Bobo,s bij zuivel uit hun funktie zetten

wanneer worden zuivel bobo,s eens ontslagen uit hun funktie????

bij campina 1 eurocent boerenmelkgeldweggegooit bij leerdammer verhaal

beekmanpzontbreken van visie op langere termijn en niet willen invoeren flexible
quotering en daar geen onderzoek naar willen verrrichten (al veel jaren te star geweest)

fcdf heeft boerengeld verkwanselt met weidemelk ten opzichte van campina
onder de prijs doorgaan inplaats van samenwerken

wanneer worden zuivelbobo,s eens ter verantwoording geroepen
door leden

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Niet.

In een cooperatie is het niet de gewoonte om te handelen zoals aandeelhouders. Wel de gewoonte om bestuurders te belonen als zijnde toppers.
Onbekend
waarom niet belonen als tobbers bij geen goede resultaten?
Onbekend
ho ho arie ik zou niet weten waarom falende verkopers niet afgerekend kunnen woerden bij coops en particulieren hebben deze geen verantwoording gaat wel om inkomens van boeren
Onbekend
Ik weet niet waaraan jij je melk levert, maar als je niet tevreden bent moet je daar de mensen ter verantwoording roepen.
Of durf je dat niet en zet je daarom hier alleen een grote bek op ????
Onbekend
Jij wel dan ? De pot....
Onbekend
arie levert helemaal geen melk vandaar zijn reactie
Onbekend
Waarom word jij niet uit je functie gezet?

als er een kalf sterft.
als je hooi natregent
als je ooit quotum hebt gekocht voor meer dan 40 cent?

of in het voorbeeld beekman: omdat je mest moet afvoeren. Quotum is een europese regel daar kan beekman ook niets mee....
Onbekend
Dit slaat natuurlijk nergens op richard hij doet voor zijn eigen. maar die bobo"s voor vele gezinsinkomen maar jij vindt het zeker allemaal prima zo. ik zeg ook niet dat ze weg moeten. ik ben zelf wel gegaan,
Onbekend
Daar hebben we bla bla Rene weer. Volgens mij krijg jij heeeeel erg veel meer voor je melk dan wij. Alleen was het de laatste jaren zo dat de particulieren onder de cooperaties gingen zitten met hun melkprijs. Ben erg benieuwd aan wie je levert.
Onbekend

rene, we kunnen de zuivelbedrijven in ieder geval één ding verwijten en dat is dat ze iemand met jouw talent en kennis aan de kant laten staan. Da's toch echt een gemiste kans !!!!
Onbekend
Goede stellingen, helaas ijdele hoop . .. . de een houdt de ander de hand boven het hoofd en samen doen ze wat ze maar uitkomt............. Tuurlijk wil je daar geen lid van zijn. Het wordt gewoon algemeen geaccepteerd.
Onbekend
Jij en Rene roepen wel van alles, maar ik zou graag willen weten waar jullie je melk leveren en of jullie je ook naar je eigen afnemer toe zo ferm opstellen.
Of is het alleen gezwets in de ruimte???
Onbekend
Das de coöperatie hè, niemand voelt zich verantwoordelijk dus niemand hoeft zich beraden over zijn positie.
Neem nou Rff,gaan ze daar de uitbetaling over de kop halen nu grof winst wordt gemaakt. welke bestuurder trekt nu de boetekleed aan om toe te geven dat ze daarmee fout zaten. Welke bestuurder neemt nou zijn verantwoording dat er zoveel leden afscheid nemen ( ze gaan niet lopen uit weelde).Welke bestuurder gaatnu eens uitleggen dat er 36% winst wordt gemaakt terwijl de boeren rood aanlopen op hun bankrekeninghoe is dat mogelijk? Wie ? Roept U maar.
Der zijn nog nooit bestuurders op gestapt omdat ze niet eens waren met het gevoerde beleid.Afgezien van coberco bestuurders (na fusie met friesland).
Tis gewoon ene kliek die elkaar de handen boven de kop houden.
Onbekend
Jij bent dus ook van het nivo Rene en Ard, en natuurlijk nooit een ledenvergadering bezocht. waarschijnlijk ook geen lid en je weet ook duidelijk van toeten en blazen. Kortom, je lult maar wat!
Onbekend
leuk van iedereen om te gissen bij wie ik melk lever
en laat dit nou mooi onze campina zijn
op ledenvergaderingen is het een groot jaknikfeest
en denk maar niet dat je je tot de top hoeft te wenden
daar hebben de bobo,s hun trukjes wel voor met mooi weerpraatjes
ER IS ALTIJD WEL EEN REDEN TE BEDENKEN waarom ze niet mee kunne met de prijzen van een ander .
dan zijn het de langlopende contrakten en dan is het weer omdat ze niet zoveel verpoederen
nee wat menigeen niet weet is dat campina op het moment aan het vooruitbetalen is
omdatze eigenlijk heel niet mee kunnen met de prijzen
ze zitten namelijk nog vast aan enkele langlopende contrakten
en ja als van bakel nu ineens je leveranciers
losweektmoet je wat
let maar goed op wat er binnenkort gaat gebeuren
de nabetaling word VEEL MINDER
EN JA WIE REKENEN WE AF OP DIT DOMME BELEID ??
tini sanders blijft rustig zitten hoor
want die langlopende contrakten die lopen nog een jaar zei hij op de demostratie van de ddb in zaltbommel
Onbekend
je noemt het "onze campina", het siert je ook nog!
Onbekend
lang lopende contracten van een jaar kunnen wel zijn afgesloten maar meestal is dan geen sprake van een harde prijs, maar veelal is de uiteindelijke prijs een afgeleide van bijv een of andere/meerdere notering(en). dus volgens mij geen excus voor een lage melkprijs.

als het werkelijk zo is dat veel leden weglopen naar een ander lijkt het mij niet zo moeilijk om met die leden gezamelijk Sanders op een zijspoor te zetten. of zijn de Campina leden daarvoor te individualistisch ingesteld?
als het werkelijk zo is dat Campina aan het "vooruit betalen" is, kun je volgens mij het hele bestuur per omgaande aan de kant zetten want dit is natuurlijk wanbeleid ten top.

Ik denk dat het voor jou tijd wordt om op te staan en gaat doen wat je doen moet. voor iemand met een mond zoals jij die hier tentoon spreid moet het volgens mij een koud kunstje zijn om de top van Campina incl Wantenaar en consorten naar huis te sturen. veel sucses!
Onbekend
Kun je ook noginhoudelijk reageren? Of is dat je standaard reactie als je met ie
iemand niet eens bent.
" natuurlijk nooit een ledenvergadering bezocht. waarschijnlijk ook geen lid en je weet ook duidelijk van toeten en blazen"
Kennelijk is jouw niveau laag.
Onbekend
Jij slaat zoveel wartaal uit dat het moeilijk is om daar nog inhoudelijk op te reageren, maar vooruit omdat je zo aandringt zal ik een poging wagen.
Het feit dat er nu gediscussieerd wordt over de uitbetaling cq winstverdeling, wil nog niet zeggen dat dit tot nog toe fout is geweest. Er ontstaat straks een nieuwe situatie volgens Visie 2015, en daar moet de winstverdeling bij passen.
Verder is nog helemaal niet duidelijk of er veel leden opstappen, dat zal straks na 1 oktober pas blijken.
Daarom: jij roept maar wat.
Maar wat dat inhoudelijke betreft, geef eens antwoord op mijn vragen:
ben jij lid, en heb je ooit wel eens een vergadering bezocht???
Of is het jouw standaardreaktie om op de persoon te gaan spelen?!
Over niveau geproken....
Onbekend
En dat je in een dalende markt ook achter de werkelijkheid aanhobbelt met wel één maand vertraging
Onbekend
Dus conclusie: Bestuur endirectie gingen er van uit dat winst altijd laag blijft.Wat voor een uitgangspunt van beleid is dat of is het beleid opgerichtdat er niet gepresteerd behoeft te worden. EnJ.R, dat noem ik kortzichtig

Enals de markt naar beneden gaat,gaat dan de voorschotprijs dan ook een 3/4 jaar achter de feiten aan hobbelen,reken maar niet hoor.
Dat zelfde gebeurdt met de kiloprijs van varkens,als de markt stijgt dan gaat het met centen en stuivers en zodra de markt zakt gaat het met dubbeltjes en kwartjes. De afnemer rekend altijd naar zijn kant toe.
Onbekend
Je snapt er duidelijk helemaal niets van!!
Advies: bezoek eens een ledenvergadering als je tenminste lid bent, kun je ook eens een zinnige opmerking maken.
Onbekend
Wederom een bijdrage zonder enige inhoud, je kunt beter op toiletpapier gaan schrijven. Elk velletje heeft het zelfde motiefje.
Onbekend
het is maar net hoe je het bekijkt maar de mcm is nu wel achterhaald ik zou pleiten voor een prestatieprijs per onderneming en geen indexondernemingen dan kun je beter zien hoe de onderneming presteerd en dat lijkt mij veel gezonder
Onbekend
Dirk, wat is er met jou aan de hand: wijze praat!!
Onbekend
dit heb ik hier vaker neergezet sjakie
anonymous_602
Het systeem van MCM hebben we jaren naar tevredenheid gehad volgens mij. Nadeel van deze systematiek is echter dat de vaststelling van de voorschotprijs achter de markt aan loopt. Als het systeem echter goed werkt moet er aan het eind van het jaar een melkprijs uitrollen die marktconform is.

Nadeel van het systeem is echter dat bij een hoge winst er te weinig terugvloeit naar de leden/melkveehouders. Dit kan dus worden veroorzaakt in een situatie dat een of enkele indexbedrijven het behoorlijk slechter doen dan de markt. Dit is volgens mij nu aan de orde waardoor het bestuur en de leden het systeem willen herzien.

Dat er leden zijn die alleen maar naar de voorschotprijs kijken en de prijzen op de spotmarkt en daaruit de conclusie trekken dat ze elders beter terecht kunnen vind ik behoorlijk kortzichtig.....
anonymous_821
Waarom jagen we Rene niet de straat op?
Heb ik wel niks mee te maken
Maar Rene heeft ook niks te maken met ontslag van een zuiveldirecteur van een coöperatie
Zodra leden om ontslag op ledenvergaderingen gaan roepen Rene, en het gebeurt niet, dan kunnen vragen zoals jij gesteld worden
Maar aangezien er geen enkele suggestie is geweest door leden om een directeur te ontslaan hebben leden er geen behoefte aan
En hun oren naar zo'n buitenstaander als JIJ laten hangen?
Ze zullen wel wijzer zijn!
anonymous_821
Het is nog erger, hij is geeneens lid van een coöperatie
anonymous_821
En ik heb dan ook geen behoefte om te roepen dat bestuur of directie van een Coöp moeten worden ontslagen
Dat is mijn zaak niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina , zuivel , leerdammer , weidemelk en samenwerken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0