Woensdag de laatste controles

Volgens onderstaand bericht worden woensdag de laatste controles uitgevoerd.
Naar ik denk zou datbij negatief resultaat kunnen beteken dat eind deze week de vervoersmaatregelen versoepeld worden
<<<<<<<<<<<<<<<

MKZ duikt nog niet op in Nederland
07 aug 2007 17:39
De gevreesde dierziekte mond-en-klauwzeer is nog niet opgedoken in Nederland.

Dat meldde een woordvoerder van de Voedsel en Waren Autoriteit vanmiddag.

Sinds zaterdag is de VWA druk bezig met controles van de veestapel van de ongeveer 150 bedrijven die sinds begin juni betrokken zijn geweest bij circa 380 transporten van levende koeien, varkens, schapen en geiten tussen Nederland en Engeland.

De VWA-zegsman verwacht dat de laatste controles woensdag worden uitgevoerd. Dierenartsen voeren de inspecties uit in opdracht van de VWA. De artsen bekijken elk dier op symptomen van de ziekte. Bovendien nemen ze steekproefsgewijs bloedproeven. De afgelopen dagen werden nog geen symptomen van MKZ-aangetroffen.
AGD

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
dat is gelul arie mkz heeft een incubatie tijd vao 6 weken
uit bloed monster kun je het niet altijd zien
anonymous_821
Totaal vervoersverbod zal echt geen 6 weken blijven als alles negatief is
Van de bedrijven die vee aangevoerd hebben waarschijnlijk wel, en er zullen nog wel meer beperkingen blijven.
Maar ik verwacht binnen een weekenige versoepelingen als alles negatief blijft
anonymous_821

Dit staat op de LTO.noord site
<<<<<<

MKZ update: 7 augustus 17.45 uur Eind deze week meer duidelijkheid over vervoersverbod
Het ministerie van LNV is druk bezig met het afronden van het traceringsonderzoek. Daarnaast vindt morgen overleg plaats tussen lidstaten over de MKZ-situatie VK en over het traceringsonderzoek. Op basis hiervan verwacht LTO Nederland dat eind van deze week meer duidelijkheid komt over de vervolgstappen qua beleidslijn MKZ, maar zeker ook hoe verder met het vervoersverbod. LTO Nederland is van mening dat zekerheid dat het virus niet in Nederland circuleert voorop moet staan, echter dat het inzetten/voortzetten van maatregelen niet moet leiden tot forse economische schade voor de primaire dierhouders.
[www.ltonoord.nl]
anonymous_821
Er stond al het nodige over te lezen kennelijk
<<<<<<<<<
Vervoersverbod blijft komende week gehandhaafd
07 aug 2007 15:52


Het vervoersverbod naar aanleiding van de MKZ-uitbraak in Engeland blijft langer gehandhaafd dan verwacht.
Een algehele opheffing vindt waarschijnlijk pas op zijn vroegst over anderhalve week plaats.
Dat blijkt uit het zojuist gevoerde basisoverleg tussen het ministerie van landbouw en verschillende organisaties uit de sector. Versoepelingen van het verbod op het transport van koeien, schapen, varkens en geiten worden niet voor het einde van deze week verwacht.
Morgen wordt op Europees niveau gesproken over de maatregelen de verspreiding van MKZ te voorkomen. Naar aanleiding daarvan vindt er donderdag opnieuw een basisoverleg plaats tussen het ministerie en de landbouworganisaties. Pas dan zijn eventuele versoepelingen van het vervoersverbod aan de orde.
Het zogeheten afpellen van de maatregelen zou vooral de varkenssector ten goede komen. Van de ruim driehonderd zendingen vee uit Groot-Brittannië die het VWA deze dagen controleert, betreft er slechts één die branche en daarom wordt mogelijk het transport van biggen vrij gegeven.
De inspecties op de 147 bedrijven die zendingen uit Groot-Brittannië hebben ontvangen wordt morgen afgerond. Wel vindt er op een aantal boerderijen vervolgonderzoek plaats, maar er is vooralsnog geen aanleiding te denken dat er een besmetting met MKZ heeft plaatsgevonden.
AGD

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , koeien , geiten , schapen en mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0