Leerdammer met € 1,31 omlaag naar 34,68

Voorschotmelkprijs Bel Leerdammer omlaag met € 1,31
02 mei 2008 11:45
De particuliere zuivelonderneming Bel Leerdammer verlaagt zijn voorschotmelkprijs voor april van dit jaar met € 1,31 naar € 34,68 per 100 kilo volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad.

Deze voorschotprijs geldt bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit. Bel Leerdammer betaalt in april van dit jaar € 7,90 per 100 kilo meer als voorschot uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

De verlaging van de voorschotmelkprijs bij Bel Leerdammer is een gevolg van de daling van de vetprijs met 10 cent naar € 3,10 per kilo. Zijn eiwitprijs daalt met 25 cent naar € 7,15 per kilo. De vet- en eiwitprijzen van Bel Leerdammer lagen vorig jaar in april nog op respectievelijk € 2,35 en € 5,70 per kilo.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
maak je maar op voor lage prijzen.
Onbekend


Wat weten we het toch goed, lijkt op vorig jaar....zelfde geneuzel, en hoe ging het in de nazomer!! Loop lekker achter de doemdenkers aan!
Onbekend
je moet nergens achteraan lopen, maar lekker je eigen gang gaan.:-)
Onbekend
wat ziijn we toch blij he als de prijs weer zakt.op naar de 25 cent he ruimen die boeren, we gunnen elkaar geen hoge melk prijs zeker 2 honden vechten om een been een derde loopt er rats mee heen.
Onbekend
onzin, niemand is blij met een lage melkprijs, behalve de consument dan.
Onbekend


Lijkt me ook cynisch bedoeld van robot.....
Onbekend
tja, ik weet niet hoe ver het cynisme van een robot reikt en van een double-shooter idem dito.;-)
Onbekend
ik hoop wel voor je wat je schrijft wat het betekent daar twijfel ik zelfs nog aan.
Onbekend
Misschien dat de stallenbouwers het dan ook wat rustiger krijgen en de bank in de rode cijfers komt.Hopelijk blijft het melkvee wel duur want ik heb straks nog wat te verkopen.
Onbekend
jonge je begrijpt er nog weining van. ik wil me er ook niet zo druk om maken we praten alleen maar ja ja de melkprijs zal wel weer zakken heb je het al gehoord.we praten elkaar lekker na maar het zal jullie zeker een zorg zijn.
Onbekend
nou, als ik de markt kon beïnvloeden deed ik dat wel, en ik maak me er ontzettend druk over, maar het helpt niet.
Onbekend
bedankt arie fijn om dat te horen
Onbekend
als de zuilvel nu in zijn geheel in nederland eens aangaf ,
dit zijn onze prijzen voor minder als 30 cent kunnen wij
niet produceren
waar blijft nu de produkt schapzuivelof is dit nu een
oude mannen club
Onbekend
met alle sterk gestegen kosten, en de nog komende kostenstijgingen van olie, houd dan maar rustig 40 cent aan.
Onbekend
Heb het laatste half jaar een buffer opgebouwd ,de beesten lopen mooi buiten ,kan alles in 4uur perdag doen.De machienes voor stalvoedering staan er nog wel ,moest ook nog eens 16 ton kracht voer per 3weken bij ,laat een ander dat maar doen ,nu niets.Volgens Rob v.Dongen speelt de dollar koers ook mee.
Onbekend
de dalende dollar, dus duurdere euro ( is trouwens niet meer aan het dalen ) compenseert voor de helft de hogere olieprijs
[www.rtl.nl]
Onbekend
Schrikkeljaar.
Onbekend
dit komt omdat heel veel veehouders gewoon over hun quotum molken. Las het hier ook op het prikbord. ik ga er 7 procent overheen, ik 5 procent en ja zelf sommige nog meer. Ik heb zelf 0,6 % tekort gemolken, wat natuurlijk ook niet de bedoeling is maar ik bedoel maar.. superheffing eraf... en men denkt dan voor een dubbeltje te kunnen melken en gelijk je eigen glazen in gooien. Want veel hogere productie
Onbekend
Och valt mee, wij Duitsers zitten in April al op 28,4, onvoorstelbaar maar waar
Onbekend
Wij Fransen op 327 april, 337 mei, 357 juni bij 3.80 vet en 3.20 eiwit per liter. We hebben een andere afgevlakte en achterlopende prijs bepaling wij hebben niet dezelfde hoge prijs als jullie gehad
anonymous_821
Dacht ik al.
anonymous_821
Dat de melkprijs dit jaar gemiddeld onder de 30 cent uitkomt (bij normale gehaltes) is erg weinig kans op.

Overigens produceren de melkveehouders erg graag voor de huidige prijzen.
Uit niets blijkt dat melkveehouders er niet mee uit kunnen.
Integendeel de productie in de EU groeit flink

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , leerdammer , zuivelonderneming , voorschotmelkprijs en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1