Hoofcare DA

Wie maakt er gebruik van DeLaval Hoofcare DA Voor in voetbaden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
kopersulfaat is het best.
Onbekend
een keer gedaan maar veel betere resultaten met formaline en kopersulfaat
Onbekend
gebruik ook kopersulfaat en formaline weet, bevalt het best, maar zijn er goede alternatieven
Onbekend
Ik ken een veehouder bij ons in de buurt, kende moet ik zeggen, want hij is inmiddels overleden aan slokdarmkanker, die een intensief gebruiker van formaline was. Voetbaden en ontsmetten ,hij kreeg het voor elkaar.Of er een causaal verband is kan nooit met zekerheid worden beweerd. Ik vertrouw die troep niet, dat weet ik wel. Een alternatief graag, noem ze me behalve eerdergenoemde.
Onbekend
is kalk een goed alternatief
Onbekend
Nee,niet voor vervanging van de formaline,als extra kan het wel helpen.De klauwen drogen beter op,maar het is geen vloeistof,dus komt het niet op de plek waar het wezen moet.
Onbekend
Misschien kalk oplossen in water.
Onbekend
Van je scheikunde lessen van vroeger zou je moeten weten dat kalk zeer moeilijk oplost in water (eigenlijk niet). Hooguit kun je er een papje van maken.
Onbekend
Oeps, ME
Onbekend
sorry buurman
Onbekend
Mee eens,

Formaline is een hersentumor uitlokker, evenals zoetstof sacharinne (vorm van formaline ) die in ligt producten zitten...in veel werelddelen is dit verboden.

Troep komt er bij ons niet in.
Grasbaal
Zijn er al mensen die ervaring hebben met Intra Hoof-fit?: [www.efarm.nl]
Onbekend
wel een mooi voetbad !waar zijn die te koop ?
Onbekend
Ik gebruik al 8 jaar geen poten(besmettings)bak. Mortellaro individueel aanpakken, zorgen dat de koeien genoeg structuur binnen krijgen, Weerstand van de koeien is allerbelangrijks.
Weinig klauwproblemen.
Onbekend
Idem Jeroen, ik heb de voetbaden en de aanverwante troep(formaline en kopersulfaat hadden ze allang moeten verbieden) ook al lang afgezworen.
Ik behandel alle koeien individueel en als je het rantsoen maar goed voorelkaar hebt heb je ook gezonde klauwen. En als men denkt dat dit alleen op kleine bedrijven kan, ik melk momenteel 200 koeien en sinds ik geen voetbad meer gebruik is de klauwgezondheid alleen maar toegenomen.
Onbekend
Idem, best wel eens een beest met mortelaro, maar smeer daar in de melkput met een kwast een papje van kopersulfaat met propyleenglycol (plakt lekker) op. Gebruik een halve kilogram op jaarbasis. Werkt perfekt, bij 10% is een herhaling nodig. Geen gedoe met voetenbaden, geen kankerverwekkende formalinedampen en slechts minimale milieuvervuiling van het zware metaal kopersulfaat. En nog lekker goedkoop ook....
Onbekend
en ze leefden nog lang en gelukkig.... Alleen ik geloof ni in sprookjes..
Onbekend
elke 4 weken 4% formalinebad met kopersulfaat in een stal die lekker ventileert. Ik heb geen problemen met mezelf of allemaal schijtende koeien, heel misschien een nieuw vaarsje en heb geen mortellaro onder de koeien. Verder strooi ik ook geen koper meer op het grasland sinds ik kopersulfaat in het voetbad doe, toch stijgen de koperwaarden in het gras nog niet echt.
Onbekend
Ik geloof ook niet in sprookjes. Dat wil nog niet zeggen dat ik net zo kortzichtig ben als jij. Als jij geen enkel vertrouwen hebt in hetgeen hier op het prikbord verkondigd wordt reageer dan a.u.b ook niet en blijf lekker in je eigen wereldje leven.
Onbekend
Als je hiermee bedoelt dat ik lieg, Erik, kun je dat beter woordelijk typen, dan is dat voor iedereen te begrijpen.....
Onbekend
Een alternatief is misschien podocur, maar dat is ook geen lekker goedje.

[www.distrifarm.be]

En ander nieuw product komt van Biofuture,die beloven ook gouden bergen, eerst zien en dan geloven.

[www.biofuture.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's delaval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN