DDB krijft negatief antwoord

DDB stuurt uitnodigingen om te onderhandelen maar krijgt negatief antwoord
In Nieuwe Oogst een bericht dat de DDB een uitnodiging naar verschillende zuivelondernemingen heeft gestuurd om te onderhandelen.
Na FCDF heeft ook de Cono en DOC in een antwoord laten weten dat heel beslist niet te willen, hooguit evt. standpunten uitwisselen
Er wordt o.m. een directielid van Cono geciteerd (Wil Scholtens) die zegt: " Wat DDB wil kan helemaal niet enz."
Ook bij de DOC stelt Directeur Jannes Oosterveld," Van onderhandelingen over de melkprijs kan geen sprake zijn"

Verderop in Nieuwe Oogst de uitspraken van hoofdredacteur Jelle Feenstra op kritiek dat LTO te weinig doet om de melkprijs omhoog te krijgen
Hij vertelt dat ondernemers organisaties zich nergens bemoeien met de prijsvorming bemoeien
Geen VNO-NCW, MKB Nederland of Kon.Horeca doet zoiets.
Ook in de tuinbouw vindt dat soort discussies niet plaats en daar operen ze al langer op de vrije markt
Overal zijn ondernemers organisaties alleen bezig om de maximale ruimte om zo gunstig mogelijk te ondernemen
Een boer is een ondernemer en geen werknemer
En een ondernemersorganisatie is geen vakbond,
De NMV wil als een vakbond om tafel met de werkgever.
De NMV beschouwt de melkveehouders kennelijk niet als ondernemers maar als werknemers in dienst van de fabriek
De zuivelcoöperaties zijn duidelijk, er komen geen onderhandelingen.
De NMV kan zich beter omvormen en een leveranciersvereniging worden
LTO zal ze dan met alle plezier faciliteren, want stimuleren van het ondernemerschap vindt LTO wél een taak van een ondernemersorganisatie
Aldus Jelle Feenstra

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
arie.j schreef: "De NMV kan zich beter omvormen en een leveranciersvereniging
worden.
LTO zal ze dan met alle plezier faciliteren, want stimuleren van het ondernemerschap vindt LTO wél een taak van een ondernemersorganisatie.
Aldus Jelle Feenstra"

daar ben ik het geheel mee eens; snel omturnen die NMV 😉
Onbekend
misschien is dat wel hun laatste strohalm!?!?
Onbekend
ach dat stukje in nieuwe oogst zal nog wel meevallen komt van lto kant en die zullen niet nalaten om de ddb een hak te zetten maar het stuk klopt gewoon niet zoals gewoonlijk
Onbekend
En wat klopt er volgens jou dan wel niet aan, dirk ?
Onbekend
Een melkveehouder is toch een soort werknemer van de melkfabriek , je bent immers afhankelijk van wat die betaald. Bovendien echte ondernemers berekenen kostprijsstijgingen door , en bepalen zelf de prijs van hun geleverde werk of produkt.
Onbekend
Arie, ik geef George gelijk, de kalveren en slachtkoeien geef ik niet mee aan de koopman maar ik verkoop ze aan hem. Verder voel ik mij in mijn handelen (behalve bij de melk) vrije ondernemer met alle lusten en lasten vandien Melk geef ik mee naar de fabriek en moet maar afwachten wat zij blieven te betalen, hier voel ik mijniks meer dan een werknemer. En zou ik switchen van fabriek A of fabriek B het is allemaal 1 pot nat. De cooperaties zijn vergeten waarom ze zijn opgericht en de particulieren spiegelen zich aan de cooperaties met hun uitbetaling. Hier staat het belang van de aandeelhouder voorop, wat ook begrijpelijk is.
Onbekend
Nou, als jij dat zo voelt, wat let je dan om maandag je lidmaatschap te beeindigen en jouw melk zelf of in een leveranciersvereniging tot waarde te brengen. Dan kun je vragen wat je wilt voor je produkt. Of je het krijgt is een ander punt, maar daar kom je vanzelf achter.
Onbekend
Wie zegt jou dat ik dit ook niet doe!!! Let maar eens goed op wat er de komende tijd bij de fabrieken allemaalgaat gebeuren. Nu opstappen gaat niet, redelijke opzegtermijnin acht houden. Dit is het enige wat ik je nu kan zeggen.
Onbekend
Henk wij denken er net zo over. We hebben zelf te lang te weinig te zeggen gehad over de melkprijs. Dan zijn er altijd partijen die je leegzuigen omdat je geen HO roept. Maar er komt een moment dat we zeggen: die melk is nog steeds van ons tot die van het erf af is. En tot dat moment bepalen wij wat ermee gebeurt.
Toen de prijzen voor stierkalveren te laag waren hebben we op een gegeven moment ook gezegd: niks ervan. We houden ze voorlopig. Dus hebben we een paar stiertjes zelf grootgebracht. Er zijn grenzen, en het maakt ons niets uit of anderen dat een druppel op de gloeiende plaat vinden.
Onbekend
Hoe is het toch mogelijk dat iedereen in een keer niet meer snapt dat de coöperatie een verlengstuk is van het eigen bedrijf en de manier om een product gezamenlijk af te zetten je hoeft maar naar andere landen te kijken waar de afzet op een andere manier is geregeld dan weet je dat de coöperatie's wel is waar een te lage melkprijs uitbetaalde maar wel een markt conforme dat de coöperatie nu in een zo korte tijd de spot markt niet kan volgen is ook niet raar maar iedereen rekent het de coöperatie wel aan.
Onbekend
Arie mijn leveranties aan de zuivelfabriek is ook een vaste verhouding. Zie hoe moeilijk je nu weg kunt. Als een bedrijf goed draait krijgt de werknemer ookeen bonus/winstuitkering o.i.d. Het is bij de zuivelfabrieken alleen maar dat ze ingedut zijn en te snel tevreden waren of nog zijn met de verkoopprijzen aan de de retailers en de cooperaties onderling ook nog concurrenten blijken te zijn.
Waarom wordt er door de grootmacht Albert Hein gezegd:" wij willen wel meer voor jullie zuivel, betalen als onze concurrent het dan ookmoet."
Met onderhandelingstactiek moeten de verkopers van de zuivelfabrieken eens in de leer bij de onderhandelaars van deze grootmachten. Het is te zot voor woorden een melkleverancier maar een half prcent rendement en ik de supermarkten 22%. Waarom moeten we beneden de kostprijs blijven produceren? Vertel het Arie waarom?
Onbekend
Henk we hebben het in het voorjaar met de weide melk en merk melk weer gezien hoe concurentie werkt ieder bedrijf moet vervolgens zelf bepalentot welke prijs ze blijven leveren het hebben van een alternatieve afzet die voldoende oplevert is hierbij wel erg belangrijk en dit is er pas een aantal maanden het geval .
Onbekend
Complete onzin wat jij over AH vertelt, waarom is AH dit voorjaar overgestapt van Campina naar Rff, ik denk vooral om de prijs, kan er veel meer over vertellen, maar dat heb al eerder gedaan.
Onbekend
Arie , ken jij wel werknemers die genoegen nemen met een loonsverlaging?Man schei toch uit. Er wordt al gestaakt om MINDER MEER. Dit is heel wat anders dan telkens WEER MINDER!!!

INKOMEN DAAR DRAAIT HET OM.
Onbekend
Arie , je werkt ervoor wat je produkt in de markt opbrengt- das onmogelijk- de verkoper van de zuivelfabriek vraagt mij niet voor welke prijs het weg mag. Gaat meestal weg onder de kostprijs van de boer. Varkensboeren vergelijk- ik weet van zeer nabij dat de prijzen voor de vermeerderaars bedroevend slecht zijn. 18 euro voor een big, ook veel te weinig en ik ben bereid meer te betalen voor mijn karbonade als de varkensboer hier mee geholpen. Maar juist de varkenboer kent hoge pieken en hele diepe dalen. Maar ik begrijp niet - jij wel natuurlijk- waarom de zuivelfabrieken leveren aan de retail tegen een prijs die onder de kostprijs van hun leveranciers liggen. Waar gebeurt dit nog meer? Ik weet wel de detailhandel verkoopt ook sommige producten wat hun geld kost, maar tegenover staan tig artikelen die bij hen die verlies weer goed maken. Wij hebben maar 2 artikelen en wel melk en vlees das het verschil!!. Ik verkoop volgende week mijn tent niet, ik wil mijn kinderen toch de kans geven om het over te nemen, zodat ze later nooit kunnen zeggen we hadden wel boer willen worden, maar onze pa heeft jaren gelden het bedrijf al verkocht.
Een wat betreft INKOMEN DAAR DRAAIT HET OM- tuurlijk er zijn heel andere waarden in het leven wat veel belangrijker is.
Maar in de context van vorige tekst past het wel.
Onbekend
jij met je mooie woorden je bent ondernemer of niet, blijkbaar liever werknemer, ik zou zeggen ga snel solliciteren, wat een klaagzang.
Onbekend
In de autoindustrie is dat voor bijna alle toeleveranciers heel normaal.
Onbekend
Alleen als een ander het zelfde (kwaliteit) niet kan maken,maar de slijtdelen zoals lagers,uitlaten,schokbrekers enz.worden bij een duitse auto echt niet in duitsland gemaakt maar gekocht/gemaakt in lage lonen landen!
Onbekend
vroeger voerden we toch ook tapioca omdat het goedkoper was dan inlands graan?
Onbekend
Vroeger? nu weer volop omdat het een klein beetje goedkoper is dat de granen! en de technische resultaten dus weer dalen bij m'n varkens
Onbekend
Mis, daar kun je niet zomaar even wisselen,je kunt geen vw deurknop op een mazda monteren. Vanaf de ontwikkeling worden de toeleveranciers al bepaald, mensen geschoold.Een intel uitwisselen voor een amd gaat een stuk makkelijker.
Ik heb eens een nieuwe kop nodig gehad voor mn tdi. In polen kosten die orgineel veel minder dan in dld. Enige zichtbare verschil made in polen ook door vw zelf.
Je denkt toch niet dat een duitser daar rond mee wil rijden.De gemaakte kosten worden dus gewoon betaald.Waarom ook niet.

>Of dat kostendekkend is, dat geen zaak voor de afnemer/koper maar iets wat de >leverancier maar moet uitmaken voor zichzelf.
Niet dus.Anders is het er gewoon niet.
Onbekend
maar alle kosten worden wel in de melkprijs verwerk over doorbereken gesproken
Onbekend
En dus mag je geen redelijke prijs vragen maar moet je afwachten? Al ooit een auto gekocht waarbij jij alleen de koopprijs mag bepalen?
Onbekend
Inkomen is een randvoorwaarde,draait het absoluut niet om,als dat je belangrijkste drijfveer is snap ik niet dat je boer bent
Onbekend
Bij mij draait het wel om inkomen , als je het voor de hobby doet kun je beter een kinderboerderij beginnen. Ik ben het volledig in deze met Henk eens!
Onbekend
Daarom heb jij ook je eigen weg gekozen door bij melkprijzen van 30 cent te verkopen,ik heb ook gezegd dat het een randvoorwaarde was,tot nog toe kunnen we makkelijk aan die voorwaarde voldoen,als dat niet meer lukt moet je wat.Maar je bent in mijn ogen zelf verantwoordelijk,ik lees hier veel reakties van mensen die die verantwoordelijkheid bij een ander leggen.
Dit is iets wat in de hele samenleving steeds erger wordt en ik heb niet de behoefte daar aan mee te doen.
Onbekend
Je bedoelt toch niet dat ik het niet meer kon redden? Dat ik mijn quotum verkocht heb heeft andere redenen. Maar laat ons eerlijk zijn dat de melkprijzen veel te laag waren de laatste jaren.
Onbekend
Je hebt je quotum niet uit armoede verkocht, m.a.w. George, zo slecht was het de laatste jaren dus echt nog niet, dan zijn we het eens.
Ik denk dat sommigen zich de laatste jaren in nesten hebben door gewoon veel te veel en vooral veel te duur quotum te kopen, geldt ook voor de melkmaatschappen.
Wat ik het ergste vind, om daarna de schuld nog weer eens te leggen bij een ander, de zuivelcöoperaties.
Onbekend
Ik kan het niet laten hier Nu nog op te reageren ( buurt BBQgehad )
maar volledig mee eens Brutus !!
Onbekend
en eu hoe was het bier, hopelijk grolsch
Onbekend
Nee was Warsteiner maar toch ook erg lekker
Onbekend
heren een werknemer weet wat hij/zij verdiend in een bedrijf die hebben een cao dus dat mag wel geregeld worden op die manier je kunt het zefs helemaal niet met elkaar vergelijken want werknemers weten wat ze verdienen dezeis van te voren afgesproken
Onbekend
Wordt n beetje moe van je Arie, je kan ook gewone kritiek geven... met reacties als: dan heb jij een draai in je hoofd.... wat schiet je daar nu mee op.... je vind jezelf de beste... en dat mag... maar hou dat maar voor je....
Onbekend
get a life...
Onbekend
Zoals heel vaak heeft arie weer eens gelijk erikje
Onbekend
en voor jou; get a wife.......................zodat die jou een beetje kan dimmen!
Onbekend
Zo, en nu heeft de hele LTO-jaknikkkende meute z'n zegje in polonaise gedaan en houdt iedereen die groot gelijk heeft door een fatsoenlijke melkprijs te eisen, zich wel weer stil, leuk prikbord hier. Je zult het met LTO eens zijn anders: koest... dat doen ze ook wel weer...
Onbekend
Krek zo ist ,ie sloat de spieker op zun kop.
Onbekend
Wat wil je eisen Ard een hogere melk prijs krijg je alleen als de markt dit toe laat !!
Onbekend
Is toch gezellig een polonaise hier op dit prikbord, van hier tot Oeteldonk.
Onbekend
waarom denken een aantal mensen hier dat lto de macht heeft??? en of proberen nmv-ers een machtgreep te doen!!! heb toch meer vertrouwen in jezelf en zie lto en nmv als gezamelijke belangbehartigers. DE (wereld) MARKT maakt de dienst uit. geleide economieën zijn saai en weinig inspirerend (communisme) star en geldverslinderd (melkquotering) en nooit geen lang leven beschoren!!
Onbekend
Die in gedachte vastgeroeste LTO kliek hier snappen niet dat de rest het gaat om de vrije markt te beinvloeden dat is heel iets anders dan zoals jij het noemd "een geleide economie" De vrije quotahandel heeft nooit anders gedaan door b.v. kunstmatige krapte creeeren onderling samenwerken de overbekende belrondjes enz. enz. en mekaar iets gunnen zoals hier laats iemand zei kom je veel verder !
Onbekend
Als je een vrije markt beinvloed heet dus geen vrije markt meer.
Onbekend
Of in een vrije markt ben je vrij in doen en laten weet jij het?
Wat ik wel weet van familie van me die in de aannemerij zit dat het z.g.n prijsoverleg na jaren van ff niet,weer heel normaal begint te worden en als je niet mee doe heb je in 1 keer b.v. 5 concurrenten die je het leven zuur gaan maken!
Dit is de keerzijde van een vrije markt!
Onbekend
van wanneer is dit bericht eigenlijk arie volgens mij is dit van dit voorjaar kun je aan zien dat lto achter loop met de berichtgeving met name als het om de ddb gaat immers lto en arie zijn tegen maar na navraag blijkt het effe anders te zijn
Onbekend
Ik denk dat jij een beetje achterloopt dirk, gezien de reaktie van de direktie van cono (dit maal niet afkomstig van de Heer Hulst) is dit bericht "vers van de Pers".
Ik heb dit voorjaar nergens een reaktie van Wil Scholtens gelezen, dus...
Onbekend
Arie-j plaatst alleen artikelen om het DDB en NMV de kop in te drukken, waarom de NMV is een belangenbehartiger .
De leden zijn uit zich zelf lid geworden ,iets wat je bij de lto niet ziet alleen opzeggingen...
Verder vindt ik collumschrijvers in het algemeen te veel inpact hebben het is slechts één persoon die het schrijft.
Ook is het zo dat de Nieuwe Oogst een ledenblad is van de lto en er alles aan doet de ddb en nmv zwart te maken , het gaat immers om ex-leden van de lto!

NMV heeft veel meer onderwerpen , zwak van jou .......
Onbekend
waarom plaats jij dan zelf geen artikelen hier van de nmv.
Onbekend
Onbekend
weet niet hoe ? jan
anonymous_821
Beetje rare draai in het hoofd?
Als jij gewent bent, zoals zoveel melkveehouders, je kalveren met de koopman mee te geven bent je dan werknemer van die veekoopman?
anonymous_821
Coöperaties bepalen de prijs, dat moet je zeggen.
En daarom durven particulieren niet eens zelfstandig een prijs neer te zetten.
En dat van die werknemer is natuurlijk lariekoek.

Bovendien heeft een werknemer eenvaste diensverhouding tegen een vooraf bepaalde prijs.
Dus daar is juist wél een afspraak over de prijs vooraf.
Daarom slaat het nergens op om over werknemer te praten omdat je geen vaste prijs afspraak hebt.
Dat is juist het principe van een coöperatie.
Het is een eigen bedrijf van de melkveehouders die tegen kostprijs werkt om de beste marktprijs voor de melk te maken.
Dat particulieren dat na-apen toont hun zwakte
anonymous_821
Moet je echt werknemer worden, of op contactbasis gaan werken zoals kalvermesters.
Daar zijn er net een 70 bij die hun contract niet verlengt is,
En jij dan nog beweren dat bij vaste prijzen de prijs alleen omhoog gaat?

Of wil je soms aangeven dat tuinders of de varkenshouders op dit moment de kostprijs kunnen doorberekenen?
Man laat naar je kijken, ze lachen je in je gezicht uit

Of je bent ondernemer, en je werkt voor wat je product in de markt opbrengt.
Of je verkoopt volgende week de boel, en Henk gaat bij een baas werken
Een andere weg is er niet!
anonymous_821
Als jij zo goed weet dat varkens boeren hun kosten niet kunnen doorberekenen waar praat je dan nog over?
Waarom zou een zuivelbedrijf zich aan de markt kunnen onttrekken terwijl alle andere bedrijven dat niet kunnen.
Neem Vion of weet ik welke varkens verwerker, of neem voor mijn part de van Drie groep met de slachtkalveren., of laten we de tuinbouwveilingen nemen etc.
Nergens worden prijzen doorberekent op basis van de kostprijs van de leveranciers.
Het idee alleen al zou men daar te gek voor woorden vinden.
En dan ga jij vragen waarom het in de zuivel niet zo is?
Heb je nou werkelijk zo'n dik hoofd, of wil je het niet begrijpen?
anonymous_821
De autoindustrie koopt niet anders in dan welke andere industrie.
Ofwel ze kiezen de voor hen beste uit, op basis van kwaliteit en prijs etc.
Of dat kostendekkend is, dat geen zaak voor de afnemer/koper maar iets wat de leverancier maar moet uitmaken voor zichzelf
Als een toeleverancier niet mee kan met de prijs, dan kan hij twee dingen doen, of zijn prijs aanpassen, of zijn productie stoppen.
Een aangezien boeren dat laatste vrijwel nooit doen zullen ze voor het eerste moeten kiezen.
Zo simpel ligt dat
anonymous_821
Je mag alles vragen wat je maar wilt, of je krijgt is een ander verhaal
anonymous_821
Daar zei iemand wat zeg.
Zelf heeft hij herhaaldelijk over "lopen zeiken" of over iemand "afzeiken"

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkprijs , nmv , ddb , cono , ondernemerschap , melkveehouders , boer , doc , jelle feenstra , sjoerd hofstee , jannes oosterveld , zuivelonderneming , coöperaties en werknemers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0