80 = o.k.

Ik denk dat naast de hetse van stallenbouw en uitbreiding er genoeg ruimte is voor veehouders die niet willen groeien 70-80 is genoeg , ik heb geen mengwagen , geen melkrobot en doe aan weidegang.
Heb weinig schuld , dus weinig rentelast .
Uitbreiden brengt extra financieringskosten + arbeid mee ik vindt het nu nog mooi , moet nu af en toe uit bed voor een kalvende koe ga ik naar 120-130 , wat populair is dan moet ik op mijn tenen lopen....nee het is mooi zo , zomers weidegang en simpel en goedkoop voeren .
Ik kan denk ik met de noodzakelijke onderhoud aan stalling wel 25 jaar vooruit, en misschien is er dan wel meer als boeren..

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
o
Onbekend
Verstandige praat. Ikzelf wil de robot goed benutten, ong 70 mk, nu omschakelen naar biologisch. Dat is ook een uitdaging. Maar meer koeien gaan melken.. dank je de koekoek.
Onbekend

weidegang gaat ook prima??
Onbekend
Waarom zet je dat op een forum??
Misschien omdat je twijfelt of dit de juiste strategie is?
Ik ben het voor de korte termijn met je eens maar voor de lange termijn HELEMAAL niet!!
Onbekend
Waarom voor de lange termijn niet??
De meeste veehouders weten vandaag nog niet eens wat ze in 2007 verdiend hebben laat staan dat ze weten wat er in de toekomst gaat gebeuren.
De meeste zijn alleen maar met de toekomst bezig maar vergeet niet in de toekomst is er weer een toekomst.
Dus leef vandaag en zorg dat je het goed hebt en wie later leeft, later zorgt!!
Onbekend
Zo is dat Superman .
Onbekend
Daar hebben jullie wel gelijk in hoor.
Met lange termijn bedoel ik zoiets als 15-20 jaar en volgens mij zal je er van staan te kijken wat er dan gebeurd is m.b.t. schaalgrootte.
60 koeien is dan nauwlijks meer aan de orde en 80 zijn de kleine bedrijfjes.
De techniek schrijdt ook snel voort vergeet dat niet.
Onbekend
Ach Co als deze mensen daar gelukkig mee zijn , zijn ze mischien wel beter af dan de grote jongens met een miljoen schuld. Ieder zijn eigen ding. Mooi dat we er allemaal anders tegen aan kijken. In mijn omgeving zijn er nog 2 vrijgezellen van 80 die op deze manier werken , de rest werkt toch wel voortaan met een ligboxenstal. Maar het overgrote deel heeft heel de melkerij opgegeven , ik woon aan een ruilverkavelingsweg met niks dan ruilverkavelingsbedrijven uit de jaren '70 en begin'80 en ik heb het langst gemolken tot april vorig jaar.
Onbekend
ik laat me niks opdringen, als het zo niet kan, dan maar niet.
Onbekend
Er zijn nog een maar paar zaken waar we zelf baas over kunnen zijn. De bedrijfsstrategie is er een van. Als je je hier goed bij voelt moet je het niet anders doen.
Of het de juiste strategie is zal de toekomst leren. Een eventuele opvolger zou je kunnen doen besluiten om toch een paar koeien meer te melken.
Onbekend
bedrijven van 80 koeien schijnt een klein bedrijf te worden in de toekomst.volgens mij gaat het er om hoeveel koeien je per man houdt.op de meeste plaatsen in de wereld komt men niet hoger dan die 80 koeien per man.
Onbekend
Niks mis mee, met die strategie. Als je je zaken goed op orde hebt, denk ik dat er nog vele jaren ruimte blijft voor bedrijven in de orde van 60-80 koeien. Met een lage-kosten-strategie hou je het lang vol.

Anders wordt het waarschijnlijk, als er een opvolger om de hoek komt kijken. Maar dat je je daar niet druk om maakt, is ieders eigen keus.
Onbekend
mee eens Ruud
Onbekend
als je geen opvolger hebt, en weinig schulden maakt, kun je het met 30 koeien nog wel volhouden.
Grasbaal
Waar gaat het heen?, in 45 jaar is er heel veel veranderd. Zie oa mijn terugblik in de tijd: [melkquotum.prikpagina.nl] Je moet je ogen niet sluiten voor de technologsiche mogelijkheden en daarmee kansen voor opschaling van de bedrijven.

Niemand is verpicht om mee te doen met de ratrace maar stil staan en blijven afwachten is bijna hetzelfde als stoppen..........

<img src=mijnalbum.nl/Foto-MPDTWWXO.jpg>/;
En er melken nog steeds enkele bedrijven in mijn omgeving tot volle tevredenheid op de bovenstaande wijze.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , koe , melkrobot en weidegang geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1