Meer water opname leid tot een hogere productie

Er wordt veel voer onderzocht. Een watermonster is lastig. Toch bestaat het vee voor 70% uit water. Als water goed is dan kan er veel. Als het water niet goed is kun je met het beste fokmateriaal en de beste veearts niet tot een top productie komen. Hard water is smakelijk en microbiologisch stabiel, zacht water is microbiologisch gevoelig. Bier brouwen doe je met zacht water. Koeien proeven anders dan mensen, ze hebben een extra reukzintuig. De reuk en smaak zit op dezelfde lijn, wie goed kan ruiken kan ook goed proeven. Wie meet zijn dagelijkse wateropname van zijn vee?  

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , koeien , bier , voer , vee en veearts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
211