Illustratie van: johnderfavo2.0

Trioliet voermengwagen

Wie heeft er ervaring met de Trioliet voermengwagen die het voer "stanst'' en dan hup, zo de wagen in kiepert.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
stanst ??????????
Onbekend
dat is een ander woord voor de kaasschaafmethode! dunne plakjes snijden en dan de mengwagen in kieperen.
Onbekend
Misschien kan John dit nog ff vertalen voor niet-brabo's?
Onbekend
Gewoon Nederlands (staat zo in de folder). ff je Nederlands ophalen Sjakie !!
Onbekend
Haha,en jij gelooft alles wat er in een folder staat?:-)
Onbekend
Trioliet komt toch uut Overijssel ?
Onbekend
Ik zal wel dom zijn, maar wat is stanst?
Als ik het goed lees wil je eerst het voer "stansen" en daarna in de voerwagen gooien?Ik kan me er niks bij voorstellen. sorry.
Onbekend
haha,ook geen brabander zeker.
stansen is gewoon het bord door het voer heenduwen en dan het afgeschaafde voer in de wagen kipperen
Onbekend
Ik ben een echte brabander en heb het woord stansen ook nog nooit gehoord.
Onbekend
Nee Sallander,

Maar OK nu snap ik het.
We hebben er geen, dus ik kan er niet veel over vertellen. Sorry John.
Onbekend
wat een gezeikom niets
Onbekend
precies,gewoon antwoord geven als je er ervaring mee hebt,niet aan de gang blijven.
Onbekend
Helemaal gelijk,gewoon altijd serieus blijven.
Onbekend
Het woord 'stansen' staat inderdaad letterlijk zo in de folder van Trioliet.Daar kan John verder ook niks aan doen.Het is een ander woord voor snijden zonder zagende beweging.Oftewel met een vast mes door een product duwen.We kennen toch wel de kuilhappers op de voorladers/shovels??,nou da's hetzelfde principe.
Maar laat ik even op de vraag van John ingaan,en niet weer afdwalen zoals dat zovaak gebeurd hier op het prikbord.
Sinds 3 jaar voer ik met een Trioliet S1200.Een voermengwagen met een soort mega kuilhapper achterop die het voer eruit'hapt' en in de wagen kiepert. Een super degelijke wagen waar weinig aan zwakke delen aan zit.Lengerich en Peecon hebben ook zoiets,maar dat is qua constructie niet te vergelijken.Als je snel wilt voeren met 1 tractor,is dit de ideale machine.Wel vergt het enige oefening om het 'happen' onder de knie te krijgen,metname het gewenste gewicht in de wagen is een kwestie van ervaring.Ook losse producten( soja,raap etc),gaan prima.Je kunt ze los storten op de laadklep.Kortom een hele degelijke wagen,die lang meegaat.Wel een erg stevige prijs.Maar dan heb je ook wat zeg ik altijd maar .
Onbekend
Hoe lang voer je op hoeveel koeien ?
Onbekend
Melk nu 75 koeien,laad eiwitkern,graszaadhooi,kuilgras,mais en aardappelsnippers.( In deze volgorde) en ben niet meer dan 15 min.bezig,gevoerd en al.Wel is van belang dat je trekker voldoende olie opbrengst heeft. Had eerst een Case 845,maar dat schoot niet op.Nu een TSA110 met load sensing,113 Ltr. per min.En dat gaat nogal wat sneller.Olie opbrengst op je trekker is dus belangrijk.Maar bij de meeste modernere trekkers zit dat wel goed.
Onbekend
Ik had bij mijn voerbak de garantie: als de trekker het niet kon
hebben, namen ze de bak weer terug.
Onbekend
Hij heeft het over olieopbrengst van de tractor niet over dat de 110 sterker is.Bij ons staat er een 70 pk voor
Onbekend
Waar slaat dat nu weer op? Deze trekker heb ik nog maar een jaartje nu,toevallig had deze meer olieopbrengst dan de oude.Ook met de 845 was prima te voeren,het ging alleen wat trager.70 pk is ook voldoende om de wagen te mengen.Ook heb ik beide machines bij verschillende dealers vandaan.' koppelverkoop'??,wat een reacties maakt dit prikbord toch los bij sommigen onder ons......
Onbekend
Hoe lang was je bezig met je 845 (die moet er bij mij namelijk ook voor) en ik ga er geen andere trekker voor kopen. Bij mij hoeft er voorlopig alleen mais en een pak gras in.
Onbekend
Heb dat zelf ook moeten doen om capaciteit te hebben met twee maaiers. Ben mijn andere trekker wel bij een andere dealer gaan kopen en heb daar direct al het onderhoud ondergebracht. Daar worden ze wel anders van.
Onbekend
Je beide dealers zitten nu samen op de bahama's
anonymous_602
Kijk dat is voermengwagens verkopen. Ik heb het vele malen gezien: "De voermengwagen kan prima achter die trekker, kan het makkelijk doen hoor" en dan zie twee maanden later toch een dikke zescylinder verschijnen die hem toch wat makkelijker rond kan krijgen...Soort van koppelverkoop zeg maar.
anonymous_602
Jij had dus ook een andere trekker die er voor kon, dat scheelt dus. Maar ik heb het vaak genoeg gezien dat de veehouder niet tevreden was met het vermogen van de trekker die het volgens de dealer wel kon doen. En dus even later op zoek ging naar een trekker met wat meer capaciteit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen en voer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
7