk.
De seizoenstoeslag komt bovenop de voorschotprijs die Campina elke maand vaststelt. Deze voorschotprijs komt op jaarbasis overeen met 95 procent van de verwachte contante eindprijs, die weer wordt bepaald door het resultaat van Campina. Het voorschotbedrag van Campina is nu al hoger dan in 2006. Als 2007 zich zo verder ontwikkelt als het zich nu laat aanzien, zal het voorschot over heel 2007 duidelijk hoger zijn dan over 2006. Dat is logisch; als de verwachte contante eindprijs stijgt, stijgt het maandelijkse voorschot ook."

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Is Cornelis ook weer rustig enook (hopelijk) wat minder wrokkerig. En het mooie is dat wij als RFF-leden wellicht er ook van mee gaan profiteren(MCM). Net zoalsik altijd algezegd heb(als het jullie goed gaat gaat het ons ook goed en omgekeerd)
Onbekend
Eerst zien en dan geloven, het is bij ons nog juni. Kun je nagaan als er in NL wat minder concurrentie was dan kregen we misschien wel een dubbeltje meer. Ik ben niet wrokkerig vind het alleen onnodig en zonde van het boerengeld.
Onbekend
Daarom moeten we de melk ook nu niet weggeven voor een fooi,gewoon meer melkgeld eisen,kan de fabriek nu makkelijk aan de "markt" doorberekenen.
Het vergt alleen wat moderner denken.
Onbekend
wat een flauwekul zeg.

in juni is de voorjaarskorting 0,9 ct en in augustus is de herfst toeslag 3,60 dat is dus sowieso al een verschil van 4,5 ct. dus de netto prijsstijging is 0,5 ct.

ik ben blij met iedere stuiver extra daar niet van, maar ik hoop niet dat de journalisten zo dom zijn om zich voor het campina karretje te laten spannen door deze opgeblazen wanhoopskreet in de kranten te publiceren alsof het groot nieuws is.

ik noem dit gewoon misleidende reclame, en wacht nog steeds op een echte prijsstijging.
Onbekend
richting de journalisten is nog niet zo erg, maar dat de eigen leden op die manier voorgelicht worden is erger. Er staat niks verkeerd, ze leggen het netjes uit, maar de toon en titel wekt heel andere verwachtingen. Eigenlijk triest.
Onbekend
zo lomt de aap uit de mouw het is maar afwachtenappie schreef:
>
> richting de journalisten is nog niet zo erg, maar dat de
> eigen leden op die manier voorgelicht worden is erger. Er
> staat niks verkeerd, ze leggen het netjes uit, maar de toon
> en titel wekt heel andere verwachtingen. Eigenlijk triest.
Onbekend
Ik kreeg vanmiddag het Campina actumailtje en raakte in een hoerastemming , maar na het lezen was ik weer met beide voetjes aan de grond. Ik vind het een flauw misleidend berichtje! Als ik nog molk zou ik me er waarschijnlijk erg kwaad over maken.
Onbekend
verwacht toch dat de prijs van aug. rond de 40 ct is per kg melk incl de wintertoeslag
Onbekend
in welk jaar..............., of als je Jersey's melkt zeker
je bent dus toch bezopen de kroeg uit gerold
Onbekend
de enig juiste vergelijking is met dezelfde periode van vorig jaar;
anders appels met peren vergelijken.

en dat ze een dergelijk verhaal naar haar leden (en eigenaren) durven te sturen; schandelijk 😢

in vergelijking met andere fabrieken in binnen- en buitenland valt mij de uitbetalingsprijs van Campina tegen.
Onbekend
Niet zo klagen Coen, hier in Denemarken ziet Arla nog geen reden om meer uit te gaan betalen, dit gaan ze op z'n vroegst in Augustus heroverwegen.
Onbekend
een theorie:

wanneer de melkprijs hard stijgt zal/kan de boer minder geneigd zijn om veel meer te melken om zijn inkomen te halen

wanneer de melkprijs gehandhaafd blijft met de stijgende kosten moet de boer wel meer melken om zijn inkomen te halen.

Waar heeft de melkverwerkende industrie het meest baat bij,nu er vooralvraag naar melk is.....................
Onbekend
als vervolg op deze brainstormsessie:
de winst van de meeste melkveehouders is gelijk aan de inkomsten uit de BedrijfsToeslagRechten; tussen de 4 en 5 €urocent per kg melk.

De dagelijkse beslommeringen zijn dus gewoon hobby; leveren als je een beetje netjes op je toko past niks op 😢
anonymous_821
O?? Nou jou brain is dan aardig beneveld
Nou daarom komt zeker (vooral na de ontkoppeling) dat veel landenquotums niet vol komen, veel te hoge prijs voor de boeren
Ga maar een in Engeland luisteren wat de zuivelindustrie werkelijk belangrijk vind, in ieder geval duidelijk geen lage prijzen
[www.prikpagina.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , melkprijs , campina , energie , zuivel , bedrijfsvoering , melkveehouders , voorschotmelkprijs , zuivelmarkt en melkeiwit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0