Siroop

De opname bij mijn mengkuil valt tegen. Zijn er mensen die ervaring hebben met het toevoegen van siroop? Ik heb melasse en concerine geprobeerd maar zie daar geen resultaat van. Zijn er andere producten op de markt die erg smakelijk zijn?
anonymous_0

Laatste  |  

Reacties

Onbekend
Ik gebruik op moment glucoflow of zoiets van hendrix uit een 1000 liter vat mat een gietertje enkele malen per dag erover swieren. Ik voer een blok gras en een blok mais. De mais vreten ze goed en als ik met mun gieter bezig ben krijg ik ineens veel vriendinnen. Je moet het wel enkele keren per dag doen en bij voorkeur op het lossen produkt zodat het er goed inzakt. Zonder dit spul zou ik mun gras er bij lange na niet in krijgen en een stuk minder voeropname hebben. O ja het ureum zakte ook meteen 3 a 4 punten. Snel spul dus. mooie oplossing voor tijdelijk. Spul kost 25 cent de liter en bevat 60* ds en 1230 Vem / kg ds.
Onbekend
Wat zijn de voordelen t.o. melasse van dit product ,wat waarschijnlijk maar de helft kost ?
Onbekend
Ik denk dat het verschil zit in stikstof en fosfaat gehaltes,uitgevonden nav minas
Onbekend
het voordeel is dat glucoflow of ook wel fuitolasse of glucoster genoemt geen kali bevat. Ook is het veel makkelijker te bewerken omdat het niet zo dik en stroperig is als mellasse. het bevat veel pensenergie.
Onbekend
Ik voer melasse een halve kilo per dag, het is opgeslagen in een oude giertank met een 3 duims kogelkraan. Dan loopt het er nog vlot uit al vriest het 20 graden. Overigens heb ik van uitzakken van de melasse nog nooit niets gemerkt.
Onbekend
Je zou je voerleverancier ook kunnen vragen naar glucose siroop. Is prijstechnisch nogal wat voordeliger als de glucoflow. Heb het vroeger al wel eens gevoerd, bij de voerleverancier zo'n ibc tank van 1000 of 1200 liter laten vullen. Als de mogelijkheid er is zou je het ook eerst eens kunnen proberen met 200 ltr ( vat van propyleen of aquablend)
Onbekend
nijsen-granico snoepsiroop, even googelen. Veel mengvoerbedrijven halen hier desnoepsiroop en plakken er hun eigen dure naampje op. Spul is ongeveer 1400 vem, in een vat zit 1300 kg kost 17,70 per 100 kg excl statiegeld voor can(100 euro) Bij 4 stuks tegelijk de maximale bezorgkorting. Voer nu een halve liter per koe per dag gewoon bovenin de voerbak op het gras gooien, loopt er mooi doorheen, opname prima, wel stijging van het vetgehalte, maar eiwit plust ook.bij vorst wordt spul wel wat dikker, maar niet problematisch
Onbekend
let wel op met pensverzuring en uitzakken als het lang(14 dagen) staat. Dan is overgieten of even schudden in de voorlader aan te bevelen. Verder bevat snoepsiroop geen kali en zit er meer suiker(60%) in dan in melasse. Bovendien wordt melasse, zeker met koude, veel te dik.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mengkuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!