NAJK: gebruik reststromen uit horeca voor veevoer en energieopwekking

Het Nederlands Agrarisch Jongerenkontakt (NAJK) pleit voor meer ruimte in regelgeving om reststromen uit horecakeukens te kunnen gebruiken voor veevoer en energieopwekking. Voorzitter Roy Meijer deed die oproep tijdens een bijeenkomst van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en RaboResearch.

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Tot eind jaren 80 deed mijn vader 300 varkens mesten met kliek, eerst rauw later moest je het koken en op gegeven moment werd het verboden.daarna nooit meer wat verdiend aan die varkens.
Theo61
@Weidezicht het is verboden na de varkenspest, omdat er veel ziektes van kunnen komen, nu willen ze het risico toch weer nemen.
+1
sorry
@Theo61 roy is niet goed wijs
Frans Z.
Hebben ze niks anders waar ze zich druk om kunnen maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veevoer , regelgeving , najk , voedselverspilling , Agrarisch en roy meijer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
592