Projectontwikkelaars

We hebben nu al twee keer een projectontwikkelaar op de stoep gehad die de boel willen opkopen voor stadsuitbreiding. Ze doen niets als dringen om een eventueel voorkeursrecht van de gemeente voor te zijn en dus snel te handelen.Maar nu hebben we allemaal vrij nieuwe gebouwen en sociaal gezien wonen we erg gezellig en willen het lieftst niet vertrekken. Weten jullie wat het prijsverschil per ha kan zijn tussen de ontwikkelaars en gemeente, kan je als boer deze trein stoppen, hoe zit het met de fiscus etc?? zijn er prikkers met ervaring en tips in deze kwestie?( weet dat je hiervoor allerlei adviseurs hebt, maar wil ook wel is van boeren met ervaring hierin horen wat goed is of juist niet)

Deel dit topic

anonymous_0

Reacties

Onbekend
Heb goede ervaring gehad met makelaar van LTO-Vastgoed, thans werkzaam onder de naam Agrivestain de regio Arnhem-Nijmegen.Kijk op www.agrivesta.nl
Onbekend
tien jaar geleden mee te maken gehad en dachten we dat we veel konden krijgen van de gemeente. Neem een deskundige in de hand, deze kan een vermogen voor je verdienen. Kent de wereld en weet wie de hoogste prijs kan betalen. En dat is niet de gemeente. Ik denk niet dat je het tegen kunt houden en financieel zou je iegenlijk ook wel gek zijn. Handel op tijd voordat de gemeente met vuile regeltje's komt. Wij hebben alles uit handen gegeven en zijn er heel goed mee geweest. wel op basis van meteen betalen.Grond nog jaren gratis in gebruik gehad. Dit zijn de dingen waar je boer van wordt. Ja kanmet werken niet verdienen watje nu kunt verdienen.
Onbekend
Stadsboertje.
Er is maar één goed bouwplan en dat is het woningbouwplan.

Ik heb er ook mee te maken gehad om de WVG voor te zijn.
Neem een topadviseur in handen en die betaald zich terug.
Verkoop aan de gemeente kan voordelen hebben omdat verkoop aan een projectontwikkelaar fiscaal soms nadeliger kan zijn als je wilt herinvesteren.
Verkoop aan een projektontwikkelaar valt niet onder gedwongen verkoop want je doet dit uit vrije wil en dan kijkt de fiscus er anders tegenaan.
Heb je geen herinvesteringplannen dan is een projektontwikkelaar bijna altijd het interesantste.

Van zo'n transactie's kun je nog eens echt zorgeloos boer worden !!!!
Onbekend
www.hoogstate.nl heeft mij (zeer)goed voldaan.

fiscaal zit er wel wat ogen aan als je verkoopt aan een projectontwikkelaar. Informeer goed bij je boekhouder. een pr.ontwik. kan het verschil ook wel vergoeden.
Onbekend
wat kost bouwgrond nu bij jullie per m2
bij ons wou de gemeente dat bedrag geven met drie nullen er achter.
wij hebben het verkocht voor 900 keer dat bedrag per m2 met nabetaling aangepast aan m2 prijs bouwgrond die de gemeente later nam

stel bouwgrond kost nu 250euro per m2 bij jullie
zij wilden geven 250000euro/ha
wij wilden direct 225000euro/ha met nabetaling bij uitgifte
zij gingen akkoord want de bouwgrond zou voor dezelfde m2 prijs worden uitgegeven

uiteindelijk 5 jaar later werd bouwgrond door gemeente verkocht voor 340euro/m2
dan beur je dus uiteindelijk 340*900=306000euro

probeer het zo op papier te krijgen
Onbekend
Co even je rekenmachine starten en dan weer reageren.
een komma is meer dan een slok op een borrel
Onbekend
Zelfde verhaal hier in de Krimpenerwaardquanatuurontwikkeling.Ze willen je afschepen met `nfooitje,met als smoesdatde bodemdalinghier gestopt moet worden.

Maar 400 meter verderop,aan de overkant van de rivier,worden 30.000 huizen gebouwd,met een slootpeil van-7 meter onder nap!!!

Wees blij dat je in het goede gebied zit......
Onbekend
hier klopt iets niet 900x €250,- per vierkante meter =225000,- per vierkante meter oftewel 225 miljoen per ha.
Onbekend
Bedankt jansen, hier heb ik echt wat aan!!
Onbekend
Jansen bedankt!!
Onbekend
Is wel wat lucratiever dan Billy Bird.
Onbekend
Ik bedoel dan die prijzen die Jansen ontvangt.
Dat is ook wel een heel verschil , woningbouw of recreatie.
Onbekend
Ligt er nogalaan of je zelf het zand exploiteerd of een ander met de buit laat varen, want in een ha zit veel zand als je maar de diepte ingaat!
Onbekend
Dit is altijd beter dan dat je MOET vertrekken voor natuur en recreatie.
Van wat de overheid wil geven kun je amper een gelijkwaardig bedrijf terug kopen.
Projectontwikkelaars zie je hier dan ook niet want die hebben geen belang bij natuur en recreatie.
Onbekend
laat je maar onteigenen bevalt best!
Onbekend
Er zijn veel prikkers die de wind erg van achter gehad hebben,maar geld is zeker niet alles.
Onbekend
Krijg het gevoel hier een uitzondering te zijn.
Onbekend
"Laat je maar onteigenen dat bevalt best." Da's een loze kreet !!!!
Een kennis van mij zit in een onteigeningsprocedure en het heeft hem veel moeite gekost om een advocaat te vinden die zijn zaak wou oppakken. De grote gerenomeerde kantoren beginnen er zowat niet meer aan omdat er geen eer aan te behalen valt. Als ik mijn kennis mag geloven, en ik heb geen reden om dat niet te doen, is het percentage onteigeningen wat succesvol afloopt, wat betekend dat er een hogere financiele vergoeding uitkomt, minder dan 10%.
De stelling van veel advocatenkantoren is dan ook dat je niet te snel moet toe happen maar ook zeker wel bijtijds tot overeenstemming moet zien te komen.
Ik hoop voor die kennis van mij dat hij het wel red want het bod wat er ligt voor natuurontwikkeling is echt schandalig.
Onbekend
WV hoezo loze kreet, even man met paard t ging om1000 meterwilde k niet verkopen voor water berging .laten onteigenen prijs ontvangen 50euro meter + kosten vergoed.
Onbekend
Gefeliciteerd stadsboer als je oplet heb je de hoofdprijs. Ik zou zaken doen want WVG op je grond is geen feest en duurt heel lang. Gezellig wonen kun je trouwens bijna overal, het zou voor velen eens goed zijn te verhuizen.
Onbekend
Hoef je zelfs niet voor uitgekocht te worden voor woningbouw.
Onbekend
ook uitgekocht Cornelis?
Onbekend
Geef alles uit handen ,begin er zelf niet aan.
Wij hebben het voor jaren terug ook gehad .
We hebben alles in handen van de GIBO gegeven.
Heeft alles geregeld ook met de fiscus
Is prima bevallen ,want wij hadden er geen verstand van ,het gebeurd je ook maar een keer
Grasbaal
De gemeente verdient hier dus niets aan??, hoe zit het met grond die in dat plan nodig is voor wegen en openbaar groen en water?
anonymous_188
Onteigening kan voor een los perceel gerust afgewacht worden, voor je hele bedrijf zou ik het toch niet zomaar doen. Immers ze kunnen je dan op vrij korte termijn van je land af zetten.
Wij hebben met de aanleg van de HSL ook onteigening gehad. Met een goede adviseur die realistich in kan schatten wat het op kan brengen en een goede advocaat die weet hoe hij dit aan moet pakken hebben wij enkele tientallen duizenden euro's extra binnen gehaald.
Maar we zijn altijd wel rieel blijven onderhandelen, als je ze weg stuurt met de mededeling we zien elkaar wel bij de rechter kan het wel eens minder goed aflopen.
anonymous_602
Daar hebben ze 3 miljoen voor Co!
anonymous_602
Eigenlijk is het vreemd dat je voor natuurontwikkeling niet meer ontvangt. Heel veel natuurontwikkeling is namelijk compensatie voor de bouwactiviteiten elders. Hoewel je dus voor hetzelfde doel moet verkassen, schepen ze diegene die weg moet voor natuur dan af met een fooitje.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , lei en projectontwikkelaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!