Leerdammer in jan. 4,21 lager

Bel Leerdammer verlaagt de voorschotmelkprijs in januari met € 4,21
Maar het wel 12,22 hoger dan januari vorig jaar
<<<<<<<<<<<<<<<

Schoonrewoerd – Zuivelbedrijf Bel Leerdammer verlaagt zijn voorschotmelkprijs in januari van dit jaar met € 4,21 naar € 39,55 per 100 kilo melk ten opzichte van december vorig jaar.
In combinatie met het wegval­len van de wintermelktoeslag van € 3,90 ontvangen de leveranciers in januari in totaal € 8,11 per 100 kilo minder dan in de laatste maand van vorig jaar. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.
De vetprijs bij Bel Leerdammer daalde vorige maand met 60 cent naar € 3,35 per kilo. De eiwitprijs daalde met 45 cent naar € 7,85 per kilo. De prijsdaling bij Bel Leer­dammer valt relatief laag uit ten opzichte van de overige zuivelon­dernemingen . Zo verlaag­de DOC Kaas de voor­schotmelkprijs in januari maand met €6,21 per 100 kilo. Bij Cono Kaasma­kers daalde de prijs met € 5,69 per 100 kilo. Fries­land Foods beperkte de prijsdaling tot € 4,37 per 100 kilo.
De voorschotmelkprijs van Bel Leerdammer lag vorige maand € 12,22 per 100 kilo hoger dan in ja­nuari vorig jaar. Toen la­gen de vet- en eiwitprijzen bij het bedrijf op respec­tievelijk € 2,35 en € 5,60 per kilo.
Voor deze maand hou­den Cono Kaasmakers en Fries­land Foods hun voorschotmelk­prijzen onveranderd.
Agr.Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Conclusie: DDB is nog lang niet overbodig!
Onbekend
Inderdaad Henk en de DDB leden moesten zelf hun verantwoordelijkheid nemen ?!
dus laat jij vast een aantal weken de melk weg lopen ?
Onbekend
Gelukkig is het nu nog niet nodig, maar mocht het onverhoopt zover komen - dus blijvende dalende prijzen tot onder kostprijs- dan doe ik mee. Zie maar eens wat solidariteit kan bereiken. Voorbeelden genoeg.
Onbekend
Met solidariteit kun je inderdaad zeer veel bereiken ( zie de coöperatieve verwerking van melk !!! ) maar dan moet die solidariteit wel goed geregeld zijn en niet gebaseerd op de blauwe ogen van de deelnemer.
Onbekend
Heeft de DDB dit dan op zijn geweten???
Onbekend
Leerdammer heeft donders goed in de gaten dat ze geen gekke dingen moet doen,dus niet voorop lopen met verlagen is heel verstandig!
Het lijkt nu misschien heel rustig wat concurrentie betreft maar dat kan over een half jaar wel weer totaal anders zijn en dan wordt je op je verleden afgerekend.....!
En ze willen nog graag nieuwe leveranciers,ja dan moet je wel wat te bieden hebben!
Onbekend
4,7 vet met 3,57 eiwit 44 cent. Verevening verwacht van 1,4% bij Leerdammer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , kaas , cono , doc , leerdammer , voorschotmelkprijs , bel leerdammer en cono kaasmakers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0