DDB op een nieuwe toer?

DDB op de bres voor Van der Steege
18 jul 2007 12:04

De Dutch Dairymen Board (DD overweegt zich te mengen in de strijd die melkveehouder Henk van der Steege voert voor een hogere melkprijs bij zuivelonderneming Bel Leerdammer.

"We zijn benaderd door Van der Steege en we kijken of we iets kunnen doen", bevestigt voorzitter Bennie Storkhorst van de Dutch Dairymen Board. Hij voegt er nadrukkelijk aan toe dat de DDB zich niet bemoeit met de juridische strijd die Van der Steege uitvecht met Bel Leerdammer.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Het moet toch niet gekker worden, dat de Dbb het opgaat nemen voor die Van der Steege, die zijn heil zoekt op de spotmarkt.
Ik dacht dat de Dbb zich wilde inzetten voor bundeling van melk.
De veehouders die de spotmarkt op gaan zijn helemaal niet voor bundeling, maar puur egoïsme, individuele belangen streven die na.
Kan mij iemand deze strategie van de Dbb uileggen?, ik snat erecht niets meer van.
Onbekend
Zou eerder een klusje voor het NMV kunnen zijn
Onbekend
Dit geeft aan hoe zwak de positie is van de DDB. Ze moeten zich schamen om voor een grote melkveehouder op te komen. Hun beleid was een samenbundeling van de melkveehouderij in NL voor een hogere melkprijs, en niet om een grote te helpen. Heb altijd getwijfeld over de NL ddb. Wordt nu zeker niet beter.Misschien worden bestuursleden wel GESPONSERD door vd Steege. Kortom een partij van niks. Denk dat er meer gaan twijfelen over ddb nu ze zich zo opstellen.
Onbekend
Goede zaak,nu kunnen ze tenminsten macht tonen,die de boeren hebben.De melkprijs van onder af omhoog te duwen, door alternatieve melkopkopers te zoeken. de huidige melkfabrieken moeten wel mee omhoog.De melk hoeft de kelder niet in.wat geen boer doet.
Onbekend
Als ze dan willen laten zien hoeveel macht ze hebben moeten ze ook in actie komen voor de boeren die dan wel ingetekend hebben. Ongeacht hoeveel % ze dan van het landelijk quotum ingetekend hebben. Voor een eenling met veel melk en veel inbreng gaan ze wel onderhandelen, en voor de rest die wel hun vertrouwen in de ddb hebben gegeven doen ze op het moment niets. Deze actie van hun brengt nog meer verdeling in de sector. Zou wel eens willen zien als ze ook voor bv vrebamel gingen onderhandelen die zijn melk straks in de spotmarkt willen gooien. DDB toon dat je lef hebt en laat de andere leden niet zitten, en die melk die je dan gebundeld hebt probeer ook dan daar voor te vechten.
Onbekend
DDB heeft enkele grote sponsers o.a. steegro dus leden belang
kosten moeten de boeren die al veel geld betaald hebben voor bundeling van melk
nu ook betalen voor inzet om steegro aan een hogere melkprijs te helpen

DDB het is te gek voor woorden ,het zijn grote zakkenvullers ten kosten v/d gewone boer
Onbekend
Sinds wanner is het fout om voor je eigenbelang op te komen?
Kijk uit voor een al te naief vertrouwen in je cooperatie!
Ook de melkverwerkende industrie denkt in eerste instantie om hun eigen toko
Als je als ondernemer teveel collectief denkt kan je beter met z'n allen gaan boeren zoals vroeger zo succesvolis getracht in de sovjetunie!!!
Onbekend
Het gaat me nu niet om wat van der Steege doet, maar de Dbb, die komt nu voor een individeel lid op, terwijl ze het zelf altijdover bundeling hebben, blijkbaar spreek hier de macht van het kapitaal, bah te triest voor woorden.
Onbekend
DDB wil de melk wel bundelen maar omdat er mensen zijn zoals jij die niet mee willen doen en geen bord in de tuin bij jullie voor aan de weg of aan die groene schuur van jullie willen plaatsen. daarom valt alle melk niet te bundelen maar jij blijft maar fijn met je zelf modderen maar je moet niet zo klagen.
by de way heb jij wel tijd hier moet je niet inkuilen of kuilen steken
Onbekend
buurman, het regent toch, dus wachten op beter weer
Onbekend
Wie zegt dat de DDBniet voor jou opgekomen was als je het hen had verzocht, mits je lid bent natuurlijk.
In het artikel staat trouwens nog maaralleen maar dat deDDB is benaderd door de heer v.d. Steege en DB bekijkt wat ze voor hem kan betekenen.
Onbekend
Je hebt mij niet horen klagen over de melkprijs wat een onzin weer, de grootste klagers zitten bij de Dbb.
Ik heb de laatste jaren nauwelijks quotum gekocht, zo slecht heb ik het dus niet.
Sommigen hebben gewoon te geveel ingezet op groei en hebben daardoor een te hoge kostprijs.
Heb toch geduld de melkprijs gaat de komende tijd echt wel omhoog, daar heb ik die Dbb echt niet voor nodig.
Onbekend
En wat heb je toch met die groene schuur, mooie kleur toch.

Een paar weken terug zat hier iemand te prikken die het eens niet met me eens was, had het ook al over die groene schuur, hij noemde zich Piet P, was ook bij wanadoo, ik denk dat jij de zelfde persoon bent.
En het grappige is, dat ik ook weet wie je bent, wegens pryvicy noem ik jenaammaar niet, maar als bewijs vertel ik dat je een hondekennel hebt.
Onbekend
even voor de goed orde ik ben niet je buurman en ik heb ook geen hondekennel ik ken jou van allerlei verhalen en ik weet toevallig waar je woont.
Onbekend
gerretje teveel quotum gekocht en nu mekkeren
laat ze maar hoor brutus, aanbod bepaald prijs
Hier ook een paar bordjes gezien, klagen over de melkprijs maar vol trots vertellen dat ze quotum hadden gekocht voor 48 cent
Onbekend
het is niet zo moeilijk; van der steege likt z'n wonden en denkt nu via "de publieke opinie" druk uit te gaan oefenen op de rechterlijke macht in nederland. de ddb leent zich hier graag voor want dan staan zij meteen "in de picture". maar het zal niet meer worden dan een storm in een vingerhoedje (geen glas water of melk) denk ik.

de ddb neemt hiermee bewust of onbewust, wie het weet mag het zeggen, een groot risico. wanneer het (ook) deze keer op niets uit draait dan kunnen ze daar het licht wel uit doen!
Onbekend
Van de Steege wil net als de "gewone boer" een goede melkprijs. Dat je daar voor naar de spotmarkt moet is op zich al triest. De DDB streeft een goede melkprijs na dus is deze actie helemaal niet apart. Ben blij dat er mensen hun nek uisteken voor een betere melkprijs. Cooperaties worden hierdoor alleen maar gestimuleerd om beter hun best te doen. De meeste boeren zijn te bang hun melk te bundelen. Dus alleen maar goed dan op andere manieren proberen de coop. te pushen.
Onbekend
Uiteindelijk moeten en mogen we echt wel trots op onze coops zijn. Echter het wordt hoog tijd dat ze ook weer daadwerkelijk voor de veehouder strijden. Ze hebben de indruk gewekt dat er een heel stel uitvreters de melkprijs van de boer bederven. Grote winsten leuke plannen lage rendementen voor de boer.

In hun communicatie blazen ze hoog van de toren en komen over als wij vertellen het jullie wel even, boertjes!! Boertjes zijn vaak zo dom nog niet.
We moeten met elkaar strijden voor een goede prijs en dat MET DE COOP. dan leeft er weer een echte cooperatieve gedachte.
Onbekend
Als de cooperaties ook werkelijk maar de oorspronkelijk cooperatieve gedachte probeerden na te leven en de standorganisaties echt voor hetledenbelang streden dan was er ook geen NMV en DDB nodig. Maar zolang de directies en besturen van de cooperaties allereerst voor hun eigen ego opkomen en de standsorganisaties een verlengstuk van de regering zijn blijft de NMV en DDB broodnodig.
Onbekend
Dan te beginnen met per direkt de dure club LTO opdoeken. Mestbeleid, KKM, PBB letc. etc. allerlei leuke acties van deze club, die ons onnodig veel geld afhandig maken.Prima verwoordt Arie!
Onbekend
Goede zaak: Elke rel nu om een betere melkprijs geeft de noodzaak aan. Het zou de zuivelindustrie sieren om massaal voor de betere prijs te gaan. Met hulp van de DDB en een beetje krapjes uitleveren aan de supermarkten onder het mom van er is weinig melk (zie ook aanvoercijfers) en veel onvrede over de prijs kunnen er juist nu goede zaken gedaan worden. Het is wel weer typerend voor de zuivel om de leveranciers te treffen in plaats van de afnemers. Het wordt tijd dat het ledenbelang weer bovenaan te zetten, ipv. de winstcijfers.
Het is uitstekend voor de DDB om te laten zien dat ze boeren steunen die het lef hebben weg te gaan om een hogere melkprijs te beuren, zouden meer boeren moeten doen.. Helaas zitten wij ook vast onder het juk van RFF.
Onbekend
De gedachte van jou dat de DDB boeren gaat steunen die weg gaan bij de afnemer is grote flauwekul. Volgens mij is de gedachte van de DDB dat door een groot blok te vormen en dan te dreigen met een leveringsstop bij de grote fabrieken een hogere melkprijs af te dwingen. Niet door een enkele boer te steunen die aan zichzelf denkt. Denk je dat de DDb indruk gaat maken als ze bij bv een vrebamel over de prijs gaan onderhandelen. Ze zullen zeggen dan lever maar niet
Onbekend
Als we nu met z´n allen de DDB steunen, krijgen we gegarandeerd een hogere melkprijs. De retail spint garen bij de verdeeldheid onder de melkveehouders. de retailers onderling zijn het nl wel eens. Het maakt overigens niets uit wat de melk moet kosten, als de ander het maar niet goedkoper kan inkopen. Dus als wij melkveehouders een blok vormen is die 40 cent geen enkel probleem.
SAMENWERKEN is het toverwoord.
Onbekend
Samenwerken heet dat. Niet een eenmansactie om bv alleen voor bv voor vd steege te onderhandelen. De opzet van DDB is misschien niet zo slecht. In andere landen lukt dat wel. Hebben ze misschien een andere club voor die wat meer lef en durf heeft, Daar zullen ze het misschien wel met elkaar eens zijn. Laat de DDB maar eens zien dat ze het talent wel hebben om SAMEN een goed georganiseerde club te zijn. Een voorbeeld de georganiseerde actie bij het campina kantoor in Zaltbommel was dat goed georganiseerd?Heel de onvrede over de melkprijs is alleen maar goed. Misschien dat de cooperaties nu wel eens wakker worden en het woord cooperatief weer eens goed gaan snappen. Luisteren en respect hebben voor de leden hoord daar bij, dit ontbreekt er aan. Het enigste dat helpt is volgens mij alleen een grote schoonmaak bij het management,hoofdbestuur en bestuursleden.Als deze alleen hun eigen koers varen zonder inbreng van de leden kan een actie van bv een DDB ook niiet helpen.God voor ons allen en ik voor mij zelf werkt al helemaal niet. We zijn allemaal gebaat bij een hogere melkprijs , maar om een blok te zetten tegen de cooperatie werkt niet als deze niet naar de leden luisteren. Dit zal niet werken, als er van boven uit geen enkele medewerking wordt verleend. We moeten voorkomen dat er nog meer verdeeldheid komt, dan worden komen wij helemaal op de laatste plaats. Zolang er geen samenwerking kan zijn met de cooperaties haalt het geen donder uit. Verdeeldheid is er al genoeg , maar om je helemaal tegen het beleid van je fabriek te zetten is fout.
Onbekend
ddb is door de uitspraak van de rechter vleugellam> vd steege MOET een half jaar leveren voor hij weg mag volgens de rechter.
stelt niemand zich de vraag: wat zegt de rechter als de ddb melk in de put wil laten lopen als de prijzen niet rieel zijn?
duurt dat ook een half jaar? Dan kan je de ddb opdoeken.
want wat nu als de ddb op dit moment alle leerdammer boeren oproept zijn melk weg te laten lopen voor een betere prijs? Kan van de steege dan nog meedoen?
-als de ddb nu voor alle (leerdammer) boerende melk wil optrekken en de rechter verbied dat? einde ddb einde al die mooie bestuursfuncties?! daar hebben ze geen zin in denk ik!
Onbekend
vleugellam die Ddb, ik denk dat dat nog wel meevalt.
Alleen ze moeten zich niet met de Dbb bemoeien, laat gezellig een kopje koffie drinken met de directieleden van leerdammer, Rff, Campina enz.
Verder heb ik er niets meer van gehoord van die club.
Onbekend
jij hoort ook niet alles
Onbekend
vertel jij dan maar snel wat nieuws van de Dbb.
Onbekend
zo ik ben er weer na 3 dagen ziekenhuis wat een grote flauwekul arie die je weer etaleert jij bent tegen nmv en ddb dar weten we maar er gebeurt weer wat waar jij het niet eens mee bent ik snap jou niet je levert geen druppel melk het kletsverhaal wat jij van lto hieer dropt geeft geen enkel hauwvast voor een melkprijs verhoging alleen maar schaalvergroting ne die is niet meer op te brengen
oh ja de slagan maar weer eens ven stal halen lto maakt meer kapot dan je lief is en ddb ga door
Onbekend
heb je het interview met sjakie en shenk nog niet gehoord zo ja dan word je het duidelijk en als je het de eerste keer niet begrijpt draai hem dan nog een keer tot je hem wel begrijpt
anonymous_602
Hoezo? Kun je niet weg dan?
anonymous_821
Al diegene die denken dat boeren alleen een DDB en een van der Steege en Van Bakel nodig hebben, die moeten het volgende stukje dat ik al eerder plaatste maar eens lezen.
<<<<<<<<<
Nieuws
Commentaar: Niks om jaloers op de Engelsen te zijn
Engelse hereboeren zijn er al lang niet meer. Daar heeft de langdurig lage melkprijs wel voor gezorgd. Onlangs berekenden de National Farmers Union en de British Dairy Farmers dat de melkveehouders vijf eurocent per kilo tekort komen. De gemiddelde melkprijs bedroeg het afgelopen jaar bijna 18 pence per kilo, terwijl de productiekosten op ruim 21 pence lagen. De Britse melkveehouders zijn superjaloers op hun collega's op de vaste wal en speciaal de Nederlandse. In vergelijking daarmee komen ze al jaren tekort.

De slechte melkprijs in Groot Brittannië heeft grote gevolgen voor het platteland. De zorg om de kwaliteit van natuur en landschap neemt toe. De melkveehouders stoppen met bosjes tegelijk. Niet alleen kleinere bedrijven, ook grote. Het gevolg is dat de Britten hun quotum van 14 miljard kilo bij lange na niet volmelken. Het trieste is dat het melkquotum niks opbrengt. Er zijn al Ierse boeren die Engels quotum voor een krats opkopen. En de Ierse Kerry Group richt zich voor de zuivel al op Engelse grootwinkelbedrijven.

In Engeland is de coöperatieve gedachte nooit tot ontwikkeling gekomen zoals in Nederland. Dat leidde er toe dat er in de zuivel tientallen particuliere ondernemingen streden om de gunst van de melkveehouder, echter zonder dat die daar een cent beter van werd. De overkoepelde Milk Marketing Board en later de Milk Marque handelden in melk en hadden geen verstand van een effectieve verwerking van het product. Dat leidde tot bureaucratie en kostte de boeren kapitalen aan heffingen.

De veehouders weten niet wat hen overkomt nu de zuivelmarkt in de hele wereld op z'n kop wordt gezet. De fors gestegen prijzen op de spotmarkt gaan ook aan Engeland niet voorbij. De Milk Development Council heeft intussen een melkbeurs opgezet. Die noteerde deze week voor een contract van drie maanden 28,67 pence (43 eurocent) per kilo. Aan het begin van dit jaar was de notering nog 17,22 pence (28 eurocent). Feest voor al die veehouders die niet lid zijn van een coöperatie of vast zitten aan een leveringscontract bij een particuliere verwerker.

De vrijheid-blijheid gedachte van de Engelse boer is niets om jaloers op te zijn. De chaos in de melkverwerking heeft altijd avonturiers - onder andere Arabieren - getrokken die de veehouder tot nu toe niet veel goeds hebben gebracht. De Nederlander Ronald Akkerman probeert momenteel voldoende melk bijeen te krijgen om een kaasfabriek te bouwen die voor een betere melkprijs moet zorgen. De tijd zit hem niet mee, maar het besef neemt toe dat het gaat om de toekomst van de melkveehouderij. Iedereen realiseert zich dat wanneer de prijs weer daalt, dit als eerste de vrije markt zal treffen.

Wiebe Dijkstra
wdijkstra@ltonoord.nl
www.ltonoord.nl/pmsclient/infopage.aspx?location=1051437875157100...
anonymous_821
DDB is ook niet nodig, want alles wat niet werkt is overbodig.
Ego e.d. hebben ze bij de NMV en DDB ook genoeg
Veel geschreeuw maar weinig wol
anonymous_821
Ha,há, dat bepaard voor jij toch niks, jij bent geen lid.
Dus waar ben je druk over
anonymous_821
Weblogs
Geen woorden maar daden
19 jul 2007 07:05
De Dutch Dairymen Board moet er nog even over nadenken, maar het ziet ernaar uit dat deze organisatie van melkveehouders zich eindelijk actief gaat bemoeien met de melkprijs.
Eerder dan de DDB zelf had gepland, want er is nog onvoldoende deelname van veehouders, wordt de organisatie uitgedaagd. Een van haar leden – veehouder Henk van der Steege – heeft de hulp van de DDB ingeschakeld in zijn conflict met Bel Leerdammer.
********************
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
En tot slot;
"Na alle mooie woorden van de afgelopen jaren is het hoog tijd voor daden. De DDB moet nu laten zien wat zij waard is.
Anders is het over en uit. "
[www.agd.nl]
Lees het hele weblog
anonymous_821

Beterschap dirk
Maar wat heeft LTOnu weer met deze weblog uit het Agr. Dagblad te maken dirk?
Of doe je dat uit gewoonte?
Alles waar dirk het niet mee eens is, komtvolgens hem van LTO?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , ddb , melkveehouder , leerdammer , zuivelonderneming en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0