Koude douche

De "nieuwe" Deense spotmarkt melkers hebben een hele koude douche gekregen, kregen ze in December nog 39 a 40 eurocent van Arla, nu hebben ze over de eerste weken van Januari maar 20 tot 22 eurocent van Danish Dairy.
Das dun, heel erg dun

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Daar zou bij mij de schoorsteen niet van kunnen roken.
Onbekend
Wie het onderste uit de kan wil hebben.....
Onbekend
daar gaat het niet om , uiteindelijk kun je zegge wat je wil maar als zij niet op hadde gestaan had de arla nu nog lekker alles voor het zegge gehad en had de melkprijs nog maar een klein beetje hoger geweest dan in begin 2007
door deze roering is de arla toch geschrokken en probeert met deze melkprijs nu de boeren die naar danish dairy zijn overgegaan terug of kapot te krijgen
ik hoop dat het ze niet gaat lukken en het ziet er naar uit (boter en melkpoederstijgen alweer) dat de melkprijs alweer gauw iets omhoog gaat
Onbekend
Ehhh, waar gaat het eigenlijk wel om dan in jouw beleving?
Onbekend
idd dr zijn meerdere wegen die naar Rome leiden...
Onbekend
dat de arla een te log orgaan is als de prijzen omhoog moeten ,en als ze omlaag moeten is dat (met mohammed tekeningen) zo gepiept !
ze hebbe het alleenrecht , je kunt hier nergens anders heen dan leveren aan arla
maar julie in nederland hebbe nog meerdere fabrieken die elkaar scherp houden zorg maar dat dat zo blijft heb je gauw een hogere melkprijs
Onbekend
na de fusie, heb je al een stuk minder keus.
Onbekend
dat is precies wat ik bedoel zonde dat de leden dat zomaar laten gebeuren !!!!!(het zijn toch de cooperaties waar de leden het voor het zegge hebbe !!!)
Onbekend
Dat we in het verleden twee coöperaties hadden die elkaar de winst niet gunde heeft ons meer gekost als dat ze samen gaan en een te log orgaan vormen
een tweede punt is dat zowel arla campina en fcdf alle drie coöperaties zijn en dus die melkprijs cq winst aan de boeren uitbetalen wat hun resultaat is dat er in het verleden niet scherp genoeg onderhandeld is heeft naar mijn inziens alles te maken met het alternatief dat je voor je grondstof hebt midden 2006 was er dus werkelijk een alternatief voor de melk en kon de prijs naar boven. de rest zal blijken bij de diverse jaar rekeningen die in het voorjaar gepresenteerd gaan worden.
Onbekend
Heeft weinig met onderste uit de kan halen te maken, ietsje verdiepen in materie zou dit soort veelzeggende opmerkingen kunnen voorkomen, jammer.
Zo veelzeggend dat proberen zaken toe te lichten op voorhand een mislukte missie is. Succes met uw bedrijf en uw bedrijfsvoering.
T is te hopen dat diverse initiatieven gaan lukken, is een goede zaak voor de hele melkveehouderijsektor en dus waarschijnlijk ook voor u.
Met vriendelijke groet
Een ondernemer.
Onbekend
goed gesproken .
Onbekend
Geef eens een verdere uitleg. Weet niet hoe het een en ander werkt in denemarken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's arla , spotmarkt en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN