CR Delta brengt gesekst sperma van topstieren op de markt

Vanaf volgend jaar een chronisch tekort aan stierkalveren??:

CR Delta brengt gesekst sperma van topstieren op de markt onder de naam SiryX. Per 1 september komt SiryX-sperma van elf stieren beschikbaar, waaronder grote namen als Paramount, Olympic en Fabian. De prijzen zijn scherp, variërend van 40 tot 75 euro.
<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="Opslaan0310.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="529" height="902" /></a>

Meer info: <a href=cr-delta.nl/nl/actueel/… target=0>[www.cr-delta.nl];

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
In de bijsluiter bij de veeteelt wordt het een en ander uitgelegd. Ik vraag me wel af in hoeverre de gemiddelde dhz-er er mee uit de voeten kan, wanneer het ontdooien van het rietje blijkbaar zo precies werk is. De genoemde spermaprijzen lijken me acceptabel, tenminste staat het een breed gebruik ervan niet in de weg.

Het lachertje; NU bij aankoop van minimaal 5 rietjes een gratis kalvermelkemmer!!!
anonymous_602
Ja dat is wat anders dan een zwembad....
Onbekend
Je moet wel in je achterhoofd houden dat ook bij het juiste gebruik het dracht percentage van dit sperma achteruit gaat naar ongeveer 50 % en bij bedrijven die de vruchtbaarheid slecht op orde hebben kan dit nog veel lager zijn
Onbekend
drachtpercentage terug naar 50 procent, dan heb ik liever
50 procent kans op vaars/stierkalf:-)
Onbekend
vandaar 1 emmer per 5 rietjes.
Onbekend
waar moeten die andere 2 kalfjes dan uit drinken (5 rietjes geeft toch minstens 3 kalfjes)????????????????
anonymous_602
Als je het sperma gespreid in de tijd in zet, dan kunnen ze uit dezelfde emmer drinken
Onbekend
Gewoon net als vroeger, pot op tafel en met z'n allen smullen maar
Onbekend
Als nu iedereen meer vaarskalveren vangt en die worden natuurlijk allemaal aan gehouden, dan melken we over 3 jaar (als de quota verruimt worden) de melkprijs door overaanbod vanzelf weer naar beneden. Om de melkprijs hoog te houden zouden we juist minder vaarskalveren moeten aanhouden!
Onbekend
Als je er zo over denkt kunnen we de de kwotering ook wel behouden.....
Bullshit... In Nederland word er dan niet zo heel veel meer gemolken als nu, mestafzet, duur voer, duur vee....
Onbekend


vooral mestafzet....cq plaatsing, dat wordt de manier van produceren
Onbekend
punt 1 tm 3 klopt, maar of men met de cr-delta stieren, wel of niet gesext, vooruitgang boekt, is echter nog maar de vraag.....Met meer vaarskalveren van een cr-delta stier kan men wel over 3 jaar met meer zekerheidzeggendat de dochters van de desbetreffende stier wederom niet naar verwachting presteren, met name op het gebied van exterieur...
Onbekend
nou ik hoop dat de keuze ruimer wordt en dan komt het wel goed. Ik ben het wel met je eens dat het exterieur soms de wensen over laat, maar exterieur is ook niet alles. Ik moet zeggen dat ik behoorlijkgecharmeerd ben van olympic, het geeft prima kalveren en het jongvee van olympic staat bij mij er puik bij. Ik zal dan naar alle waarschijnlijkheid Olympic van CR delta en Rocko van dekker gebruiken als gesekst sperma. Verdere zonen van Jocko gebruik ik weinig, want de vruchtbaarheid is matig. Ook KI samen en Kampen hou ik in de gaten, maar bedrijven als K en L en Semex heb ik slechte ervaringen mee qua drachtigheid en daar begin ik sowieso niet meer aan.
Onbekend
olympic moet het op vrijwel alle punten afleggen tegen banker, welke bij een hogere betrouwbaarheid beter scoort.Beide stieren vergelijkbare afstamming. Betrouwbaarheid van Rocko is nog steeds onder de maat, met veel te weinig dochters in zijn fokwaarde. Rocko is een wachtstier cq proefstier ipv fokstier.
Onbekend
wat betreft rocko ben ik het met je eens. maar welke banker bedoel je, als dat moroville adisson banker is dan heeft deze toch een lagere inet en nvi en betrouwbaarheid dan olympic? Overigens pleit ik voor de trugkeer van percentage onvolledig of percentage nog aanwezig na 3 jaar op de stieren kaart . fokko
Onbekend
Inderdaad moroville addison banker, nooit geen omgerekende fokwaarden vergelijken met gerealiseerde cijfers. Gebruiken al 15 jaar 100% ABS, en realiseren fluitend 10.000 kg gemiddelde met 3.48 eiwit op jaarbasis, op een rantsoen van enkel voordroogkuil en maiskuil.Als de omgerekendecijfers altijd zouden kloppen, hadden wij nu na 15 jaar nog ca 2 % eiwit moeten hebben, en 1,5 % eiwit....
Onbekend
Het spijt me maar een stier met zo'n laag eiwitpercentagegebruik ik nooit, daar staat abs ook wel om bekend. Olympic is meteen klein minnetje de laagste eiwitvererver die ik gebruik momenteel. Voor mij is rocko momenteel één van de betere stieren, maar ik heb deze stier ook in de proefperiode gebruikt en heb er een prima koe van aan de melk. Ik heb eerst nog even gewacht met het gebruik na de eerste fokwaarde doordat ik toendertijd een hekel kreeg aan lord lily, maar het fokt compleet anders als lord lily. Overigens is rocko een fokstier, doordat deze stier al een fokwaarde heeft.
Onbekend
Rocko noemt zich fokstier, maar met maar 47 dochters in zijn exterierfokwaarde, en 56 in zijn productiefokwaarde, is het toch een een wachtstier in mijn optiek, een fokstier wordt eigenlijk pas fokstier bij minimaal 100 dochters in zijn fokwaarde..
Onbekend
we gebruiken al 10 jaar semex sperma en naar alle tevreden heid zat vorige jaar zelfs op 1.4 inseminaties dus niet zo slecht met semex sperma

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sperma en cr-delta geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN