Minister Verburg schaft vaccins aan tegen mkz!

Goed nieuws. Laten we hopen dat het virus hier niet opduikt, maar mocht er weer een mkz uitbreken dan weten we de insteek van minister Verburg: ENTEN en laten leven!!!!

[www.minlnv.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
rustig een beetje Hh heb je het bericht wel heel goed gelezen want brussel moet eerst goedkeuring geven en dat is nog niet gebeurt en wat gebeurt er dan want dat is de grote vraag ik ben zelf voorstander van laten leven hoe dan ook maar er zijn vanzelf weer de beroemde handelsbelangen
Onbekend
tja, de macht van het geld is erg groot,
de Britse boeren zouden ook best willen enten, hoorde ik voor de radio, maar ja dan moet die regio eerste jaren blijven enten, kan dus niet exporteren.
Dusal die beesten in die regio voor de slacht en dus ook de melk van die koeien moet apart verwerkt worden en mag dus niet geëxporteerd worden en wie betaalt die extra kosten?

Ik weet het is een heel moeilijk en gevoelig onderwerp, dus ik laat het hier ff bij.
Onbekend
Wat mij betreft, enten die hap. 60 jaar geleden bestond er al een goed vaccin tegen dus waarom niet?? Nu hebben we een markervaccin tot onze beschikking en een besmetting is dus makkelijk te onderscheiden van antistoffen door inenting.(Wel graag met een schriftelijke bevestiging dat het vaccin goed is mèt duidelijke vergoedingen in geval van verontreinigd vaccin en niet zoals in het Bayer-gedoe dat je geen vergoedingen krijgt als je vee dood neervalt.......)

Als heel europa (en ik bedoel dus echt heeel europa) ent, is er volgens mij weinig exportprobleem meer. Laat de USA en Japan dan maar mooi in hun eigen sop gaarkoken en moeten ze daar hun eigen hap maar verbouwen. Dan eet europa haar eigen spul wel op. Zolang men in Amerika de kalveren dood spuit omdat men ze niet kwijt raakt en daarna vlees in Europa haalt, is het de omgekeerde wereld, misschien een mooie gelegenheid dat wat recht te trekken!

Maar nee, laten we gewoon de boeren in angst zitten en alle ellende van ruimingen en verboden nogmaals meemaken. Dat vaccin ligt mooi te zijn op de plank zonder dat het bebruikt wordt.
Onbekend
Je geeft het al aan heel europa, daar ligt net het probleem.
Duitsland bv. heeft er al helemaal geen zin in om blijvend te gaan enten.
Onbekend
Kweet het. Ik wens het niemand toe maar in zo'n geval denk ik stiekum, laat ze maar eens een flinke uitbraak krijgen met alle ellende die erbij hoort. Dan zal er vast gauw een draagvlak zijn voor enten. Ik hoop het in elk geval nooit meer mee te maken.

Ach, in theorie is het altijd makkelijk te bedenken. Uitvoeren is moeilijker.
Onbekend
Klopt helemaal, ben het met je eens, maar hier in europa hebben we alleen in Engeland 2X, Nederland en wellicht in Frankrijk 1 maal MKZ gehad, het grootste gedeelte van europa is er vrij van gebleven tot vandaag, mocht dit zo blijven zie ik
er niet veel veranderen, bij crises mag er ingegrepen worden via ring enting,
met de eerder genoemde gevolgen.
Ook in het huidige draaiboek MKZ wordt er bij een uitbraak binnen een straal van 1km. nog steeds alles geruimd.

Volgens mij is dat nog lang niet bij alle veehouders in Nederland bekend, eigenlijk
had er hierover meer moeten worden gecommuniceerd de laatste jaren, maar dat durfde de politiek niet.
Onbekend
beste mensen dat er geent gaat worden geloof ik niet daar zijn de belangen te groot voor in de eu met het oog op export
Onbekend
Waar heeft ze de entstof besteld? Bij Pirbright?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's virus en mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN