Illustratie van: FerreV

Prijs maishakselen

Wat zijn bij jullie de hakselprijzen??
heb er een gehoord die voor 325/HA hakseld met 5 wagens(moderne apparatuur)
volgens mij zijn ze allemaal duurder of vergis ik mezelf

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
€325,-met 5 wagens is niet veel! Maar waarom met 5 wagens? Heb je de percelen zover van huis liggen? Bij mij hakselden ze maar met 2 kippers.Vorig jaar €275,-.Dit jaar weet ik de prijs van hakselen niet omdat ik mijn mais heb verkocht om te dorsen.
Onbekend
Als ze met 5 wagens zijn, kunnen ze op het gemak eten en koffie drinken. 😄
Onbekend
220 euro inclusief 2 wagens
Onbekend
275 euro/ha met twee of drie (verder gelegen percelen) silagewagens
Onbekend
vorig jaar 225€ per ha met drie wagens
Onbekend
Stel je dan nog eisen ( haksellengte, korrel vermalen of in vier delen of alleen aangeraakt, shovel of trekker op de kuil)????
Onbekend
Altijd al gedacht dat we hier in Groningen veel betaalden. Op basis van vorig jaar
verwacht ik dat we dit jaarboven de € 400 betalen . Hakselaar, twee wagens en shovel.Maar de mais is nog lang niet rijp, we kunnen nog sparen.
Onbekend
Bij mijn loonwerker is de prijs afhankelijk van aantal ha en aantal wagens.Vorig jaar was het met twee wagens en shovel 10 hectare in totaal.Ik moest 290 ex btw betalen dat is in nb.
Onbekend
vorig jaar 305.00/ha ex btw omg hoogeveen dit jaar een andere loonwerker deze doet het voor275/ha incl dat is met twee trekkersen een shovel op de kuil
Onbekend
Bij jullie is het wel goedkoop, hier 350/360, betreft wel mais op 8 km afstand (4 kiepers)
Onbekend
De prijs is niet zo van belang vind ik, maar wel de kwaliteit van het werk wat de loonwerker levert. Hier in de buurt ook een "loonwerker" die een laag tarief hanteert maar een stoppel achter laat van wel 25 cm langer dan normaal . Heb je zomaar 10% minder opbrengst, maar je betaalt wel minder voor het hakselen..................
Onbekend
Maar je zetmeel gehalte gaat wel omhoog. Goedkoop energie rijk voer.
Onbekend
Waarom zeuren over de prijs die de loonwerker rekent, wij willen toch ook graag een goede prijs voor ons product. Dus nou dan, niet zeuren. Kwaliteit mag en moet betaald worden
Onbekend
hakselaar met twee grote silagewagens en zware tractor op de kuil voor 277 euro ex btw. Enkele percelen op 2 km afstand waardoor af en toe de hakselaar even stil staat, maar de kuil wordt uitstekend aangereden. Ik ben dik tevreden met het werk van m'n loonwerker en hoop dat ie nog jaren komt hakselen!
Onbekend
Wij doen maishakselen per uur (1 perceel van 7 ha) op een kilometer afstand.

415 euro per uur
Ze komen dan met 2 kippers en een shovel
Grasbaal
Een loonwerker bij ons in de buurt (NH) wil ook heel scherp met zijn prijs, hij weet alleen nu nog steeds niet voor welke prijs, hier een video van zijn nieuwe hakselaar en uitleg door de loonwerker:
video.google.com/googleplayer.swf/…

<a href=
video.google.com/googleplayer.swf/…
target=0><img src=mechanisatie.nl/aanbod_fotos/…;

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mais hakselen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
24
TREFWOORDEN