New Holland 2,5 % rente

Niet dat ik morgen of overmorgen een nieuwe trekker wil maar ik zie regelmatig in folder en bladen regelmatig advertentie's credo's met een 2,5% rente aanbieding als je een nieuwe NH wil kopen. Wie heeft hier "echte" ervaringen mee en hoe werkt het met versnelde aflossing en/of tussentijdse verkoop. Het is hier niet de juiste site, maar de prikbord van de mechanisatiepagina wordt amper bezocht.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
dealerleaese is qua rente goedkoper dan welke bank ook; je moet alleen alles wel eerst volledig uitonderhandelen want daar zit het voordeel van de dealer.
wel altijd de rentecomponent laten uitrekenen door je accountant/bank want daar gaat ook nogal eens wat fout in het voordeel van de dealer.

bevoorschotting: 65% bruto-prijs excl. BTW; BTW + 35% zelf financieren o.a. mogelijk via inruil trekker.
looptijd: 36 maanden is kort en vergt dus een behoorlijke eigen kasstroom binnen het bedrijf
Onbekend
naar ik meen staat de dealer (new-Holland dealer) buiten dit constructie, je onderhandelt de prijs uit en zij bieden dit daarna aan(directe betaling of financiering). looptijden min. 36 maand, max 60 maanden. zoals ik het al zei, naar ik meen. Of op die rente ook nog BTW zit lijkt me onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk, gezien de fiscus de landbouwinkomsten nogal onder loep heeft genomen(leasemelk, neveninkomsten etc.) Er schijnt op dit ogenblik nogal gebruik van deze constructie gemaakt te worden, ook niet gek gezien het verschil in rente (RC-rente en die 2,5%). Twee jaar toeslagrechten en je trekker is betaald kan menig een denken
Onbekend
Voor 4 jaar terug gedaan. Prijs is eerst onderhandeld. Je moet wel de BTW betalen de rest kun je dan via een finace lease terug betalen in 36 anuanitetiten terug betalen. Mijn bank bemiddelaar zij dat hij het voor die prijs nooit kon doen en dat er verder niets bij is.
Onbekend
Zelfde ervaring, eerst helemaal uitgehandeld en daarna na de koop definitief gemaakt te hebben alsnogin de financiel lease gedaan. Netjes 36 termijnen betaald en daarna was de trekker vol eigendom!
Ook bij ons kon de bank daar niet in mee komen en adviseerde op de aanbieding in te gaan. Wel zorgen voor voldoende kasstroom want het legt natuurlijk wel behoorlijk beslag op je liquiditeit
Onbekend
ons idee was dat ze bij dealerlease in het onderhandelen enige ruimte houden voor dit aanbod; ze vragen in een heel vroegtijdig stadium al of je interesse hebt in een dergelijk financieringsaanbod.
niet alleen NH maar ook diverse andere merken hebben deze dealerlease.

wij kopen elke 5 jaar (nà de desinvesteringstermijn) altijd op deze manier een nieuwe trekker met wederom maximale KleinschaligheidsInvesteringsAftrek --> dus een mooie fiscale aftrekpost nu diverse afschrijvingsposten zijn vervallen resp. worden beperkt.
Onbekend
als het werkelijk zo is dan doen
en je geld naar DSB voor 4,5%

maar ik denk dat je veel goedkoper uit bent als je direct betaald
na goed uitonderhandelen.

als iets op eerste gezicht geweldig aanbod lijkt zit er meestal een addertje onder het gras.
5 jaar niet aflossen en vanaf 2e jaar 8% rente of zoiets
Onbekend
De rente lijkt goed,maar de rest??????
Onbekend
De dealer maakt het niks uit dus dit heeft geen invloed want hij krijgt z'n geld wel.

Verder niks geen adders onder het gras. Het is gewoon voor de CNH groep een manier van extra verkopen en hun kapitaal ook ten gelden te maken.

Na 3 jaar koop je de trekker nog voor 1 euro verder niks.

Voor de cash flow maakt het ook niks uit want het te investeren bedrag geef je toch uit alleen nu pas in 12 of 36 maanden inplaats van ineen keer.

Wil je een voorbeeld zien van 4 jaar terug mail je fax nr maar even.
Onbekend
eerste reactie was hetzelfde, maar ik ken nu een aantal lepe boeren (altijd met een calculator op zak) die het zeker weten het wel kunnen betalen toch voor deze constructie hebben gekozen. Vooral nu de rentes aantrekken en hun rente stabiel blijft je best wel eens fris naar mag kijken. Je merkt het snel genoeg of er speelgeld er tussen blijft hangen voor de dealer, opper maar eens dat wellicht toch voor die andere merk een lichte voorkeur hebt. In het "gewone bedrijfsleven" is dit een normaal gegeven en daar zijn ze ook niet gek dunkt mij
Onbekend
Dit is gewoon via chn finance, zo willen ze de afzet op peil houden en wenden ze hun vermogen aan om de afzet op peil te houden en is het rendement op hun vermogen indirect groter.
Er is verder niks speciaals bij, het is een goedkoop middel.
Het heeft voordelen voor de koper en voor new holland, zo moet je het bekijken.
Wij hebben er heel goede ervaringen mee.
Onbekend
Heb er verschillende malen mee gewerkt en bevalt prima.
Rente is lager dan bankals ze dergelijke acties hebben en alleen het object is het onderpand in tegenstelling tot wanneer je bij een bank financiert, die willen je hele hebben en houden als onderpand voor een trekker

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rente en prikbord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
32
TREFWOORDEN