Milcobel +2,5

Wanneer een niet kaas-specialist de prijs nog zo weet te verhogen, zit er blijkbaar nog steeds ruimte in de voorschot melkprijs die bijvoorbeeld een kaasmaker als RFF helemaal wel kan betalen. Het is wel oppassen dat RFF steeds in het voren de melkprijs (MCM) bekend maaktterwijl bijvoorbeeld een onderneming als Milcobel pas eind november de prijs van oktober publiceert. Maandag over een week zal de MCM-melkprijs wel moeten stijgen, ook al dalen de zuivelnoteringen al wekenlang.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Milcobel verhoogt melkprijs met € 2,50
15 nov 2007 16:14


Het Belgische zuivelbedrijf Milcobel in Kallo heeft zijn voorschotmelkprijs voor oktober van dit jaar verhoogd met € 2,50 naar 39 euro per 100 kilo.

De vetprijs steeg met bijna 25 cent naar € 3,89 per kilo. Voor het eiwit betaalt Milcobel ruim 46 cent meer naar € 7,23 per kilo. Milcobel is één van de vier zuivelondernemingen, die de melkprijs van Friesland Foods bepalen.
Milcobel betaalt over vorige maand € 13,25 per 100 kilo melk meer dan in oktober vorig jaar. Het zuivelbedrijf betaalt dit jaar tot en met oktober met een gemiddelde prijs van € 29,85 per 100 melk € 5,52 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
ik ben benieuwd, je hebt wel een punt..Kunnen ze nu net als bij de melkprijs van 2006 de prijs naar boven bijgesteld moet worden omdat 1 der indexbedrijven een hogere melkprijs uitbetaald dan verwacht
Onbekend
hmm, dit staatje heb ik niet gelezen. Het staatje gaat tot en met september staat er boven. Foutje? Een persbericht die vandaag is uitgebracht is dus feitelijk oud nieuws.
anonymous_602
DD,

Het melkjaar is nog niet afgerond, dus kan de MCM nog gewoon aangepast worden. En anders word de volgens mij eerst de nabetaling in mei hoger dan de 5% die er normaal voor staat. Als dan in november blijkt dat de MCM nog te laag blijkt ingeschat, dan kan dit alsnog worden gecorrigeerd net als nu bij Nordmilch is gebeurt. Alleen als die naar boven is, krijg je niet van die moeilijke vragen op de najaarsvergadering.
anonymous_821
Die 5,52 t/m oktober had ik al hier neergezet.
Lees ook de rest van de voorschotprijzen
[www.prikpagina.nl]
anonymous_821
Het staatje van Nederlandse zuivelondernemingen dat gaat tot en met oktober.
Daar ging het mij toen over, het LTO staatje (t/m sept) is alleen neergezet i.v.m.overname uit het Agr.Dagblad wat met in zijn geheel makkelijker ging

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , milcobel en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0