Campina genomineerd voor Ei van Columbus

Boeren zullen in de eerste plaats kijken naar de melkprijs.
Maar een goed (consumenten) imago is ook wel een goede zaak op weg naar dat doel
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Campina genomineerd voor Ei van Columbus
Den Haag – Het project Verduur­zaming van de Zuivelketen van Campina is in de categorie Duur­zame bedrijfsvoering genomi­neerd voor het Ei van Columbus. Dat is de grootste prijsvraag voor vernieuwende en duurzame initi­atieven.
Het belangwekkende van Ver­duurzaming in de zuivelketen is volgens de jury dat Campina pro­beert om door het hele bedrijf heen duurzaamheid een plek te geven. De ketensamenwerking met de boeren spreekt de jury erg aan. Zij verwacht daarnaast veel van het gebruik van verantwoord geproduceerde soja. Vanwege de schaalgrootte van Campina heeft een dergelijke beslissing volgens de jury veel effect.
In de Categorie Duurzame dienst of product is Meatless ge­nomineerd. Meatless is een vezel die sterk lijkt op die van vlees. Het kan het vlees vervangen in be­werkte vleesproducten. De pro­ductie vergt vier keer minder wa­ter en ruimte en zes keer minder broeikasgassen dan de vleespro­ductie.
Zie verder Agr. Dagblad
Meatless is niet van Campina hoor en is een concurrent van Valess, dus het succes er van is iets minder Gunstig voor Campina

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina , soja , duurzaamheid , bedrijfsvoering en zuivelketen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0