Mkz virus engeland waarschijnlijk uit laboratorium

Hopelijk valt het allemaal mee.
Zie bericht op nu.nl, geen nieuwe uitbraken in engeland.

[www.nu.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Laten ze de productie maar vast verhogen.
Onbekend
Ik hoop het ook,we gaan er deze week een weekje tussenuit (vakantie),is het wel zo lekker als het met een sisser afloopt!!
Nou hoop dat ik volgende week weer van de partij ben (ja sommige komen niet meer terug he ) Tsjooooo !
Grasbaal
Het betreffende laboratorium, dat zes kilometer van de boerderij verwijderd staat, wordt zondag bezocht door inspecteurs, die zullen onderzoeken of de geldende veiligheidsvoorschriften zijn overtreden en hoe het virus heeft kunnen ontsnappen. In het lab wordt onderzoek gedaan naar MKZ en wordt met MKZ-stammen gewerkt.

Volgens microbioloog Hugh Pennington kan het virus ook elders vandaan zijn gekomen dan uit het laboratorium, maar is dat zeer onwaarschijnlijk. Hij noemde als mogelijkheid dat het virus de nabijgelegen boerderij via de lucht heeft bereikt. "Er hoeft geen sprake te zijn van een ernstige overtreding van de veiligheidsvoorschriften. Het kan een klein voorval zijn geweest, waarbij een pufje van het virus is ontsnapt", aldus Pennington.

Behalve het laboratorium werkt ook een in hetzelfde gebouw gevestigd farmaceutisch bedrijf met het betreffende virus, zo meldde het ministerie van milieu, voedsel en plattelandszaken. Dit bedrijf, Merial Animal Health, produceerde vorige maand een partij vaccins waarin het virus voorkomt. De productie is inmiddels opgeschort.

[www.telegraaf.nl]
Grasbaal
Asked if he could rule out sabotage or terrorism as a cause for the outbreak, Mr Benn responded: "We simply do not know, and that is why these urgent investigations are taking place at both parts of the site."

[www.dailystar.co.uk]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's virus en mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN