Melkprijs Campina extreem omhoog

Hier het bericht van de voorpagina van het Agr. Dagblad
Er heeft hier al het officieel bericht van Campina gestaan door Diana
[www.prikpagina.nl]
Verschillende lezers hadden daar (met enige woede) uit de conclusie getrokken dat het praktisch alleen een verschil t.g.v.zomerheffing en herfst toeslag betrof.
ik kon zo nergens zo exact uit dat stukje af leiden
Er werd volgens mij mee bedoeld dat het prijsverschil met juni t.g.v. het seizoencenten nog veel groter werd, maar dat een groot gedeelte daarvan uit de bekende toeslagen kwam
En ik kan dan ook niet anders dan de conclusie trekken dat ze zich vergissen

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Melkprijs extreem omhoog
Campina betaalt veehouders 5 cent meer

Zaltbommel ? De melkprijs van zuivelconcern Campina zal de ko­mende maanden in extreme mate stijgen. De veehouders krijgen per augustus 5 cent per kilo meer voor hun melk, heeft de coöpera­tie gistermiddag aangekondigd.
?Gezien de stijging van de ver­koopprijzen van zuivel die we nu in de winkels zien, verwachten we per augustus ongeveer 5 cent per kilo meer voor de melk te kunnen betalen?, aldus een woordvoer­ster. Zij sluit niet uit dat de vee­houders ook in de melkprijs van juli al iets zullen merken van de positieve ontwikkelingen op de zuivelmarkt.
Campina zegt hogere verkoop­prijzen te hebben bedongen bij afnemers in Duitsland voor basis­consumptiezuivel zoals melk, yoghurt en kwark.
Ook vertoont de kaasmarkt voor het eerst sinds lange tijd po­sitieve signalen. Een stijging van de melkprijs met 5 cent per kilo is ongekend. Voor de Campina-veehouders be­tekent het dat zij in augustus on­geveer 20 procent meer voor hun melk ontvangen dan deze maand. Campina?s rivaal Friesland Foods verhoogde per 1 juni de melkprijs met 1,28 cent per kilo, hetgeen ook al een historisch gro­te stijging was.
Campina hield zich toen nog op de vlakte over de ontwikkeling van haar melkprijs. Nu is het con­cern echter positief gestemd. De zuivelcoöperatie vermoedt dat de voorschotmelkprijs over het ge­hele boekjaar duidelijk hoger zal uitkomen dan vorig jaar dankzij de gunstige marktomstandighe­den.
Agr. Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
De zomerheffing van 0,9 ct gaat eraf, en de wintermelktoeslag van 3,6 ct komt erbij. Bij elkaar dus 4,5 ct verschil wat de veehouders zelf betalen. Uiteindelijk blijft dus effectief slechts 0,5 ct van 5 ct over. Het lijkt wel of de komma verkeerd gezet is, als je het bericht zo brengt....
Onbekend
Mischien wordt het nu duidelijker Arie , dit heb ik van het Campinaforum gekopieerd. Met zo'n misleidende berichtenkop trapt zelfs de pers en Arie erin.
De webmaster legt het uit , de namen van veehouders heb ik verwijderd.

o,o,o,wat zijn we blij

De heer ............ / 21 juni 2007 10:20
Webmaster,U heeft meestal gelijk. Ook nu kan niemand zeggen dat U dat niet heeft. Maar om een persbericht de wereld in te sturen met zulke flauwekul gaat mij veel te ver.Zorg er eerst maar eens voor dat de melkprijs werkelijk 5 cent stijgt, dan mag U op uw borst gaan kloppen dat jullie het zo goed gedaan hebben en niet eerder. Of als U met harde bewijzen komt dat we werkelijk veel meer beuren dan andere verwerkers uitbetalen,ook dit is nu zeker nog niet het geval.

Persbericht van niets
De heer ............. / 21 juni 2007 9:42

Als Campina niets meer te melden heeft dan dit dan hoef je volgens mij geen persbericht te versturen. Of komt er in December ook een persbericht dat we in Februari 5 cent minder krijgen?

Vijf cent meer is vijf cent meer

Webmaster / 21 juni 2007 8:31
De kop en de tekst van het bericht kloppen; de voorschotprijs die Campina-leden in augustus ontvangen, zal vijf cent hoger zijn dan in juni. Dat is echt zo. Dat dat komt door het wegvallen van de zomerheffing (0,9 cent), het van kracht worden van de herfsttoeslag (3,6 cent) en de effecten van de zuivelmarkt (0,5 cent), dat is ook waar en dat leggen we in het betreffende bericht netjes uit ook. Want we nemen u serieus en snappen heel goed dat u zich afvraagt hoe u die 5 cent moet plaatsen.
We maken u dus niet blij met een dode mus. We geven gewoon aan hoe het zit. Daar is niets misleidends aan.

5 cent meer is 0.5 cent meer.
De heer .............................. / 20 juni 2007 23:45
U kunt uitleggen wat u wil webmaster maar de kop van het actumailtje is erg misleidend ,het lijkt erop dat jullie ons boeren zien als een stelletje achterlijke idioten die je blij kunt maken met een dode mus!
Onbekend
Ik kan me heel goed voorstellen dat je van zulke berichten wel achter je oren gaat krabben...en ik vind het wel dat ze de boeren blij maken met een dode mus, anders zet je ertoch gewoon neer dat je buiten de kortingen en toeslagen de melkprijs gewoon 0,5 cent omhoog gaat. Maar geen woord daarover, lijkt wel een krantenartikel die nie door campina geschreven is.
Onbekend
Ze verslijten ons boeren daar bij Campina als een stelletje idioten die je blij kunt maken met een dode mus.
Onbekend
Arie:"De boeren (leden) ietwat kennende zal er wel het nodige verfrissende
commentaar komen"

Daar wordt door Sanders en z'n boevenbende toch wel heel duidelijk om gevraagd: nu wordt echt duidelijk dat de leden niet serieus worden behandeld, maar als kleine kinderen voor de gek worden gehouden. Walgelijke vertoning om de melkprijsstijging, als direkt gevolg van de uit eigen zak gefinancierde zomerheffing/wintertoeslag, naar buiten toe als resultaat van goede bedrijfsvoering te presenteren. Het excuus dat het journaille het persbericht niet goed heeft geïnterpreteerd gaat, gezien de misleidende kop erboven, niet op: dit is moedwillig zo gebracht om het grote publiek op het verkeerde been te zetten!

Hier het persbericht zoals het op mycampina.com staat, kun je zelf beoordelen hoeveel moeite Campina heeft gedaan de achtergrond van de stijging van de melkprijs uit te leggen aan outsiders:

"Melkprijs Campina in augustus 5 cent hoger dan in juni

De voorschotmelkprijs die Campina betaalt aan haar leden, zal in augustus van dit jaar zo’n vijf cent per kilo melk hoger zijn dan in juni. Melkveehouders zullen op hun melknota ervaren dat het normale seizoensmatige patroon dit jaar wordt versterkt door de positieve ontwikkelingen op de zuivelmarkt. De maandelijkse voorschotprijs van Campina komt daarmee verder boven die in 2006 te liggen.

Het resultaat van Campina in 2007 en daarmee de melkprijs wordt versterkt door een positieve uitkomst van de onderhandelingen met afnemers in Duitsland over de verkoopprijzen voor basis-consumptiezuivel, zoals melk, yoghurt en kwark. De noodzakelijke en door Campina veelvuldig bepleite prijsverhoging kon gerealiseerd worden. Ook boekt Campina vooruitgang in de opbrengsten van caseïnaat en zijn eerste positieve signalen zichtbaar in de kaasmarkt. Daarentegen was het door de sterke concurrentie in Nederland in veel mindere mate mogelijk om de noodzakelijke prijsverhogingen in basis-consumptiezuivel door te voeren. Campina heeft ook in 2007 te maken met versnelde afbouw van de EU-zuivelsteun en kostenstijgingen van energie en verpakkingen.
Campina kent een heldere, transparante manier om het resultaat uit te betalen, bijvoorbeeld met een heldere verdeling over melkeiwit en melkvet, over de seizoenen en over voorschot en nabetaling. Veehouders kunnen er daardoor met hun bedrijfsvoering op inspelen, zoals met veevoeding en het afkalfpatroon.

Gegarandeerde toeslag
Onderdeel van de heldere melkprijsbepaling is dat Campina werkt met seizoensheffingen en –toeslagen, om te stimuleren dat er minder melk wordt aangeleverd in het voorjaar en meer melk in het najaar. Dit leidt tot voordelen in de markt en tot een optimale bezetting van productiebedrijven en melkophaalwagens, wat het resultaat van Campina ten goede komt en daarmee de melkprijs voor de leden. In de maanden februari tot en met juni geldt een seizoensheffing van 0,9 cent per kilo melk, terwijl er elk jaar van augustus tot en met november een gegarandeerde toeslag geldt van 3,6 cent per kilo melk.
De seizoenstoeslag komt bovenop de voorschotprijs die Campina elke maand vaststelt. Deze voorschotprijs komt op jaarbasis overeen met 95 procent van de verwachte contante eindprijs, die weer wordt bepaald door het resultaat van Campina. Het voorschotbedrag van Campina is nu al hoger dan in 2006. Als 2007 zich zo verder ontwikkelt als het zich nu laat aanzien, zal het voorschot over heel 2007 duidelijk hoger zijn dan over 2006. Dat is logisch; als de verwachte contante eindprijs stijgt, stijgt het maandelijkse voorschot ook."
Onbekend
Stelletje schooiers zijn het!
Onbekend
Vroeger kregen we een hogere melkprijs door elke fusie die er kwam,daarna werden we blij gemaakt met de toegevoegdewaarde produkten en nu moeten we al blij zijn met een dode mus van 0,5 € cent uit eigen stal.
Onbekend
Ik ben blij met die halve cent, producent, maar word pislink om de manier waarop de top van Campina zich nu presenteert naar leden en buitenwereld.
Onbekend
en wat hebben de leden bij campina eigenlijk te vertellenvolgens mij niets zwijgen en ja knikkensjakie schreef:
>
> Ik ben blij met die halve cent, producent, maar word pislink
> om de manier waarop de top van Campina zich nu presenteert
> naar leden en buitenwereld.
Onbekend
Nee Arie, je beweerde altijd dat het voorschot + nabetaling pas vergelijkbaar was.
Nu ineens weer de prijs tov vorig jaar.
Dat Campina Köln dus altijd 3 cent minder betaald dan de rest van het concern kan ik nu dus samen met dit voorgaande bericht weer gebruiken om aan te tonen dat Campina slechts bezig is met psychologie ipv een zo hoog mogelijke melkprijs.??
Dat is verder ook niet erg want het is goed voor de onderneming.
Kijken hoe ver ze kunnen gaan.
Onbekend
Vooral vet- en eiwitprijs geschikt voor vergelijking.
Onbekend
Natuurlijk gaat het uiteindelijk om voorschot èn nabetaling, maar aangezien Campina er fundamenteel naar streeft 95% van de prestatieprijs in het voorschot uit te betalen, kunnen we hier normaal gesproken de voorschotprijs per maand wèl als maatgevend voor de prestaties in een maand nemen. Nu wordt echter van deze systematiek afgeweken: de voorschotprijs van augustus kan nu blijkbaar krap drie maanden eerder gepubliceerd worden dan normaal gebeurt, merkwaardig.......

Arie:"Nu ging het over de voorschotprijs, waarbij campina aangaf dat die tengevolge van de betere verkoopprijzen omhoog ging.
Waarbij de berichtgeving naar de leden geen erg heldere praat was."

Zelfs jij hebt het persbericht niet goed gelezen/begrepen, arie; Campina gaf een smeuïg verhaal over geleverde prestaties en een spoedige stijging van de voorschotprijs, ook gaf zij echter aan wat de seizoenseffekten op deze voorschotsprijs zijn, uiteindelijk het merendeel van de stijging dus......

De berichtgeving naar de leden was woordelijk gelijk aan het persbericht. Niet zo gek dat het journaille de clou van het persbericht mist, wanneer zelfs de nestor van dit prikbord van 'geen erg heldere praat' spreekt en ook de geboden informatie niet op de juiste waarde weet te schatten.
Wanneer Campina met opzet dit verwarrende persbericht de wereld heeft ingestuurd is dat naar mijn bescheiden mening schandalig gedrag; ligt het niveau van het intellect op de burelen te Zaltbommel zo laag dat men niet in staat is een fatsoenlijker persbericht de wereld in te sturen, is dit alleen maar bedroevend.....
Onbekend
Sjakie bel ff naar Zaltbommel dan hoor je de werkelijke reden, je kunt ook mij bellen.
Onbekend
Wat babbel je nou ,laat je toch niet zo beinvloeden door Campina.
Onbekend
Wat zou siem jan schenk balen.............
hij had immers maar een verhoging van 2 cent gevraagd
Ook de analise van de PZ (produkschap zuivel) rammeld aan alle kanten deze voorspelden slechts een kleine opleving van de markt.....
Waarom wordt er door onze belangenbehartigers niet meer gevraagd .....
Bang of past dat niet in visie 2015 waarin we tegen wereldmarktprijs moeten produceren....
NEEE de LTOen PZzijneigelijk een overbodige organisaties, wanneer ze het niet kunnen en willen inzien dat de melkprijs omhoog kan en omhoog moet , om een kostendekkend te worden<
Maar misschien komt het doordat het PZ bestuur bestaat uit LTO leden en siem jan Schenk voorzitter is ................
dom dom dom

wordt lid van NMV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onbekend
Die journalisten overdrijven graag , maar de grootste fout ligt toch bij Campina om zo'n onnozel persbericht de wereld in te sturen. Als ze een bericht de wereld ingestuurd hadden dat ze in augustus €0.50 meer betaalden dan in juni was er niks aan de hand. Maar deze berichtenkop was pure misleiding!
Onbekend
De Campina boeren waren vaak anti NMV, nu is het misschien wel duidelijk dat de NMV heel wat voor ze kan betekenen. Het is schandelig watvoor streek Campina nu met ze uithaalt. Letterlijk gezien heeft Campina gelijk. In juni een basis prijs minus de bestaande zomerheffing van 0,9 cent. In augustus een bestaande wintertoeslag van 3,6 cent. Nog een klein plusje op de toch nog steeds te lage melkprijs en zie zowaar 5 cent meer. Creatief rekenen wordt dit ook wel genoemd. Geen wonder dat Campina niet mee kan komen met zijn prijzen met zulke rekenwonders aan het roer.
Onbekend
zal wel geen boer geweest zijn die dit schreefarie.j schreef:
>
> Hier de weblog die nog steeds voor een ieder op de site van
> het Agr.Dagblad te lezen valt.
> <<<<<<<
> Weblogs
> Eindelijk...
> 20 jun 2007 18:52
>
> Eerder dan verwacht kan Campina haar veehouders positief
> nieuws brengen. De zuivelonderneming kondigde gistermiddag
> een verhoging van de melkprijs aan van 5 cent per kilo.
> Bij zo’n prijsstijging mag je gerust van een prijsexplosie
> spreken. Niet eerder in de geschiedenis ging de melkprijs in
> zo’n korte tijd zo sterk omhoog.
> Het tekent de jubelstemming op de internationale zuivelmarkt.
> Het aanbod van melk in de wereld is schaars, terwijl de vraag
> voortdurend toeneemt.
> Op dit bericht hebben de Campina-veehouders al maanden zitten
> wachten. Overal zagen ze noteringen van basiszuivelproducten
> stijgen, maar de melkprijs bleef laag. Ook toen de eerste
> zuivelondernemingen onlangs de prijzen langzaam verhoogden,
> hield Campina zich op de vlakte. Sterker nog: toen naaste
> concurrent Friesland Foods kort geleden een grote stijging
> van de melkprijs aankondigde, temperde de Campina-top de
> hooggespannen verwachtingen bij de veehouders.
> Logisch want om per einde boekjaar ook een hogere eindprijs
> te kunnen uitkeren, moet Campina dit jaar eerst het ontbreken
> van de buitengewone bate van vorig jaar opvangen.
> Dat is nog lang niet gebeurd. Dat de coöperatie er na
> maandenlang aandringen eindelijk in is geslaagd hogere
> prijzen af te dwingen bij de retail, geeft hoop.
> Bron: Agrarisch Dagblad
>[www.agd.nl]
Onbekend
Die lezen ook mee blijkt telkens weer.
Onbekend
En als Arie hun berichten middels dit medium op correctheid checkt krijgt tie op z'n don....
Wacht maar ze gaan jullie nog waarderen daar!!
Onbekend
Een minne streek van Campina, ik noem het pronken met de veren van je eigen leden en leveranciers, ik denk dat Rff deze truck nooit zal uithalen.
Onbekend
Jammer genoeg haalt RFF weer andere minne streken uit.....
Onbekend
Vraagje: rijd die RMO van RFF nog steeds rond in NH ?
Onbekend
Yep, is een huurwagen die rijdt voor de Cono.
Onbekend
Dan ken je RFF nog niet ...... zijn ook enorm goed in het verdraaien/vergulden van zaken
Onbekend
ben ik al.

(ben ook lto lid overigens, en zal dit ook blijven...)
Onbekend
dit bericht doet mij denken aan 5 dec.
ofwel een kinderhand is gauw gevuld,
of een sigaar uit eigen doos precenteren.
wie de gek steekt met zijn "onderdanen" gaat spoedig zijn macht verliezen!!!!!
Onbekend
Neen een Campina boerenhand is snel gevuld. Waarom roepen de leden hun bestuur en directie niet ter verantwoording over zo'n misleidende berichtgeving?
Onbekend
Henk:"Waarom roepen de leden hun bestuur en directie niet ter verantwoording over zo'n misleidende berichtgeving?"

Om dezelfde reden als de RFF-leden dat niet doen in het weidemelkdebakel?
Onbekend
Slechte reden Sjakie , omdat hun het niet doen doen wij het ook niet?
Onbekend
Nou, George, het forum op mycampina.com is nog nooit zo vaak gebruikt en ik verwacht dat de telefoniste in Zaltbommel gisteravond nog met een rood oor te bed ging. Er is dus wel degelijk tegengas gegeven door de leden.
Onbekend
Zitten ze dan allemaal te dutten, die boeren? Tijd om eens een keer wakker te worden dus. Ik weet wel de meeste vergaderingen zijn weer geweest en bij de najaarsvergaderingen zijn deze "blunders" alweer vergeten of worden bij het naar voren halen op een vergaderingmet een niets zeggend antwoord van het bestuur weer onder het tapijt geveegd. En de boer hij zwoegde voort.
Onbekend
coclusie leden hebben bij campina ook niets te vertellen Henk schreef:
>
> Zitten ze dan allemaal te dutten, die boeren? Tijd om eens
> een keer wakker te worden dus. Ik weet wel de meeste
> vergaderingen zijn weer geweest en bij de
> najaarsvergaderingen zijn deze "blunders" alweer vergeten of
> worden bij het naar voren halen op een vergaderingmet een
> niets zeggend antwoord van het bestuur weer onder het tapijt
> geveegd. En de boer hij zwoegde voort.
Onbekend
Voor ons als boeren moeten wij te weten komen wat de netto omzetstijging is op dit moment. Een Campina en een Friesland Foods hebben een inflatie van 2 % in de kostensfeer, het verschil tussen de omzetstijging en die 2 % kan uitgekeerd worden in een hogere melkprijs (Campina), en/of dividend (Friesland Foods).

Gezien de stijgende noteringen van ook kaas (lees commentaren laatste week) t/m een bijna verdubbeling van melkpoeder, verwacht ik een netto toename van de totale omzet van tussen de 5 en 10 %.
Als je ziet dat Campina ongeveer één euro omzet maakt per aangeleverde kg melk, kan Campina een melkprijsverhoging uitbetalen van tussen de 3 en 8 eurocent!!

Heren bestuurders ,, VRAAG NU DE KWARTAALOMZETTEN C.Q. HALFJAAROMZETCIJFERS OP VAN DE DIRECTIE ..
EN BEHARTIG DE BELANGEN VAN DE LEDEN!!!!!
Onbekend
helemaal mee eens dijkstradijkstra schreef:
>
> Voor ons als boeren moeten wij te weten komen wat de netto
> omzetstijging is op dit moment. Een Campina en een Friesland
> Foods hebben een inflatie van 2 % in de kostensfeer, het
> verschil tussen de omzetstijging en die 2 % kan uitgekeerd
> worden in een hogere melkprijs (Campina), en/of dividend
> (Friesland Foods).
>
> Gezien de stijgende noteringen van ook kaas (lees commentaren
> laatste week) t/m een bijna verdubbeling van melkpoeder,
> verwacht ik een netto toename van de totale omzet van tussen
> de 5 en 10 %.
> Als je ziet dat Campina ongeveer één euro omzet maakt per
> aangeleverde kg melk, kan Campina een melkprijsverhoging
> uitbetalen van tussen de 3 en 8 eurocent!!
>
> Heren bestuurders ,, VRAAG NU DE KWARTAALOMZETTEN C.Q.
> HALFJAAROMZETCIJFERS OP VAN DE DIRECTIE ..
> EN BEHARTIG DE BELANGEN VAN DE LEDEN!!!!!
Onbekend
ik denk arie dat je het niet goed heb gelezen wat dijkstra schreefdijkstra schreef:
>
> Voor ons als boeren moeten wij te weten komen wat de netto
> omzetstijging is op dit moment. Een Campina en een Friesland
> Foods hebben een inflatie van 2 % in de kostensfeer, het
> verschil tussen de omzetstijging en die 2 % kan uitgekeerd
> worden in een hogere melkprijs (Campina), en/of dividend
> (Friesland Foods).
>
> Gezien de stijgende noteringen van ook kaas (lees commentaren
> laatste week) t/m een bijna verdubbeling van melkpoeder,
> verwacht ik een netto toename van de totale omzet van tussen
> de 5 en 10 %.
> Als je ziet dat Campina ongeveer één euro omzet maakt per
> aangeleverde kg melk, kan Campina een melkprijsverhoging
> uitbetalen van tussen de 3 en 8 eurocent!!
>
> Heren bestuurders ,, VRAAG NU DE KWARTAALOMZETTEN C.Q.
> HALFJAAROMZETCIJFERS OP VAN DE DIRECTIE ..
> EN BEHARTIG DE BELANGEN VAN DE LEDEN!!!!!
Grasbaal
AGD zet hun fout wel weer recht:

Stijging melkprijs Campina inclusief wintertoeslag

De melkprijsverhoging van 5 euro per 100 kilo melk die Campina woensdag aankondigde, is inclusief het wegvallen van de zomerheffing en de start van de wintermelktoeslag. Dat bevestigt een woordvoerster van de coöperatie.

De zomerheffing van 90 cent per 100 kilo melk stopt per 1 juli. Vanaf 1 augustus gaat de wintermelktoeslag in, van € 3,60 per 100 kilo melk, waarmee de ‘reguliere’ melkprijsstijging al € 4,50 bedraagt.
Daarbovenop komt nog een stijging van de basismelkprijs met 50 cent per 100 kilo. Die vloeit voort uit de stijgende opbrengsten van zuivelproducten in de winkelschappen. Campina keert deze extra 50 cent eveneens vanaf 1 augustus uit.
De Bommeler zuivelcoöperatie toont zich daarmee een stuk behoudender dan concurrent Friesland Foods. Die verhoogde per 1 juni de een voorschotmelkprijs met € 1,28 per 100 kilo.

[www.agd.nl]
anonymous_602
Je kunt je dus ook afvragen wat voor niveau de jurnalisten bij het AGD hebben....
anonymous_821
Nog steeds niet duidelijk Jan?
Campina bedoelt dat er véél meer dan 5 cent verschil met juni zal zijn .
Maar dat een behoorlijk gedeelte daarvan uit de herfsttoeslag komt, zodat netto er ongeveer 5 cent échte verhogong aan zit te komen
anonymous_821
Dan is het wel een persbericht met een vreselijk rookgordijn
Toch benieuwd wat de pers (Agr.dagblad) morgen schrijft.
De site van het ANP (via de melkquotumpagina) over dit bericht is al een tijd niet te in te zien en op zibb.nl ook al niet.
Nu zie ik dat het bij zibb.nl het zelfs als nieuwsbericht is verdwenen.

De boeren (leden) ietwat kennende zal er wel het nodige verfrissende
commentaar komen
Maar al met al hebben ze ( degene die dit hebben opgesteld) een flater naar de boeren geslagen.
Consumenten kunnen zulk soort reclame achtige toestanden verwachten, naar de leden moet je als coöperatie gewoon rechtuit en duidelijk zijn
anonymous_821
Voor een echte vergelijking moet je er het prijsverloop van vorig jaar bij betrekken, Naar ik dacht ging de voorschotprijs toen na juni omlaag

Maar het is natuurlijk een rare manier van berichtgeving .
Normaal zou zijn geweest als ze hadden geschreven;
" We verwachten een wat oplopende melkprijs die in augustus ±X cent boven vorig jaar zal liggen."
anonymous_821
Voor de uiteindelijke melkprijs is de totale prijs (voorschot plus nabetaling ) bepalend, dat zal iedere boer beamen.
Nu ging het over de voorschotprijs, waarbij campina aangaf dat die tengevolge van de betere verkoopprijzen omhoog ging.
Waarbij de berichtgeving naar de leden geen erg heldere praat was.
anonymous_821
Hier de weblog die nog steeds voor een ieder op de site van het Agr.Dagblad te lezen valt.
<<<<<<<
Weblogs
Eindelijk...
20 jun 2007 18:52

Eerder dan verwacht kan Campina haar veehouders positief nieuws brengen. De zuivelonderneming kondigde gistermiddag een verhoging van de melkprijs aan van 5 cent per kilo.
Bij zo’n prijsstijging mag je gerust van een prijsexplosie spreken. Niet eerder in de geschiedenis ging de melkprijs in zo’n korte tijd zo sterk omhoog.
Het tekent de jubelstemming op de internationale zuivelmarkt. Het aanbod van melk in de wereld is schaars, terwijl de vraag voortdurend toeneemt.
Op dit bericht hebben de Campina-veehouders al maanden zitten wachten. Overal zagen ze noteringen van basiszuivelproducten stijgen, maar de melkprijs bleef laag. Ook toen de eerste zuivelondernemingen onlangs de prijzen langzaam verhoogden, hield Campina zich op de vlakte. Sterker nog: toen naaste concurrent Friesland Foods kort geleden een grote stijging van de melkprijs aankondigde, temperde de Campina-top de hooggespannen verwachtingen bij de veehouders.
Logisch want om per einde boekjaar ook een hogere eindprijs te kunnen uitkeren, moet Campina dit jaar eerst het ontbreken van de buitengewone bate van vorig jaar opvangen.
Dat is nog lang niet gebeurd. Dat de coöperatie er na maandenlang aandringen eindelijk in is geslaagd hogere prijzen af te dwingen bij de retail, geeft hoop.
Bron: Agrarisch Dagblad
[www.agd.nl]
anonymous_821
Bij zibb.nl (ook al in handen van Co) en Nieuwsgrazer krijg ik een verwijzing naar mijn eigen berichten.
Wel leuk, maar daar schiet ik om wat nieuws aan de weet te komen natuurlijk ook niks mee op
anonymous_821
Het gaat over duidelijke berichten naar de leden.
De absolutehoogte van de melkprijs is een ander verhaal
anonymous_821
Duidelijk laten merken, dat leden dit beslist niet wensen.
Als dit vervolgens door het kader (afd. besturen en coöperatieraad) ook breed zo wordt gedaan zal men wel zijn conclusies trekken.
Smoesjes dat het alleen maar een beperkt aantal boeren zijn die niet goed kunnen lezen moeten niet aanvaard worden.
Niet eerder tevreden zijn als metde toezegging; " Dit was niet de goede manier en zo beslist niet meer"
Hier het verhaal uit het Agr. D. van vandaag.
<<<<<<<<
Campina zaait verwarring over melkprijs
Zaltbommel – Zuivelconcern Cam­pina heeft verwarring gezaaid over de melkprijsstijging. Campi­na kondigde woensdag nog aan dat de melkprijs met 5 euro per 100 kilo melk omhoog zou gaan. Gisteren meldde Campina dat de stijging inclusief het wegvallen van de zomerheffing en de start van de wintermelktoeslag is. De feitelijke verhoging is daarom geen 5 cent per kilo melk maar 0,5 cent.
Op de website van het Agra­risch Dagblad reageerden vee­houders dat Campina de boeren en pers heeft misleid.
De zomerheffing van 90 cent per 100 kilo melk stopt per 1 juli. Van­af 1 augustus gaat de wintermelk­toeslag in, van € 3,60 per 100 kilo melk, waarmee de reguliere melk­prijsstijging al € 4,50 bedraagt.
Daarbovenop komt nog een stij­ging van de basismelkprijs met 50 cent per 100 kilo. Die vloeit voort uit de stijgende opbrengsten van zuivel in de winkelschappen. Campina is daarmee behouden­der dan concurrent Friesland Foods. Die verhoogde per 1 juni de voorschotmelkprijs met € 1,28 per 100 kilo.
anonymous_821
Weer zo'n boer die niet weet hoe het bij een coöperatie werkt.
Alsof Campina ergens stiekem winst achterover drukt en er geen jaarcijfers voor de leden zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , melkprijs , campina , zuivel , zuivelconcern , zuivelcoöperatie , coöperatie en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3