Illustratie van: WillemsF

Broeiremmer mengwagen

vraagje, ik wil graag mijn mengsel de hele dag koud houden, met de verse mais gaat dit net aan. Wie heeft ervaring met een toevoegmiddel zoals mierenzuur? andere suggesties ? en wat zijn de kosten per dag voor 3 ton voer? Alvast bedankt voor de moeite, jeroen

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Schreef ik een paar dagen geleden al; men schrijft voor 2 liter per 1000kg voer per dag, wij hebben goede ervaring met 0,8 tot 0,9 liter per 1000 kg.
Kost mierezuur niet 1,5 tot 2 euro?
Onbekend
Ook wordt / blijft het voer dan fris / smakelijk waardoor de opname stijgt.
Onbekend
rondgebeld en besteld. Agrifirm verreweg goedkoopste 127 euri voor 100 kg. Morgen brengen en uitproberen. Bedankt voor de tip, ik hoop dat het succesvol wordt. vr gr jeroen
Onbekend
Sinds vorig jaar geen grond meer op de kuil, alleen onderfolie, hermitex plastic en nicosilkleden, dit dichtgelegd met grindzakken. Geen wanden erlangs. Gaat goed.
Had dit jaar de oude mais op en ben nu sinds 3 weken met een klein kuiltje direkt nieuwe mais gaan voeren. Leg hem wel iedere dag weer dicht met de grindzakken, maar blijft zonder enig conserveermiddel perfekt koud, boven verwachting! Ook het gemengde voer voor de koeien blijft zeker een dag mooi fris. Ben er zeer tevreden over.
Onbekend
hermitex plastic?? Wat is dat, kost ht en bij wie kun je het kopen?zwaar?
Kuil wel eens over elkaar maar met alleen afsluiten met plastic en nicosil kleden valt tegen.
ALs ht goed bevalt bespaart ht toch behoorlijk wat spitwerk.
Onbekend
Hermetix (Dit is de juiste naam) is een vrij dun (0.15 dikte) plastic, wat zich onderscheid van het gewone zwarte plastic in sterkte en ook in luchtdoorlatendheid, het schijnt dus nog "dichter" te zijn volgens de verkopers. Voor mij is de reden van gebruik dat het veel makkelijker werkt, lichter en soepeler.Vroeger gebruikte ik altijd 0.20 dikte zwart plastic en dat vind ik zo onhandig stug zwaar spul, vandaar Hermetix. Ik koop het bij Robertus of Visscher Holland ( www.visscherholland.com ) , maar veel andere leveranciers hebben het ook. De laatste rol van 14 x 50 kostte mij € 216.50 ex. Ik denk dat je het wel eens gezien hebt, ene kant wit, andere kant donkergroen.
Onbekend
jeroen6200
hoe ga je het mierezuur goed verdelen in de voermengwagen
dit lijkt mij wel belangrijk
gr michiel
Onbekend
vandaag voor t eerst gebruikt. Heb voor 3 ton ongeveer 2,5 liter toegevoegd. Het mierenzuur eerst in een gieter met 10 liter water gedaan, om een betere verdeling te bewerkstelligen. Eerst mais laden, zuur erbij, krachtvoer mineralen, dan luzerne en tenslotte afladen met graskuil.Ik hoop dat het succes heeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen en broeiremmer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN