Gesekst sperma bij CR Delta

Begin september komt CR Delta met gesekst sperma op de markt.
Wie gaat het gebruiken of heeft misschien al ervaring met gesekst sperma?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Zo kun je nog selectiever zijn van welke koeien je kalveren wil hebben voor de aanfok. de extra kosten kan een blauw kalf weer goed maken.
Onbekend
Met het huidige verschil, export w. vaarskalf 250 en stiertjes 100, wordt het snel interessant!! Vooral koeien die vlot drachtig worden zijn het eerst aan de beurt.
Onbekend
ja, als het maar niet van die flutstieren zijn. Lijkt me ook ideaal voor de veehouders die momenteel beginnen met het aanvragen voor een stal van honderd++ extra boxen.
Onbekend
Hou er maar rekening mee dat de bevruchting van dat sperma merenmalen slechter is dan diepvries.(uit betrouwbaren bron van delta.)
Dus daar gaat je winst alweer.
Onbekend
winst maken bij fokkerijkosten heb ik helaas niet. Ik wil gewoon dolgraag vaarskalveren van koeien die het lekker doen op m'n bedrijf en daarnaast ook graag vaarskalveren van de vaarzen. Dan kan ik meer blauw spuiten en loop ik minder risico dat ik teveel of te weinig vaarskalveren trek voor de fok.

Dat het bevruchtingsresultaat minder is, verwacht ik ook, maar ik wil eerst eens uitrekenen hoeveel een rietje meer mag kosten tov ouderwetse systeem.
Onbekend
Hier worden sinds enkele maanden de pinken geinsemineerd met gesekst sperma. Het gaat ons erom kleine kalveren te krijgen.
Voor de toekomst kunnen we dan weer extra fokvee verkopen.
Onbekend
Gem.2 ins. kost ongeveer 40euro
Als je gesekst sperma 4 tot 5 ins nodig hebt*80/90 euro(450euro)kost,nou dan bedenk ik me nog wel een keer voor dat ik hier echt mee begin.!
Onbekend
als je 100 euro rekent voor gesekst sperma rekent tov 10 euro ouderwets dan kom je nog slechter uit marbak!

De realiteit is dat gesekst sperma ongeveer 2,5-3 keer duurder is dan het ouderwetse spul. De prijzen zijn bekend, maar hoeveel rietjes je meer nodig hebt om de koe drachtig te krijgen is grotendeels nog een raadsel. Marbak, wat is voor jou het break even punt prijs voor gesekst sperma zo achterop het sigarendoosje?
Onbekend
Heb er wat ervaringen mee gehad bij Cogent stieren. Had 10 rietjes gekocht was een actie, deze kwamen op 45 euro per stuk als ik het nog goed heb. Resultaat was 1 koe drachtig en dus ook 1 kuikalf. viel mij niet mee. Gewoonlijk zit ik met de gehele veestapel op 1,85 inseminaties per koe (inl. jongveen dus had er even meer van verwacht) Nou is het wel zo dat je beste koeien vaak ook het meeste geven dus ook eerder kans op een negatieve energiebalans hebben. Dus ook slechter vruchtbaar zijn.
Onbekend
16 rietjes shaker 7 koekalveren (100%).Werkte prima en wordt zeker afnemer
Onbekend
Dus 9 stierkalveren.
want dan kom ik op 100%.
Onbekend
Moet je ook geen (100%) neer zetten.Streef jij dan naar een gem. 2of nog meer???
Als je het bij pinken probeert zeggen ze al dat je minstens 2 nodig hebt.
Nou dan hou ik het verlopig wel bij het oude met 1/1,5 bij de pinken.
Laat staan wat je wel niet bij oudere koeien kwijt bent dan.
Onbekend
Heb ooit 5 gesexte rietjes van Shaker gehad.
3 drachtigheden maar 1 vaarskalf. De andere twee zullen wel bij die 10 % horen die nog een stierkalf geven
Ik voelde me wel een beetje opgelicht
Onbekend
100%koekalveren uit 7 drachtigheden
Onbekend
Heb met iemand uit denemarken gesproken die heeft via Dansire gesekst sperma gebruikt maar de drachtigheidsresultaten vielen hem alleen bij de pinken mee en bij de koeien ronduit tegenvallend.En volgens mij word het sperma bij C.R Delta op de zelfde manier gescheiden . Mijn advies zou zijn Probeer het eerst bij de pinken ..bekijk de resultaten en beslis dan verder want misschien word de techniek nog wel verbetert.
anonymous_602
Mits het van de juiste stieren beschikbaar komt en de prijs reëel is, denk ik zeker dat ik het ga gebruiken.
anonymous_602
He slimmerik, heb jij soms een inseminatiegetal van 1,00???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sperma en cr-delta geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN